(c) Raluca Antuca

Cum a fost la Workshop-ul creativ – Cum să faci portrete de poveste cu Raluca Antuca

Pe 16.03.2019, F64 a organizat primul curs susținut de Raluca Antuca, tema centrală a acestuia fiind Fotografia de portret-de la concept la ședință foto

Agenda cursului a inclus pregătirea conceptului pentru ședința foto, alegerea celor mai bune unghiuri pentru model și comunicarea cu modelul. Cursanții au avut ocazia de a învăța cum să folosească lumina naturală pentru a obține portrete creative, cum să aleagă obiectivele pentru fotografia de portret în funcție de rezultatele pe care și le doresc și cum să își pună amprenta pe portretele pe care le realizează.

Cum a fost la workshop-ul Fotografia de portret-de la concept la ședință foto

Participanții au lucrat cu un model profesionist, care a purtat două outfituri ( unul casual și altul fairytale).

Raluca Antuca ne dezvăluie care a fost atmosfera de la workshop: ” Pe lângă partea de storytelling, participanții au avut ocazia de a fotografia în două cadre diferite. Prima sedință foto s-a bazat pe portrete expresive și a avut loc într-un cadru simplu și minimalist, respectând o cromatică în nuanțe de albastru, alb și negru. Participanții au interacționat cu un model profesionist, care s-a pliat pe îndrumările lor, și s-au ajutat de outfit-ul Georgianei pentru a face fotografii cât mai diverse.

Cea de-a doua sedință foto a avut un concept de Wonderland și a reușit să ofere o atmosferă de poveste cu ajutorul ținutei și props-urilor de efect, cum ar fi rochia roșie cu trenă, voaleta cu steluțe și perle, cărțile de joc gigantice, cheia mare, ceainicului cu cărți de joc. Astfel participanții au putut să se joace cu accesoriile astfel încât fiecare imagine să transmită o emoție și o poveste.”

Fotografiile cursanților

 

Modelul surprins de Raluca Antuca

(c) Raluca Antuca
(c) Raluca Antuca
(c) Raluca Antuca

Lista cursanților

Mai multe despre activitatea cursanților puteți afla accesând link-urile de mai jos:

Andreea Hera

Bogdan Cirlan

Marcu Iulian

George Dinu

Monica Geo

Doina Bizgan

Georgiana Voicu

Sorina Elena Rimbu

Andrei Petculescu

Alexandru Marasteanu

Cristina Ciuta

Elena Dinu

Laura Matac

 

Mulțumim și celor care au contribuit la realizarea cursului:

Accesorii: Miss Babacilu
Vestimentație: MARGO concept
Make-up: Bianca Matei
Trainer: Raluca Antuca
Iată cum s-a desfășurat cursul și dincolo de imagini!
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=IcrVndtPQhY&t=4s [/embedyt]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.