(c) Tudor Mihai

Review Canon 1200D, cu Tudor Mihai

Continuăm seria de review-uri premiate la concursul “Scrie despre echipamentul tău foto-video te premiem!”, cu Tudor Mihai care a scris despre Canon 1200D.

Canon
(c) Tudor Mihai

Visul oricărui pasionat de fotografie începe cu gândul de a-și achiziționa primul DSLR. Dar neștiind pe ce latură a acestei arte să se axeze, cum ar fi peisaj, portret, fotgrafie de stradă etc, aleg să investească într-un DSLR pentru începători. Aici intervine cel mai prietenos și ușor de utilizat aparat de fotografiat de la Canon, ”1200D”, cu ajutorul căruia începi să vezi lumea prin obiective.

Așa mi-am început și eu drumul în fotografie acum câțiva ani. Neavând idee cu ce aparat să încep, am ales cel mai simplu și accesibil DSLR de la Canon, cu el făcând primii pași și învățând să surprind frumusețea lumii văzută prin obiectiv. În tot acest timp, el a făcut față multor provocări, începând cu peisaje și continuând cu portrete, fotografie de călătorie, inclusiv de noapte.
Cu o rezoluție de 18MP, fotografiind RAW + JPG la (5184 x 3456), acest aparat oferă imagini surprinzătoare și totodată dinamice și pline de culoare.

Canon
(c) Tudor Mihai

De asemenea, are o interfață intuitivă pe care o poți învăța cu ușurință, o aplicație dedicată (pe care o găsești și în Magazine Play/App Store) pentru a învăța să îl utilizezi și un mod „Creative” direct din cameră, având posibilitatea de a aplica filtre peste fotografiile tale în cazul în care nu dorești să le editezi ulterior.

Are 9 puncte de focalizare – tip încrucișat în centru – și poate fotografia până la 3 cadre pe secundă, poate filma 1080p și poți vizualiza totul pe un ecran de 7.5cm LCD foarte luminos chiar și în bătaia directă a soarelui.

De asemenea, are o baterie ”LP-E10” Li-Ion de 860mah care rezistă destul de bine indiferent de vremea de afară, reușind să obțin până la 510 cadre iarna. Chiar și peste ani, încă dă randament.

Ca să trecem și la minusuri, trebuie să adaug faptul că are o plajă mică al ISO-ului, cuprinsă între 100-12800 în modul extins, zgomotul de imagine fiind sesizabil de la 1600. Cu toate astea, cu ajutorul unui trepied și al unui obiectiv luminous, poți captura imagini frumoase și în lumină scăzuta. De asemenea, am resimțit nevoia unui ecran rabatabil în cazul fotografiei de peisaj.

Avantaje Canon 1200D

  • Preț bun
  • Prietenos cu cei începători
  • Aplicație dedicată
  • Ușor de transportat

Dezavantaje Canon 1200D

  • Plaja mică al ISO-ului
  • Nu are ecran rabatabil

Că tot am adus vorba de obiective, un fotograf la început de drum are nevoie, bineînțeles, de acestea și cum bugetul este un factor important, am să vă prezint câteva obiective pe care le consider importante pentru un pasionat care nu știe cu ce să înceapă și pe care le-am folosit, încă le folosesc și eu în continuare și care merg mână-n mână cu Canon 1200D.

Canon EF-S 10-18mm F/4.5-5.6 IS STM

Reprezintă un bun început și este accesibil pentru fotografia de peisaj, arhitectură și de vacanță, având un unghi de cuprindere de 107 grade pe 10 mm și motor de focus silențios și rapid. De asemenea, cu ajutorul stabilizării de imagine, nu necesită mereu folosirea unui trepied, putând să se fotografieze din mână.

Avantaje

  • Motor AF silențios
  • Stabilizare de imagine
  • Calitate foarte bună a imaginii, cu un sharp bun
  • Preț bun

Dezavantaje

  • Distorsiune vizibilă de tip butoi
  • Nu este un obiectiv foarte luminos

Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Vine un moment în care un fotograf începător vrea să surprindă detalii la distanță, fără să poată sau să vrea să se apropie de subiect, cum ar fi un cadru cu luna de pe cer, o imagine a unui animal sălbatic sau chiar un portret al unui artist pe scenă. Aici intervine Canon EF 75-300mm f/4-5.6. Cu o distanță focală de până la 300mm, te poți apropia de subiect îndeajuns de mult încât să îi surprinzi fiecare detaliu sau să îl poți deranja. Acest obiectiv este foarte bun pentru fotografia de natură, dar poate fi folosit și pentru portrete, creând un efect de separare a subiectului față de fundal foarte intens.

Avantaje

  • Bokeh bun, perfect pentru portrete
  • Sharp sufficient și contrast bun
  • Construcție solidă

Dezavantaje

  • Greutate mare
  • Motor de AF zgomotos și încet
Canon
(c) Tudor Mihai

Concluzie

În concluzie, Canon 1200D alături de obiectivele de mai sus este cea mai bună alegere pentru cei care vor să își achiziționeze primul DSLR și nu vor să investească o mică avere, ci vor să învețe această artă sau pur și simplu au nevoie de un aparat de fotografiat pentru vacanțe.

Articol și fotografii de Tudor Mihai.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.