Michael Schaake – Sfaturi pentru începători pentru surprinderea peisajului perfect

Desăvârșirea măiestriei unui fotograf de peisaj poate fi un proces îndelungat, poate dura chiar întreaga viață, de aceea este întotdeauna recomandabil să ascultați cât mai multe sfaturi venite din partea profesioniștilor. Aici, fotograful Michael Schaake împărtășește câteva sfaturi celor care se află la început de drum.

(c) Michael Schaake

Cunoașteți-vă echipamentul

„Dacă sunteți la început de drum în fotografia de peisaj, cred că este esențial să știți exact cum să utilizați camera. Nimic nu este mai frustrant decât să ajungeți la locația dorită și să nu puteți găsi o setare sau să ajustați un parametru. Stați acasă, învățați toate butoanele și meniurile și configurați butoanele personalizate pentru a accesa rapid setările și funcțiile preferate.

Camera mea principală este Sony α7R IV care îmi place enorm datorită rezoluției sale de 61 megapixeli. În arsenalul meu am și camerele Sony α7R III, α9 și α6400, dar și multe obiective.

(c) Michael Schaake

Fotografiați acum, lăsați editarea pe mai târziu

„Pe măsură ce învățați, veți deveni mai încrezător în legătură cu ceea ce funcționează și ce nu, dar, pentru început, explorați toate setările și perspectivele de fotografiere. Faceți o mulțime de fotografii. Puteți învăța ceva din fiecare fotografie pe care o realizați. Când vă întoarceți acasă, puteți compara imaginile pe care le-ați obținut și puteți afla ce a funcționat și de ce și puteți începe să vă dezvoltați tehnica și stilul.”

(c) Michael Schaake

Alegeți inteligent achizițiile

Camerele și obiectivele sunt importante, dar nu este întotdeauna necesar să goliți portofelul. Amintiți-vă că alte accesorii, cum ar fi un trepied robust, sunt esențiale și vă vor fi alături mulți ani.”

(c) Michael Schaake

Filmați cu un profil de contrast redus al camerei

„Întotdeauna fotografiez în format RAW. Astfel, pot să surprind cea mai mare cantitate de detalii, ceea ce îmi oferă mai multă libertate în etapa de editare. Totuși, acest lucru înseamnă că imaginea inițială este unidimensională când începe editarea. Un sfat pe care îl am în cazul în care fotografiați în formatul RAW este să utilizați setarea Natural Creative Style a camerei. Editați stilul setând contrastul și culoarea la minimum. Când priviți prin vizor, veți vedea o imagine monotonă, apropiată de cea pe care o veți obține în formatul RAW. Poate că nu arată cel mai bine, dar vă va permite să vedeți mult mai multe detalii în zonele strălucitoare și în umbre, astfel încât să puteți vedea cu ce informații va trebui să lucrați în fișierul RAW.”

(c) Michael Schaake

Acordați-vă un moment de pauză

„Drumețiile sunt adesea inevitabile atunci când realizați fotografii de peisaj. Niciodată nu subestimez cât de solicitantă poate fi o drumeție, așa că mă asigur că fiecare gram pe care îl port cu mine este important. Atunci când călătoresc, vreau să am cât mai puține echipamente cu mine, așa că deseori voi lua doar camera α7R IV cu obiectivul ZA OSS cu FE 16-35 mm, f/4 . Iar când ajung la locația dorită, mă opresc și mă odihnesc. Mă las absorbit de scenă și o las să-și producă efectul asupra mea. Când sunt gata, traversez peisajul și încep să cercetez scena. Nu caut obsesiv o fotografie, însă cu certitudine ceva îmi va atrage atenția și voi realiza fotografia.”

Michael este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea mai multe lucrări ale acestuia la această adresă.

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Pe Canon nu am Natural Creative Style!

    • Si daca setarea nu se cheama la fel, identic, pana la ultimul punctulet, va impiedica cineva sa gasiti profilul ” natural ” in setarile aparatului. Evident ca fiecare producator i-si denumeste diferit setarile si meniul aparatului, dar ” natural ” tot natural ramane.

  • Multumesc pentru sfaturi! Pentru un incepator chiar sunt utile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.