(c) Dani Ciucă

Review Sony A7R II – Ședință foto în câmpul de lavandă

Pentru că au apărut la noi câmpuri de lavandă și nu am mai fost nevoit să zbor în celebrele câmpuri din Provence, săptămana trecută am realizat o ședință foto cu un model în rochii de mireasă. Creațiile sunt realizate de designerul Nicole Enea.

Am căutat pe Facebook un câmp relativ aproape de București – în comuna Țipărești, județul Prahova. Pe Facebook, poate fi găsit sub denumirea de Grădina de lavandă.  Mi-am zis să profit de ultimele zile înainte de recoltare, sezonul ei fiind luna Iunie. Am împrumutat de la F64 un Sony A7R II cu un teleobiectiv Sony FE 70-200mm F2.8 OSS GM.

În randurile de mai jos vă voi descrie experiența mea cu acest aparat și vă voi arăta câteva fotografii . Sper să vă placă.

Cu un senzor full frame de 42 de megapixeli ce livrează performanțe impresionante, fie că vorbim de culori sau de calitatea imaginilor, Sony A7R II are o rezoluție suficientă pentru print-uri cu dimensiuni de până la 70 x 50 cm, la o calitate maximă. O fotografie trasă la rezoluție maximă ocupă mult spaţiu, cum era de aşteptat.

Autofocalizarea cu 399 de puncte și 25 de puncte cu detecție de contrast, își face treaba impecabil în condiții de iluminare bună. Procesorul puternic BIONZ X al Sony A7R II permite fotografierea în mod continuu la 5fps – nu am tras în rafală dar am fotografiat un model aflat în mișcare, iar pentru a surprinde cele mai bune momente a fost necesar să mă mișc rapid.

Stabilizarea de imagine pe 5 axe a Sony A7R II funcționeaza foarte bine  – nu am avut vreo imagine mișcată în toate fotografiile făcute.

Cu o greutate de 1480 g, Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS cântărește destul de mult pentru un obiectiv compact. Este comparabil cu majoritatea obiectivelor echivalente cu 70-200mm pentru camere DSLR. În timpul folosirii, se simte destul de greu pentru un corp mic cum este body-ul Sony A7R II pe care l-am testat, dar nu deranjant. Am mai lucrat cu acest obiectiv în călătoriile mele recente și pot spune că m-am obișnuit cu greutatea lui.

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS este izolat la praf și umiditate, bine adaptat la folosirea în toate condițiile. Din punct de vedere al focalizarii, Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS performează foarte rapid împreuna cu Sony A7R II.

În obiectivul Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS Sony folosește o diafragmă circulară cu 11 lamele, ceea ce a dus la un bokeh foarte plăcut.

În concluzie, cred că obiectivul 70-200mm este unul dintre cele mai bune obiective pentru portret. Cu acest obiectiv, oamenii pot fi fotografiați atat în interior/studio cat și în natură. Avand acest interval de distanță focală, este perfect pentru a fi folosit într-o mare varietate de evenimente.

Articol și fotografii de Dani Ciucă


La F64, până la sfârșitul lunii iulie puteți obține până la 3.600 lei Cashback la aparate, obiective și accesorii Sony. Descoperă aici ce produse sunt incluse în această ofertă!

Care este obiectivul tău preferat de portrete și mai ales de ce? Lasă-ne răspunsul în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • PRECIZARE
    Reiau exact cele scrise de dl pozar ; “Cu aceasta lentila, oamenii pot fi fotografiati atat in interior (cum adica in interior ?!) , …”. Nu oricep de ce primul comentariu a fost CIUNTIT ?
    Tot cu SINCERITATE, SIMPATIE si FARA PATIMA .

  • Imtrebarea din finalul articolului, m-a pus in MARE dificultate; “… tu ce … obiective folosesti in … ? “, fiindca stimabilul pozar foloseste un OBIECTIV Sony FE 70-200mm F2,8 GM OSS, ca dupa trei randuri mai jos, sa remarce ; “Cu aceasta >lentilainterior< … " (?!?! Doamne fereste, cat a avansat tehnologia asta !!!) . In loc sa car un Sony de 1480 gr (care are mai multe lentile in el), as prefera O LENTILA, si mai ales una care fotografiaza oamenii in interior.
    Cu SINCERITATE, SIMPATIE si FARA PATIMA .
    P.S. Am auzit ca si "pasareasca", este un fel de limba romana… !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.