Review Canon 85mm f/1.4 L IS, cu Raluca Antuca

Postat de: Raluca Antuca Raluca Antuca

N-am fost dintotdeauna fană focalei de 85mm, am experimentat cu mai multe obiective până să ajung să aleg Canon 85mm f/1.4, iar în acest articol o să afli de ce. Ce face acest obiectiv să-mi fie indispensabil în pasiunea mea pentru fotografie de portret fine-art?

Canon 85mm
(c) Raluca Antuca

Când am început să fotografiez, am folosit pentru o perioadă obiectivul de kit 18-55mm, cu care am reușit să experimentez mai multe genuri de fotografie. Cand mi-am dat seama că îmi place să fac fotografie de portret, m-am orientat către un obiectiv mai performant și cu o diafragmă mai mică pentru un bokeh cremos și anume Canon 50mm f/1.4.

Pe măsură ce timpul a trecut, mi-am dorit să fac mici schimbări care să mă ajute să evoluez ca fotograf. Nu mă refer aici la capricii, ci la echipamentul foto care să te motiveze și să te ajute să faci fotografii mult mai bune sau cel puțin, să faci fotografiile acelea pe care le vezi mai întâi în mintea ta. Deși acest lucru nu ține numai de camera sau obiectivul folosit, am decis să achiziționez un nou obiectiv care să mă ajute să-mi duc viziune la un alt nivel.