(c) Andrei Baciu

E-book de fotografie: „Viața și întâmplările din jurul podului de la Blejoi”

La început de an, fotograful Andrei Baciu ne invită să descărcăm, să parcurgem și să contemplăm o nouă carte electronică de-a sa apărută la editura LiterNet: „Viața și întâmplările din jurul podului de la Blejoi”.

Așa cum precizează însuși artistul:

„mai mult decât orice alt fel de modalitate de prezentare electronică a unei serii fotografice, e-book-ul are puterea de a oferi experienţa vizuală cea mai intensă şi mai captivantă.”

e-book

Această cea de-a cincea carte electronică a lui Andrei Baciu publicată de LiterNet, unul dintre cele mai importante site-uri culturale din țară, cuprinde o selecție de 36 de fotografii din proiectul omonim și beneficiază de o prefață semnată de cunoscutul jurnalist prahovean Claudius Dociu.

Proiectul „Viața și întâmplările din jurul podului de la Blejoi” a fost publicat, printre altele, și de revista americană „LensWork”, condusă de Brooks Jensen și recunoscută ca fiind una dintre cele mai prestigioase publicații de fotografie artistică din întreaga lume. De asemenea, o selecție de imagini din proiect a fost expusă în luna septembrie a anului ce tocmai s-a încheiat, în cadrul „Bucharest Photo Week”.

e-book andrei baciu

Convingerea fermă a lui Andrei Baciu este că între fotografie şi poezie nu există, de fapt, nici o graniţă. Fotografia este, asemeni celeilalte, plină de lirism, căci undeva, acolo sus, ele se întâlnesc, se con-topesc. Fotogralism. Dacă literatura caută, prin cuvinte, Cuvântul, fotografia revelează lumina din Lumină. Aceasta este premiza demersului de exprimare vizuală al lui Andrei. Fascinat până la obsesie de puterea fotografiei de a mărturisi despre lume că e „bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă ca vieţuire şi spirituală prin materialitate” (Horia Bernea), acesta încearcă să (îşi) confirme şi el, după puteri, afirmaţia din citatul de mai sus.

Mai multe fotografii din proiect, mai jos:

Descarcă gratuit e-book-ul, aici!

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *