Photo Story 2018 – ce ai ratat la a doua ediție

Postat de: F64 F64

Vineri, 19 octombrie 2018, începând cu ora 10:00, F64 a organizat la NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160, București) evenimentul „PHOTO STORY- The Future Is Visual!”, în cadrul căruia s-au putut testa echipamente și accesorii: SonyCanonPanasonicOlympusGoProBenQ și Kingston, dar și asista la câteva prezentări și o dezbatere alături de: Cristian Crisbășan, Vali BărbulescuAndreea RetinschiAlin PopescuLuiza Boldeanu și Vlad Eftenie, plus wembinarul cu Rich Howman și Marius Tudor.

Am avut multe surprize frumoase și parteneri faini. Mai jos descoperi tot ceea ce ai ratat la ediția din 2018:

Concept

Anul acesta am schimbat conceptul clasic de conferință foto cu unul axat pe activări fotografice, atât în cadrul unor zone dedicate pentru exersarea diverselor tipuri de fotografie, cât și la standurile partenerilor, pentru posibilitatea de a testa echipamente foto-video de ultimă generație. La toate acestea s-a adăugat o dezbatere/un pannel de discuție de 1.5 h, pe o temă destul de dificilă, respectiv: Ce este o fotografie bună?

Vlad Eftenie a avut o prezentare despre fotografia de stradă și despre Panasonic, urmată de webminarul cu Rich Howman, fotograf de eveniment din UK cu multiple premii internaționale și printre ai cărui clienți se regăsește inclusiv Casa Regală Britanică, iar Marius Tudor a fost moderatorul webminarului.

De zona de fotografie tip still life sau natură moartă s-a ocupat fotografa Florentina Rafaila, care dincolo de sfaturi și idei, i-a așteptat pe participanți și cu câteva fundaluri speciale, vopsite chiar de ea.

Dincolo de zonele dedicate realizării de fotografii (zona studio pentru portrete/fashion, zona de fotografie de produs și zona de fotografie de natură moartă), am pus la dispoziție și un colț special amenajat pentru partea de postprocesare/retouching al fotografiilor. Participanții au avut acces la monitoare și tablete grafice, putând exersa diverse tehnici de procesare ale imaginilor.