(c) Valentin Vesa

Cu Sony A7R III la Londra și San Francisco

După experiența din Berlin de luna trecută, am luat, din nou, cu mine la drum camera Sony A7R III, obiectivele Sony 85mm F1.4 GM și Sony 70-300mm F4.5-5.6 OSS G.

Ori de câte ori plec în vreo delegație, îmi place să mă asigur că am la mine camera foto, să pot surprinde cât mai multe fotografii din călătoriile mele. Atunci când am ocazia să am o astfel de cameră la mine, încerc să surprind detaliile și să scot în evidență punctele forte ale acesteia.

În ultimele trei săptămâni, am fost plecat în San Francisco, Statele Unite și în Londra, Marea Britanie. Probabil că, atunci când nu ești în delegație, ai timp mai mult să iei străzile la pas și să ajungi la cît mai multe puncte de interes turistic și/sau fotografic.

Însă, cum timpul meu a fost limitat, a trebuit să încerc să mă limitez la doar câteva locații reprezentative din ambele orașe. Au existat, din păcate și dezamăgiri. Cum a fost strada Bernard în San Francisco, unde – pentru că suntem în plin sezon al florilor – vegetația, florile și arbuștii, plantați aici de către localnici, aproape că au acoperit, în totalitate, vizibilitatea către meandrele celebre ai asfaltului de aici.

(c) Valentin Vesa

Am fost la fel de plăcut impresionat de claritatea imaginii din cameră și de lipsa defectelor care ar fi trebuit reparate în post edit. Chiar unul dintre colegi m-a întrebat, la un moment dat, dacă fotografia cu vederea către Londra, făcută din London Eye, este post-editată pentru a șterge glare-ul si aberațiile cromatice.

 

Articol și fotografii de Valentin Vesa


S-ar putea să te intereseze și:

Goana după aurora Boleară, cu Sony A7 III

Jurnal de călătorie cu Sony A7R III – Escapadă de trei zile în Munții Dolomiți

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.