Review Sony A7R IV cu Dragoș Stoica
- F64
- 6minutes read
În 2020, dacă vă gândiți că vă interesează foarte mult fotografia de viață sălbatică, de sport, de astronomie, orice ar necesita focale mari și aparate cu un focus alături de o rezoluție pe măsură, acestea sunt practic top 3 Sony 2020 cele mai performante variante:
Dragoș Stoica a testat aparatul Sony A7R IV alături de obiectivul Sony 400mm F2.8 GM OSS, pe lângă celelalte două variante menționate mai sus. În cele ce urmează, vom descoperi alături de el care sunt motivele pentru care merită să achiziționezi un A7R IV și care sunt diferențele dintre A7R IV și A7R III.
Cât de mult ne-ar ajuta cei 20 de megapixeli pe care ni-i pune la dispoziție în plus A7R IV față de A7R III?
Știm că focusul este mai bun, body-ul este de asemenea upgradat similar familiei A9 Mark II față de A7R III, cu butoane mai mari, ergonomie mai bună, blocaj pe toate rotițele de configurații. Viteza acestor camere din meniuri ar putea fi îmbunătățită. În rest, performanța lor de focus, de calitate a imaginii, de rapiditate în timpul funcționării normale este excelentă.
De ce v-ați dori un A7R IV?
Primul aspect ar fi să vă dați seamă că față de A7R III mai aduce 20 de megapixeli rezoluție ( 61 de megapixeli). Acest lucru poate avea avantaje și dezavantaje. Dacă aveți nevoie cu adevărat de atâta rezoluție pentru peisaje, pentru print, pentru detaliile macro, pentru crop, pentru wildlife, este într-adevăr un aspect pozitiv. Dar nu uitați, cu cât se îngrămădesc pixelii în aceeași parte a senzorului, vor fi mereu mici neajunsuri la ISO mai mare. Țineți cont că rezoluția mare vă va ajuta și ca la un downscale să puteți să atenuați zgomotul, cât și să aveți detalii în plus.
Un alt mare avantaj este faptul că A7R IV vine cu un body upgradat, un body la care s-au îmbunătățit butoanele și ergonomia. În sfârșit avem blocaj pe rotița de compensare expunere. Toate butoanele s-au mărit, este îmbunătățit și ca touch și ca senzitivitate a acționării. În principiu, sunt îmbunătățiri nu absolut semnificative la exterior dar care merită menționate. Și grip-ul este îmbunătățit. Vizorul și ecranul sunt cam la fel.
Cel mai bine este să testați și să hotărâți pentru voi dacă aveți nevoie de un body cu o rezoluție atât de mare sau dacă performanțele unui focus mai nou și mai bun sunt mai importante pentru voi decât un A7R III din generație mai veche.
Pentru a afla mai multe detalii despre Sony A7R IV, vă invităm să urmăriți acest videoclip: