Hannah Couzens – Fotografierea portretelor într-un spațiu restrâns

Cea mai mare parte a Europei s-a familiarizat cu statul acasă în ultimul an și multora dintre noi acest lucru ne-a restricționat capacitățile de fotografiere. Pe de altă parte, restricțiile au reaprins dragostea de a face fotografii familiei noastre.

Realizarea acasă a unor portrete cu aspect profesional poate părea un obiectiv nerealist, dar cu un anumit grad de improvizație și o utilizare inteligentă a echipamentului, puteți să creați un spațiu în care să puteți fotografia. Hannah Couzens ne-a oferit câteva sfaturi practice despre crearea unui spațiu pentru fotografierea portretelor acasă.

Poți folosi obiectivele obișnuite pentru portrete?

Cu toate că distanțele focale preferate mai tradiționale de 105 mm sau 135 mm pentru portrete ar putea ieși din discuție, puteți fi surprinși că lucrul cu un obiectiv de 85 mm este perfect posibil.

„În ciuda spațiului meu relativ restrâns, încă pot folosi camerele mele Sony Alpha 7R III sau Alpha 7R IV cu obiectivul meu preferat G Master cu FE de 85 mm, f/1,4 pentru a fotografia marea majoritate a portretelor”, spune Hannah. „Folosesc și obiectivul G Master cu FE de 24-70 mm, f/2,8, dacă trebuie să fotografiez mai larg, din cauza restricțiilor de spațiu.”

(c) Hannah Couzens

Dacă nu aveți un obiectiv de 24-70 mm ca Hannah, atunci un obiectiv de 50 mm este o alegere la fel de bună. Obiectivul cu FE de 50 mm, f/1,8 de la Sony este o opțiune foarte accesibilă dacă sunteți abia la început.

Dacă nu găsiți un perete adecvat care să funcționeze ca fundal pentru portretele voastre, atunci fotografierea la diafragme mari, cum ar fi f/1,8, vă poate ajuta să estompați fundalul și să îl separați de subiect. Utilizarea funcției de focalizare automată a ochilor, care se găsește pe toate camerele Sony actuale, poate fi utilă pentru a vă asigura că ochii subiectului sunt perfect clari, chiar și atunci când lucrați cu aceste diafragme mari.

„Folosesc funcția de focalizare automată a ochilor pe camera mea Sony Alpha 7R III, deoarece îmi oferă libertatea de a compune și de a mă mișca, știind că ochii subiectului vor fi întotdeauna clari. Funcționează atât de bine, încât este un lucru în legătură cu care nu mai trebuie să-mi fac griji.” spune Hannah.

(c) Hannah Couzens

Lucrul într-un spațiu limitat
Atunci când creează un studio mic acasă, Hannah subliniază cât de important este să maximizați spațiul pe podea. Lucruri precum suporturile de iluminat și trepiedele pot ocupa spațiu valoros, așa că, dacă vă gândiți să faceți ceva similar, gândiți-vă la modul în care puteți lucra cu aceste accesorii.

Hannah a reușit în mare măsură să renunțe la suporturile de iluminat folosind brațe articulate montate pe pereți, pe ambele părți ale studioului ei. Ea explică, „ocazional folosesc un suport de iluminare, dacă este necesar, dar brațele articulate îmi oferă înălțime și libertate de mișcare, fără a ocupa spațiu”.

(c) Hannah Couzens

Cel mai important, trebuie să vă gândiți și la luminile și echipamentele pe care le veți folosi, deoarece toate acestea vor ocupa spațiu. Hannah preferă capetele de bliț de studio care funcționează cu baterii și pe care le poziționa fără să își facă griji cu privire la cablurile de alimentare care trec peste tot. De asemenea, este important să vă gândiți la accesoriile de modificare a luminii pe care le veți folosi.

„Nu are rost să aveți un softbox de 1,5 metri într-o cameră mică”, spune ea. „În schimb, aș recomanda cu adevărat să aveți niște rețele pentru luminile voastre… acestea vă vor ajuta cu adevărat să controlați locul în care ajunge lumina.”

Hannah este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea mai multe dintre proiectele ei accesând www.sony.ro/alphauniverse.

produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.