Berlin WCEU 2019 cu Sony A7R III

Știam, cu aproape un an înainte, că voi fi prezent ca și fotograf voluntar la conferința WordCamp Europe 2019 (#WCEU). Fusesem prezent și în anii anteriori, iar cu doi ani înainte am început să merg și la conferința similară din Statele Unite, #WCUS.

În cadrul comunității WordPress, există aceste două mari conferințe globale, care încearcă să strângă laolaltă utilizatorii platformei din Europa și Statele Unite. 

În fiecare an, aceste conferințe beneficiază de aportul a sute de voluntari, în diferite echipe, cum ar fi: marketing, sponsori, fotografie, producție media, buget și așa mai departe.

 Știind că voi conduce anul acesta echipa de voluntari fotografi la conferință, am dorit să continui seria de portrete, începută anul trecut, pe #WCEUPortraits, însă am vrut să fac acest lucru cu o cameră mult mai performantă decât a mea.

Așadar am luat legătura cu F64Studio iar echipa a fost foarte deschisă la o colaborare, permițându-mi să iau cu mine, pe întreaga durată a conferinței, o cameră Sony A7R III și obiectivul  Sony 85mm F1.4 GM.

 Acesta nu este un review făcut de un fotograf profesionist, pentru că nu sunt fotograf profesionist, însă din puțina experiență pe care o am utilizând diferite camera digitale, pot cu siguranță să vă spun că, utilizând această cameră, am fost foarte plăcut impresionat.

Cele mai importante trei lucruri pe care le-am observat, la kit-ul acesta, sunt următoarele:

  • camera se simte foarte ușoară în mână
  • bateria are o durată de viață mult mai lungă decât la modelele anterioare
  • claritatea focusului din obiectiv și ușurința cu care se pot lua cadrele cu portrete, exact ceea ce aveam eu nevoie, este uimitoare
  • camera focalizează extrem de rapid este silențioasă și este o adevărată plăcere să o utilizezi

Greutatea

Faptul că această cameră are o greutate mică și este relativ ușor de ținut in mână și utilizat, s-a dovedit cu atât mai mult important după ce m-am accidentat la mâna stângă, iar operarea, în ultima zi de conferintă am făcut-o doar cu mâna dreaptă. 

Ajută foarte mult greutatea scăzută a camerei pentru a realiza portretele și fotografiile necesare.

Bateria

Utilizatorilor de camere Sony Alfa din seria 7 nu trebuie să le spun cât de chinuitoare poate fi senzația că, de fiecare dată după un cadru, trebuia să închid camera, ca să mă asigur că are destulă baterie să funcționeze cît mai mult. 

Iar apoi, continua atenție să te asiguri că ai cel puțin încă una, dacă nu mai multe baterii de rezervă la tine, pe care să le reîncarci succesiv, reprezenta un stres în plus.

Am încărcat bateria camerei la 100% în seara de dinaintea conferinței, iar a doua zi după aproape 800 de cadre, mai avea undeva la 64%, ceea ce, personal, fiind obișnuit cu folosirea a aproape trei baterii pe Sony 7 la același număr de cadre, mi s-a părut un boost extraordinar.

Claritatea obiectivului

Am fost absolut uimit de claritatea detaliilor și de focusul impecabil al obiectivului, acesta comportându-se excelent, indiferent de câtă lumină naturală era prezentă. 

Foarte mici intervenții, pe mărire de expunere sau ajustare de umbre, au fost necesare în post edit. Lentila este impresionantă și v-o recomand, atunci când aveți nevoie de fotografie pentru portrete.

Viteză și silențiozitate

O altă surpriză plăcută a fost viteza cu care se poate focusa și pregăti orice cadru, iar faptul că camera are un mod silențios extraordinar de bine implementat, face ca prezența fotografului să nu deranjeze.

Ca și considerente generale aș mai putea adăuga faptul că, poziționarea în mână a camerei este mult mai stabilă și mai robustă decât a modelelor anterioare, iar fotografiatul în sine devine o plăcere și ai momente în care uiți că ești acolo ca să livrezi niște fotografii, și te scufunzi efectiv în moment. Devine facil să lasi ideile să te cuprindă, cadrele să vină de la sine, iar imaginea poate cu ușurință să iasă din cifre, calcule, lumină. 

Iar asta, aș putea să spun, este concluzia finală din prima utilizare a acestei camere, împreună cu obiectivul menționat, și anume faptul că simți un confort deosebit, dublat de încredere în produs. Si știi, cu siguranță, că nu vei pierde cadre esențiale, pentru că te poți baza pe cameră.

Nu pot decât să vă recomand acest model. Puteți, bineînțeles, utiliza și alte lentile împreună cu această cameră și aștept cu nerăbdare să utilizez din nou camera în vizită ce urmează să o fac în San Francisco și să revin cu cadre și mai frumoase.

 Vă las mai jos câteva dintre portretele fotografiate la Berlin și abia aștept să aud care vă este preferatul.

 

Articol și fotografii de Valentin Vesa

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.