(c) Alexandra Văcăroiu

Proiect fotografic – Secvențe din vis

A trecut ceva vreme de cand v-am prezentat pe blogul F64 un proiect fotografic. Astăzi, ne-am oprit asupra imaginilor Alexandrei Văcăroiu.

Fotografia transcendentală a Alexandrei foloseste ca laitmotiv elemente din natură și culori intense. Fotografa reconstruiește secvențe din vise folosind supra expunere ca proces. Aceasta își notează visele într-un jurnal, urmând ca mai apoi să deseneze scena înainte să o fotografieze, cu detalii incluse ca hainele personajelor, machiaj, felul în care cade lumina și cromatica, ceea ce ajută la conturarea imaginii propuse.

Intenția artistului este aceea de a arăta istoricul viselor personale, surprinzând personaje dormind, atingând nori, jucându-se cu luna sau spații prinse între ganduri. Ludicul ca și temă își face simtită prezența și ne instigă la participare.

Alexandra a terminat Secția Foto-Video la Unarte, urmată de un Masterat în fotografie de modă la London College of Fashion. A colaborat cu British Council, Victoria&Albert Museum și Wonderland Magazine, iar seriile ei au fost expuse la mai multe galerii și festivaluri, printre care The Photographers’ Gallery și London Short Film Festival. Momentan urmează sa expună în București proiectul de fotografie și poeme pe tema terapiei prin artă.

Alexandra folosește un aparat Canon 60D și obiectivele Canon 50mm f1.4 și Canon 70-200mm f/4.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.