5 pași pentru a-ți organiza fotografiile din telefon

Facem poze zilnic cu telefonul, le salvăm în calculator și apoi fotografiem iar, dar când ne oprim să organizăm toate aceste fotografii, să le sortăm? Adeseori ne trezim că avem galeria plină de imagini ori că am adunat de-a lungul timpului o mulțime de fotografii și nu știm de unde să începem exact acest proces de organizare a pozelor din telefon.

Organizarea fotografiilor digitale necesită timp și răbdare, dar trebuie doar să urmați câțiva pași simpli.

1. Încărcați fotografiile în computer

Acesta ar trebui să fie primul pas atunci când doriți să vă organizați pozele din telefon. Chiar și în această perioadă când tot mai mulți folosim cloud, majoritatea oamenilor au un calculator sau un laptop care servește ca computer principal, unde ar trebui să vă salvați fotografiile făcute cu telefonul.

Mac: Programul de acces la Mac se numește pur și simplu Fotografii și este disponibil gratuit cu MacOS. Acest program funcționează la fel pentru toate dispozitivele Mac, iar fotografiile se pot salva ușor și pe iCloud. După ce ați atașat camera foto sau ați introdus un card de memorie, accesați Fișiere – Import. Imaginile se vor descărca direct în program.

Windows: Spre deosebire de Mac, Windows nu are un editor foto standard pe care îl folosește toată lumea, dar există o mulțime de opțiuni gratuite. Microsoft oferă aplicația pentru fotografii gratuit. Cu Microsoft Photos, puteți importa cu ușurință fotografiile și videoclipurile din aparatul de fotografiat și telefon. Puteți edita fotografiile cu o gamă largă de instrumente de editare.

Dacă ești pasionat de fotografie, probabil îți place să editezi fotografii la fel de mult pe cât îți place să le faci. Photoshop este unul dintre cele mai bune programe de editare, dar există și alternative gratuite.

2. Nu faceți fotografii în exces

Este indicat să nu îți încarci memoria telefonului cu prea multe fotografii. Din fericire, puteți sterge acele imagini în plus, în special cele care au ieșit neclar. Ar trebui să le ștergeți nu doar pentru că ocupă memoria telefonului, ci și pentru că îngreunează organizarea albumelor.

3. Adăugați cuvinte cheie și etichete

Este ușor să cauți un document, însă imaginile sunt mai greu de găsit. Cum faceți să găsiți mai ușor fotografiile? Schimbați-le metadatele.

Metadatele sunt, în esență, informațiile care sunt încorporate în fiecare fotografie, cum ar fi data și locația în care au fost făcute. Multe fotografii documentează și tipul de cameră, obiectivul și expunerea. Adăugarea de cuvinte cheie și etichete face ca fotografiile să fie mai ușor de urmărit.

Trebuie doar să faceți clic pe imagine și apoi să apăsați pe pictograma i din partea de sus a ecranului. O fereastră mică vă va arăta metadatele și puteți adăuga instantaneu cuvinte cheie și etichete.

 

4. Creați fișiere ușor de identificat

Crearea fișierelor este o artă, deoarece trebuie să anticipezi ce fotografii vei căuta în viitor. Cuvintele cheie ajută enorm, dar uneori va trebui să găsiți fotografii din foldere diferite.

5. Salvați imaginile online

Chiar dacă aveți multă memorie disponibilă, este indicat să faceți o copie de rezervă în online pentru imaginile pe care le aveți. Apple și Google Drive sunt câteva dintre opțiunile la care puteți apela.

 

Acum că v-ați organizat fotografiile din telefon, puteți să alegeți cu ușurință acele imagini pe care doriți să le printați, pentru a crea amintiri palpabile, pentru a-i încânta pe cei dragi or pentru a realiza colaje cu momente importante din viață, acele momente pe care dorim să le ferim de trecerea timpului. Vă așteptăm la serviciul de printing F64 cu o mulțime de variante pentru toate dorințele tale.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.