Prinși în ungher

I-am pus la colț…prinzîndu-i strîns în ungher. Pe nedrept. Noi toți care ne plîngem ca lucrurile să revină la normal. Și nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenție trec anume acești luptători din prima linie. Nu noi. Ei. Transformați peste noapte în cei din urmă, depășiți, persecutați și sfidați de o boală care e mult peste oameni și cunoștințele pe care le deține planeta.  Nu-și văd mamele, copiii. Stau izolați de cei dragi și luptă cu moartea pentru cei mai necăjiți de virus pacienți. Rezistînd hipoxiei în combinezoane care nu respiră, viziere și măști în ture a cîte 4 ore pentru că mai mult nu pot, o zi și noapte.

Am creat aceste fotografii pentru tine. Fiecare din ele e un excercițiu imaginar de empatie pe care aș vrea să-l repeți. Să ne punem în locul lor, dacă nu cu masca și halatul, măcar cu imaginația.

Numele meu este Alex Iordache și sunt fotograf din Republica Moldova. Am creat acest proiect de suflet cu scopul senzibilizarii oamenilor la adevărata problemă cu care se confruntă doctorii și personalul medical din prima linie.

Am construit acest ungher îngust ca o metaforă a condițiilor de lucru în care activează acești oameni. Construcția ungherului a fost făcută afară, exact la ieșirea din blocul dedicat Covid al Institului de Medicină Urgentă din Chișinău.

Fotografii personalului medical am făcut cam 4 zile, mai mult noaptea. La fiecare ieșire din tura de 4 ore a doctorilor. Ei lucrează 24 de ore cu schimburi de echipe din 4 în 4 ore.

(c) Alex Iordache

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.