Cum a fost la Sony Days în iulie 2023

În perioada 22 – 27 iulie, am revenit cu o nouă serie de evenimente marca Sony Days, menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. În cadrul acestei ediții, participanții au experimentat fotografia urbană și au asistat la două super prezentări despre fotografia de peisaj și vlogging.

De asemenea, au avut ocazia să testeze echipamente Sony și au aflat de la lectori sfaturi și trucuri utile pentru genurile abordate în această ediție. 

Iată care a fost atmosfera în cadrul evenimentelor Zilele Sony în iulie 2023!

25 IULIE - Fotografia urbană, cu Octavian Pavel

Alături de Octavian Pavel, participantii din cadrul Zilelor Sony au descoperit multe tips and tricks și moduri de a aborda fotografia urbană și de stradă, indiferent ca ies la fotografiat acasă, în propriul oraș ,sau au plecat într-o călătorie.

Totodată, au văzut multe exemple de compoziție în imaginile sale, având de asemenea ocazia să întrebe despre echipamentele cele mai potrivite și, mai ales, să tesetze la fața locului o serie de aparate și obiective potrivite pentru acest gen fotografic.

Câteva dintre imaginile realizate de participanți:

25 IULIE - Fotografia de călătorie, cu Paulian Prăjitură

Prezentarea lui Paulian Prăjitură s-a intitulat ” „Cum creăm „vederea” perfectă” și s-a axat pe multe aspecte interesante, începând de la dezbaterea profesionist versus amator în ceea ce privește fotografia de călătorie și peisaj, și continuând cu tipurile de fotografie de călătorie, cine este și ce face Paulian, subiectele în fotografia de călătorie, trecând apoi prin diferite sfaturi și trucuri relevante.

Participanții au aflat despre planificare, echipament, când și ce obiective să folosească, despre utilizarea dronei în acest gen de fotografie, importanța îmbrăcămintei și a confortului personal, importanța luminii – golden și blue hour, sfaturi pentru fotografii de peisaj/călătorie mai bune șamd.

27 IULIE - Vlogging la un alt nivel cu SONY ZV-E1, cu Gabriel Barna

În cadrul ultimului eveniment din această ediție Zilele Sony, Gabiel Barna a povestit despre cum te inspiri în alegerea subiectelor, cum îți prezinți povestea, cum te documentezi, dar și ce echipamente să folosești în funcție de subiect. De asemenea, a răspuns întrebărilor adresate de participanți, oferind sfaturi utile.

În ziua de astăzi poți face vlogging cu orice tip de device, de la telefon până la o cameră de acțiune. Diferența o face, evident, calitatea imaginii, dar depinde atât de ce fel de conținut vrei să livrezi cât și de bugetul fiecăruia dintre noi.

Ce echipamente au testat participanții în cadrul Zilelor Sony- ediția iulie 2023

Sony A7R IV A Aparat Foto Mirrorless Full-Frame 61MP 4K Body Negru

Sony Alpha A7C Aparat Foto Mirrorless Full Frame 4K 24.2MP Body Black​

Sony A7 III Body Aparat Foto Mirrorless 24MP Full Frame 4K Negru

Sony Alpha A6400 Aparat Foto Mirrorless 24.2 MP 4K Body Negru

Sony Alpha A6600 Aparat Foto Mirrorless 24.2 MP 4K Body Negru​

Sony ZV-E1 Camera Vlogging Mirrorless Full Frame 4K Negru

Sony Alpha ZV-E10 Camera Mirrorless pentru Vlogging 4K Body

Sony ZV-1 Aparat Foto Compact pentru Vlogging 4K

Sony ZV-1 II Aparat Foto Compact Vlogging 4K Obiectiv 18-50mm F1.8-4

Sony FE 70-200mm F2.8 OSS GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 24-70mm F2,8 GM Obiectiv Foto Mirrorless Full Frame Montura Sony E

Sony 16-55mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 G Montura Sony E

Sony 18-135mm F3.5-5.6 OSS Obiectiv Sony E

Sony FE 24mm F1.4 GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 35mm F1.4 GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 50mm F1.4 GM Obiectiv Foto Mirrorless Full Frame Standard

Tu ai participat la Zilele Sony? Scrie-ne în comentarii cum ți s-a părut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.