Sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie cu telefonul mobil

Smartphone-urile de astăzi au camere avansate pe care le putem folosi pentru a face fotografii remarcabile animalelor de companie. Cu toate acestea, să deții un telefon cu o cameră potrivită pentru acest gen de fotografie nu este de ajuns. Este important să vă familiarizați cu câteva trucuri.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie cu telefonul mobil.

Descărcați o aplicație avansată pentru cameră

Camera telefonului mobil, oricât de avansată ar fi, s-ar putea să nu vă ofere toate funcțiile pe care le puteți încerca. O aplicație avansată pentru cameră vă va permite control asupra expunerii, ISO, punctelor focale și a altor caracteristici importante.

Folosind aceste instrumente, veți putea face fotografii uimitoare animalelor de companie în orice moment și în orice loc.

Iată câteva dintre cele mai populare aplicații pentru utilizatorii de iOS și Android:

  • iOS – Focos, Halide
  • Android – Open Camera, Camera FV-5
  • Ambele – VSCO, ProShot

Profitați la maxim de lumina naturală

Lumina naturală este esențială în aproape orice gen de fotografie. Folosind lumina naturală, puteți face fotografii reușite animalelor de companie. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la echipamentele profesionale. 

În cazul fotografiei de interior, puteți face fotografii lângă o fereastră mare în zilele însorite. Dacă lumina este prea dură, vă puteți folosi de perdele pentru a o înmuia. Pentru fotografia în aer liber, faceți fotografii într-o zonă umbrită când este soare. Toată lumina din jur va face ca ochii și blana animalului să strălucească. De asemenea, puteți face fotografii într-un câmp deschis când este înnorat.

Concentrați-vă pe ochi pentru fotografii emoționale

Dacă doriți să faceți fotografii expresive animalului de companie, concentrați-vă asupra ochilor lor. Când fotografiați în interior,  asigurați-vă că există suficientă lumină înconjurătoare pentru a face ca ochii animalului să iasă în evidență. Vă puteți folosi de pereți albi sau reflectoare pentru a crea acea strălucire specială.

Coborâți la nivelul animalului de companie pentru a-l face să se simtă confortabil

Dacă coborâți la nivelul animalului de companie, veți avea o mulțime de perspective unice cu care să lucrați. De asemenea ele se simt astfel mai confortabil. Dacă fotografiați în picioare, este posibil să trebuiască să decupați fotografiile. Acest lucru va reduce calitatea imaginii. Cu cât camera smartphone-ului este mai aproape de animalul de companie, cu atât vă va fi mai ușor să realizați fotografii de calitate.

Folosiți fundaluri simple

Evitați fundalurile încărcate, pline de haine dezordonate, oameni și culori vibrante. Cu cât fundalul este mai simplu, cu atât va fi mai ușor pentru privitori să se concentreze asupra animalului de companie.

Nu folosiți blițul camerei telefonului

Blițul va face ochii animalului să strălucească într-un mod neplăcut și ar putea chiar să îl sperie. Puteți experimenta tehnici creative de a fotografia chiar dacă este prea întuneric. Faceți fotografii cu silueta sau umbra animalului de companie.

Fiți răbdători cu animalele de companie

Păstrați confortul animalelor de companie înainte de ședința foto. Dacă dorm, puteți profita de calmul lor. Nu le forțați niciodată să pozeze pentru dumneavoastră, cu excepția cazului în care doriți să ajungeți să fiți zgâriați sau mușcați. 

Transformați procesul de fotografiere într-un moment confortabil și sigur.

Folosiți ambele mâini pentru a stabiliza telefonul pentru o focalizare mai clară

Fotografierea animalelor de companie necesită abilități excelente de multitasking. Pe lângă menținerea interesului animalului de companie, trebuie să vă asigurați că fotografiile nu ajung să pară neclare.

În timp ce vă concentrați asupra animalului de companie, reamintiți-vă să țineți telefonul cu ambele mâini pentru o focalizare clară.

Utilizați o aplicație de editare pentru a îmbunătăți fotografiile cu animalele de companie

Puteți elimina micile distrageri sau corecta culorile fotografiilor în aplicațiile de editare avansată. Dacă doriți să corectați colorarea fotografiilor în câteva secunde, utilizați VSCO sau Instagram. Pentru a remedia petele și pentru a controla fiecare parte a imaginii, puteți utiliza Snapseed, Lightroom sau Photoshop.

Fotografia cu animalele de companie vă va provoca și vă va face să zâmbiți în același timp. Tot ce trebuie să faceți este să vă familiarizați cu smartphone-ul pe care îl dețineți și să descoperiți cum să vă mențineți animalul interesat în timpul fotografierii.

Suntem curioși, tu ce trucuri folosești atunci când îți fotografiezi animalul de companie cu telefonul mobil? Lasă-ne un comentariu!

produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.