“Vali, care e cea mai bună cameră foto?”

Una dintre întrebările pe care fotograful Vali Bărbulescu o primește deseori este și ” Care este cea mai bună cameră foto”. A realizat pe canalul lui de Youtube un videoclip dedicat acestei tematici.

” Fotografia reprezintă un mod de exprimare atât de complex, există atâtea ramuri ale fotografiei, și poate ăsta este un motiv pentru care nu există camera perfectă. De exemplu, fotografii de sport își doresc o cameră foarte rapidă, fotografii de street își doresc o cameră cât mai discretă, cei de peisaj își doresc o cameră cu o dinamică extraordinară. Mai sunt și fotografii de portret sau de fashion care preferă tonuri cât mai frumoase la piele.

Imaginile bune sunt făcute de fotografi, sunt făcute cu ochii, cu inima, cu sufletul, nu sunt făcute neapărat cu niște camere foto. Ele sunt aici să ne ajute.”

Deși nu există camera perfectă, pentru Vali Bărbulescu cea mai bună cameră pe care a folosit-o în anul 2019 a fost Fujifilm GFX 50R. Acest aparat îi îndeplinește aproape toate cerințele.

Fujifilm GFX 50R este un aparat mirrorless medium format cu un senzor CMOS de 51.4MP. Compact, ușor și fiabil, GFX 50R este inspirat de camerele analog pe film de format mediu. GFX 50R este primul aparat foto din seria de sisteme GFX compatibil Bluetooth.

Cu o greutate de doar 775g și rezistentă la praf, intemperii și temperaturi de până la -10 grade Celsius, este conceput să răspundă nevoilor chiar și celor mai exigenți fotografi profesioniști.

Specificații tehnice

  • Senzor CMOS 51.4MP de 43.8 x 32.9mm
  • Procesor de imagine X-Processor Pro
  • Rezistent la praf si intemperii, capabil sa opereze pana la -10C
  • Bluetooth Ver 4.0
  • Filmare Full HD
  • Monitor LCD 2”

Tu ce crezi că definește o fotografie bună? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *