(c) Mihnea Tatu

Vacanță în Maramureș cu Sigma 14-24mm/2.8 Art și Sigma 70-200mm/2.8 Sports

O vacanță este întotdeauna un bun prilej în care sa ne pierdem în fotografie, fiind puși în fata unor locuri deosebite, pe care nu le-am mai întâlnit în prealabil. Pentru mine, totodată, este și un bun prilej de a testa echipamente foto sau video noi, iar de această dată am aranjat cu prietenii de la F64 pentru un combo de obiective Sigma, cu care să capturez amintirile din săptămâna petrecută în ținuturile Maramureșene, și anume Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM (montură Canon EF) și Sigma 70-200mm F2.8 DG OS HSM Sports pentru Canon.

(c) Mihnea Tatu / Mânăstirea Bârsana – Sigma 70-200 f/2.8 Sports

Ținuturile Bucovinene cu siguranță oferă oportunități fotografice la tot pasul, iar fie că vorbim despre arhitectura clasică maramureșeană, sau despre frumusețile naturii, totul arată ca o pânză, deja pictată perfect, ce trebuie doar înrămată, nu de puține ori, găsindu-ne nevoiți să oprim pe marginea drumului pentru a fotografia peisajele locului.

(c) Mihnea Tatu / În vale – Sigma 14-24 f/2.8 Art
(c) Mihnea Tatu / Mânăstirea Peri, Săpânța, Maramureș – cea mai înaltă biserică de lemn din lume – Sigma 14-24 f/2.8 Art

Pentru cei ajunși acolo, o modalitate rapidă si inedită, de a vedea frumusețile locului, este plimbarea cu Mocănița, ce te face cu siguranță să te simți întors în timp, și parcă, să admiri mai atent natura ce te înconjoară.

(c) Mihnea Tatu / Mocănița – Sigma 14-24 f/2.8 Art

Totuși, părerea mea subiectivă de iubitor al muntelui, mă face să cred ca cea mai bună modalitate de a te bucura într-adevăr de frumusețile naturii, este din cel mai înalt punct, iar în acest caz, vorbim de Vârful Pietrosu, din Munții Rodnei (2303m), ce ne-a bucurat cu peisajele sale, în timpul urcării, iar în vârf, cu o priveliște de ansamblu asupra împrejurimilor, care însă a fost acoperită rapid de o ceață groasă.

(c) Mihnea Tatu / Poiana Știol – Sigma 70-200 f/2.8 Sports
(c) Mihnea Tatu / Piciorul Moșului – Sigma 14-24 f/2.8 Art
(c) Mihnea Tatu / Spre Lacul Iezer – Sigma 14-24 f/2.8 Art
(c) Mihnea Tatu / Ceață – Sigma 70-200 f/2.8 Sports

Tot pe Pietrosu, am avut parte de câteva întâlniri neașteptate, ce ar fi fost imposibil de capturat, dacă nu aș fi avut la mine Sigma 70-200 f/2.8 Sport, cu un focus foarte rapid, ce nu m-a lăsat baltă, la nevoie.

(c) Mihnea Tatu / Marmotă pe Vf. Rebra – Sigma 70-200 f/2.8 Sports
(c) Mihnea Tatu / Juvenil de Silvie Mica – Sigma 70-200 f2.8 Sports
(c) Mihnea Tatu / Herghelie – Sigma 70-200 f/2.8 Sports

Când vine vorba de claritate, cred că imaginile vorbesc de la sine, ambele obiective sunt foarte sharp, silențioase, și foarte rapide când vine vorba de focalizare, datorită motorului HSM, iar stabilizarea OS, cel puțin pe 70-200, unde, la 200 de mm, mișcările capătă o cu totul altă amploare, este foarte precisă, ceea ce ușurează, momentele în care suntem nevoiți să folosim o viteza de declanșare mai mică decât ne-am dori, în mod normal, iar diafragma cu o deschidere de până la f/2.8 face posibilă fotografia în încăperile mai puțin luminoase și fără utilizarea unui bliț.

(c) Mihnea Tatu / Veghe – Memorialul Durerii, Sighet – Sigma 14-24 f/2.8 Art
(c) Mihnea Tatu / Veghe – Memorialul Durerii, Sighet – Sigma 14-24 f/2.8 Art

Concluzie

În final, pot spune, că după o săptămâna petrecută prin locuri binecuvântate de natură, dar și cu o puternică încărcătură istorică și sentimentală, m-am întors acasă, bucuros de imaginile pe care am reușit să le capturez cu aceste două obiective de la Sigma, pentru care am doar cuvinte de laudă, și ce reprezintă o alternativa calitativă și mai prietenoasă cu bugetul, a omologilor lor, de la Canon.


Folosești și tu obiective SIGMA? Spune-ne în comentarii care este preferatul tău și mai ales de ce?

Între timp, ți-am pregătit câteva oferte la obiectivele SIGMA. Aruncă o privire, sigur găsești ceva pentru a-ți completa trusa foto.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *