(c) Vlad Crihan

Photo Story 2018 – ce ai ratat la a doua ediție

Vineri, 19 octombrie 2018, începând cu ora 10:00, F64 a organizat la NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160, București) evenimentul „PHOTO STORY- The Future Is Visual!”, în cadrul căruia s-au putut testa echipamente și accesorii: SonyCanonPanasonicOlympusGoProBenQ și Kingston, dar și asista la câteva prezentări și o dezbatere alături de: Cristian Crisbășan, Vali BărbulescuAndreea RetinschiAlin PopescuLuiza Boldeanu și Vlad Eftenie, plus wembinarul cu Rich Howman și Marius Tudor.

Am avut multe surprize frumoase și parteneri faini. Mai jos descoperi tot ceea ce ai ratat la ediția din 2018:

Concept

Anul acesta am schimbat conceptul clasic de conferință foto cu unul axat pe activări fotografice, atât în cadrul unor zone dedicate pentru exersarea diverselor tipuri de fotografie, cât și la standurile partenerilor, pentru posibilitatea de a testa echipamente foto-video de ultimă generație. La toate acestea s-a adăugat o dezbatere/un pannel de discuție de 1.5 h, pe o temă destul de dificilă, respectiv: Ce este o fotografie bună?

Vlad Eftenie a avut o prezentare despre fotografia de stradă și despre Panasonic, urmată de webminarul cu Rich Howman, fotograf de eveniment din UK cu multiple premii internaționale și printre ai cărui clienți se regăsește inclusiv Casa Regală Britanică, iar Marius Tudor a fost moderatorul webminarului.

De zona de fotografie tip still life sau natură moartă s-a ocupat fotografa Florentina Rafaila, care dincolo de sfaturi și idei, i-a așteptat pe participanți și cu câteva fundaluri speciale, vopsite chiar de ea.

Dincolo de zonele dedicate realizării de fotografii (zona studio pentru portrete/fashion, zona de fotografie de produs și zona de fotografie de natură moartă), am pus la dispoziție și un colț special amenajat pentru partea de postprocesare/retouching al fotografiilor. Participanții au avut acces la monitoare și tablete grafice, putând exersa diverse tehnici de procesare ale imaginilor.

De asemenea, am avut și o surpriză pentru participanți. Cu ajutorul prietenilor de la Komoder, am avut un colț dedicat relaxării, unde cei care au obosit și au simțit nevoia de o pauză, au putut beneficia de un masaj într-un fotoliu dedicat, care i-a energizat rapid și le-a dat puteri pentru încă o sesiune foto sau de testare.

Tot în cadrul evenimentului au avut loc și două expoziții de fotografie. Una dintre ele realizată alături de partenerii de la Gelato Madre, care au avut un concurs dedicat bloggerilor și înghețatei. Cealaltă a fost o continuare în offline a campaniei noastre dedicate Zilei Internaționale a Fotografiei (19 august). În luna fotografiei, F64 a organizat un concurs de fotografie dedicat fotografiilor nocturne, fie că vorbim de astrofotografii, expuneri lungi pe timp de noapte, sau cadre de noapte urbane, în care rolul principal îl joacă luminile orașului.

Atât imaginile câștigătoare, cât și cele situate în top-ul preferințelor juraților, vor fi adunate într-o expoziție care merită din plin să fie vizitată.

O altă surpriză a fost și tombola pentru Wedcamp.

Parteneri

Gargantua  – Bucuria de a savura frânturi din gastronomia lumii, în 4 restaurante diferite, cu un decor interior deosebit, într-o atmosferă relaxantă, unică.

Beanz Coffee – BeanZ este proiectul plin de pasiune al unei echipe deosebite de anteprenori de la Strauss Coffee, compania de cafea numărul 1 din Brazilia și una dintre cele mai influente de pe piața internațională, cu peste 25 de ani de expertiză.

Coca Cola – Anul acesta, Coca-Cola te-a invitat la  Zero Filtre, super postări, așa că sperăm că nu ați ratat standul lor de la Photo Story! Brandul Coca-Cola este cel mai cunoscut brand din lume, din categoria băuturilor răcoritoare, comercializat în peste 200 de țări.

Alka – pune suflet în tot ceea ce face, oferind produse potrivite pentru a crea o stare de bine. Creează valoare prin idei, produse, servicii, prin noi modalităţi de colaborare şi comunicare cu clienţii şi consumatorii lor.
Gramma – este un concept puternic destinat să deschidă o nouă direcție în comunicarea vinurilor: cea a conversației inteligente și a limbajului fără cusur dezlegat de impactul licorilor, pentru că întotdeauna exprimarea corectă și armonioasă denotă echilibru fizic și psihic.
Komoder – Vei găsi întotdeauna manuale de utilizare pentru orice tip de fotoliu de masaj pe care l-ai achiziţionat. Komoder s-a poziţionat din start ca promotor al industriei de fotolii de masaj din Romania.
Azero – Serviciul AZERO furnizează servicii de tipar, personalizare și print de mari dimensiuni, constituind un etalon de calitate și bune practici în domeniu. AZERO operează și serviciile MyPoster.

Glazurai –  este o insuliță de cofetărie pilot unde găsești prăjiturele care se topesc de dragul tău.

Gelato Madre – redescoperă esența gustului pentru a oferi consumatorilor o experiență unică, fiind o gamă care s-a născut din ideea unui produs care să ne readucă la origini.

Fundaluri foto Rafa Studio – Fundalurile sunt vopsite pe un material de bumbac numit CANVAS, cu vopsea specială. Aceasta nu crapă și se menține foarte bine în timp. Cele din colecția PREMIUM sunt vopsite pe canvas foarte gros de 420g/mp, iar cele din colecția BASIC sunt vopsite pe canvas ceva mai subțire de 280g/mp.

Începând cu ora 21:30 ne-am mutat cu toții pe terasa Deschis Gastrobar, pentru un afterparty cum se cuvine alături de  NotSoCommonDJ. Un personaj complet sărit din tipare, crescut şi educat (muzical) în Bucureştiul nouăzecist, devenit raver cu program fix în perioada în care Breakbeat-ul era rege, dicţionar ambulant de muzică electronică pe parcurs şi DJ cu normă întreagă într-un peisaj muzical ceva mai diversificat, dar puternic concentrat pe dans.

Am primit și câteva fotografii realizate de participanți, plus feedback-uri. Pe toate acestea le găsești mai jos:

“Mi-a plăcut că ați creat un spațiu deschis, în care puteai cunoaște oameni noi, având în același timp ateliere diverse dintre care să alegi.”

“Un eveniment reușit. Pacat că nu se organizează mai des. Cred că este un mare vid în zona asta în România.”

“Am fost foarte încântată de alegerea speakerilor, cu carisma și foarte multe insight-uri utile, inclusiv corelarea între dezvoltarea personală și fotografie. Foarte bună alegerea diversificată a participanților la dezbatere.”

“Vreau să vă mulțumesc pentru dorința continuă de a da de la voi, de a învăța, de a educa, este ceva ce vă deosebeste de ceilalti. Exista F64 și alții 🙂 mulțumesc. Cu respect.”

“A fost o organizare ireproșabilă, iar organizatorii au fost foarte ok.”

“Mulțumim frumos și un sincer BRAVO!!!!”

“La cât mai multe evenimente de genul acesta!”

Tu ai fost la Photo Story 2018? Dacă ai făcut fotografii și ai un feedback pentru noi, le așteptăm cu drag, în comentarii sau la blog@f64studio.ro

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.