(c) Alexandra Văcăroiu

Proiect fotografic – Secvențe din vis

A trecut ceva vreme de cand v-am prezentat pe blogul F64 un proiect fotografic. Astăzi, ne-am oprit asupra imaginilor Alexandrei Văcăroiu.

Fotografia transcendentală a Alexandrei foloseste ca laitmotiv elemente din natură și culori intense. Fotografa reconstruiește secvențe din vise folosind supra expunere ca proces. Aceasta își notează visele într-un jurnal, urmând ca mai apoi să deseneze scena înainte să o fotografieze, cu detalii incluse ca hainele personajelor, machiaj, felul în care cade lumina și cromatica, ceea ce ajută la conturarea imaginii propuse.

Intenția artistului este aceea de a arăta istoricul viselor personale, surprinzând personaje dormind, atingând nori, jucându-se cu luna sau spații prinse între ganduri. Ludicul ca și temă își face simtită prezența și ne instigă la participare.

Alexandra a terminat Secția Foto-Video la Unarte, urmată de un Masterat în fotografie de modă la London College of Fashion. A colaborat cu British Council, Victoria&Albert Museum și Wonderland Magazine, iar seriile ei au fost expuse la mai multe galerii și festivaluri, printre care The Photographers’ Gallery și London Short Film Festival. Momentan urmează sa expună în București proiectul de fotografie și poeme pe tema terapiei prin artă.

Alexandra folosește un aparat Canon 60D și obiectivele Canon 50mm f1.4 și Canon 70-200mm f/4.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *