Printing F64 de vei alege, fotografii frumoase vei culege!

“Printing F64 de vei alege, fotografii frumoase vei culege” – acesta este sloganul serviciului de printing al magazinului F64. Poate ai mai auzit de el până acum, poate ai mai fost și ai printat la noi sau, dimpotrivă, poate că este prima oară când auzi de acest serviciu.

Ei bine, află că Printing-ul de la F64 este foarte versatil. Poți printa fotografii mici, mari, foarte mari și fotomagneți, toate la o calitate excelentă. Cel puțin eu am fost mereu bucuroasă când mi-au ajuns printurile (repede) pentru că arătau minunat.

Cum funcționează serviciul de printing? Foarte simplu:

Tot ce ține de serviciile de printing se desfășoară acum printr-un simplu email la adresa: printing@f64studio.ro
Pentru situațiile în care cunoști tipul de fotografii pe care dorești să le printezi, trebuie doar să trimiți pe mail arhiva cu fotografiile prin intermediul platformei wetransfer.com, împreuna cu informațiile referitoare la dimensiunea printurilor, finisajul hârtiei foto și adresa de livrare, dacă vrei să primești fotografiile prin curier. Singurul lucru la care trebuie să fii deosebit de atent este rezoluția fotografiilor
Dacă nu ești sigur/ă ce tip de hârtie avem disponibil șamd, poți întotdeauna citi detaliile explicate pe pagina principală a serviciului de printing: https://www.f64.ro/suport-f64/printing.
Pentru mai multe informații poți accesa Termenii și condițiile programului de Printing F64 aici.

Și pentru că nu uităm că fotografia a început mai întâi cu filmul, serviciul de Printing vine la pachet și cu posibilitatea de a developa și scana filme.

printing

Deși pare simplu să printezi o fotografie, uneori, ca să iasă exact cum îți dorești lucrurile devin mai complexe. Așadar, ca ele să nu devină complicate, colegii noștri de la Printing au răspuns și la cele mai frecvente întrebări puse de clienți:

1. Când se face livrarea pentru produsele de Printing?

Pentru fotografiile printate până la dimensiunea A3 (30×40 cm) inclusiv, livrarea atât în București, cât și in restul țării se face în termen de 24 de ore (o zi lucrătoare) pentru comenzile înscrise până la ora 15:00 și în termen de 48 de ore (două zile lucrătoare) pentru comenzile înscrise după aceasta oră.

2. Cum plătesc?

Plata se poate face:

 • prin bancă: dacă preferi această modalitate de plată, te rugăm să anunți un reprezentant al S.C. F64 Studio S.R.L., iar el/ea se va ocupa de toate detaliile (factura proformă, confirmarea plății etc.), astfel încat comanda să fie livrată în cel mai scurt timp. Livrarea produselor se va face numai după intrarea banilor în contul nostru. Confirmarea plății poate dura între 24 și 48 de ore.
 • sau cash, în magazin, dacă vii direct acolo și soliciți printarea unor fotografii.

3. Ce este fotografia încadrată?

Fotografia încadrată este cea căreia i se adaugă margini albe atunci când formatul fotografiei nu corespunde cu una dintre dimensiunile standard ale imprimantei. Astfel, nu vor fi necesare tăieri sau eventuale reîncadrări ale fotografiei.

Imprimanta nu va deforma niciodată fotografiile, indiferent de modul de printare, proporțiile păstrându-se întotdeauna.

4. Ce este fotografia tăiată?

În cazul fotografiei tăiate, imprimanta va face automat câteva decupări, astfel încât formatul rezultat să corespundă cu cel standard al printer-ului.

Imprimanta nu va deforma niciodată fotografiile, indiferent de modul de printare, proporțiile păstrându-se întotdeauna.

5. Se pot returna fotografiile printate sau analog?

Dacă ai primit produsul incomplet sau este neconform (zgâriate, avariate din cauza transportului, pătate, etc.), este necesar să ne semnalezi problema în maximum 48 de ore de la primirea comenzii. Pentru mai multe informații poți accesa Termenii și condițiile programului de Printing F64 aici.

Fotografiile se vor returna fie personal, fie prin curier, la showroom-ul F64 din Bulevardul Unirii nr. 45, sector 3, București.

6. Care sunt dimensiunile disponibile pentru print?

 • Fotografiile tip 10×15 corespund dimensiunii de 102x152mm;
 • Fotografiile tip 13×18 corespund dimensiunii de 127x178mm;
 • Fotografiile tip 15×21 corespund dimensiunii de 152x210mm;
 • Fotografiile tip A4 corespunde dimensiunii de 210x305mm;
 • Fotografiile tip A3 corespunde dimensiunii de 305x400mm.

Fotografiile tip Ultra Smooth Fine Art și Premium Luster

 • Format A3 corespund dimensiunii de 300x420mm;
 • Format A2 corespund dimensiunii de 420x600mm;
 • Format A1 corespund dimensiunii de 600x850mm.

printing

7. Ce metodă de developare folosiți?

Metoda implicită pentru filmele alb/negru este o metodă semi-statică compensatorie cu revelator de tip Rodinal. Metoda este potrivită pentru majoritatea tipurilor de emulsie. Pentru filmele color sunt folosite chimicale Fuji Hunt, one-shot, proaspete.

8. Se pot menționa indicații speciale de tip “push”, “pull”, “granulație fină” etc?

Pentru cereri specifice de tipul “push”, “pull”, “granulație fină”, “acutantă maximă”,” latitudine tonală maximă” comanda minimă este de 4 filme per opțiune.

9. Se pot face intervenții de reglare a contrasului și a tonalității pentru printurile analog?

Printul analog este realizat în conformitate cu o imagine digitală prelucrată care reprezintă ținta de contrast/tonalitate. Printul final va fi cât de aproape permite negativul de imaginea “țintă” fără intervenții locale de tip dodge-burning. Se fac intervenții de expunere și filtre de contrast pentru a aduce imaginea aproape de imaginea “țintă”.

10. Care este diferența dintre procesul manual și procesul automat în cazul filmelor negativ color?

Ambele procese folosesc chimicale originale și se realizează la cele mai înalte standarde. În cazul procesului C41, developarea manuală este preferată pentru rolele de 120 sau plan-film.

11. Am un film vechi, se mai poate developa?

Oricât de vechi ar fi un film, încă se poate developa. Dacă filmul nu este încă expus se va compensa o treaptă de expunere pentru fiecare 5 ani vechime. Dacă rola a stat expusă și nedevelopată, de cele mai multe ori imaginile sunt acolo, calitatea lor fiind influențată de felul în care a fost păstrat filmul. Dacă filmul a stat la întuneric și nu a fost supus la temperaturi mari, imaginea nu va fi afectată de trecerea timpului.

12. Ce fac dacă nu sunt mulțumit de filmul developat? Dar de fotografiile scanate?

În cazul în care, pentru orice motive, filmul sau imaginea este distrusă, F64 va suporta integral returnarea contravalorii peliculei afectate. Pentru fișierele scanate și primite deja de client, F64 se angajează sa rescaneze intregul filmul sau doar cadrele pentru care se reclamă o neconformitate.

13. Ce este și cui se adresează proof scan-ul?

Proof scan-ul se adresează celor care vor să aibă o imagine clară a ceea ce a înregistrat pelicula. Este practic înlocuitorul contact-printului care se folosea înainte de apariția posibilității de digitalizare. Scanările se realizează la o rezoluție de 1200dpi în format JPEG pentru formatul 35mm sau 800dpi pentru format mediu. Imaginea rezultată conține suficientă informație pentru orice uz în format electronic. Proof scan-ul nu este potrivit pentru print, iar pentru această variantă nu este disponibilă funcția digital ICE.

Ce este scanarea Pro?
Toate scanările pro se realizează în format TIFF și cu digital ICE activat pe opțiunea Quality. Scanările PRO beneficiază de corectarea curbelor pe fiecare cadru în parte.

 • Pro scan 2400dpi
  Pro scan 2400dpi este ideal pentru printuri de 70×50 și este destinat cadrelor de pe filme format 120.
 • Pro scan 3200dpi
  Pro scan 3200dpi este ideal pentru printuri de până la 30x40cm și este destinat cadrelor de pe filme format 135.
 • Pro scan 4800dpi
  Pro scan 2400dpi este ideal pentru printuri de 100×120 cm și este destinat cadrelor de pe filme în format 120.
 • Pro scan 6400dpi
  Pro scan 6400dpi este ideal pentru printuri de până la 100x120cm și este destinat cadrelor de pe filmele în format 135.

14. Nu pot ajunge la magazin pentru developare/scanare. Ce trebuie să fac să vă trimit filmele?

În cazul în care nu poți ajunge la magazin ne poti trimite un e-mail pe adresa printing@f64studio.ro unde te rugam sa ne specifici ce anume doresti sa developezi sau sa scanezi, dupa care te vom contacta noi cu toate detaliile.

printing

Pare complicat? Ei bine, află că la fața locului lucrurile sunt mult mai simple și ușor de înțeles. În plus, la F64 ai posibilitatea de a printa la un preț accesibil, cum vrei, ceea ce vrei, personalizat după bunul plac, iar colegii noștri sunt deschiși și livrează mereu cele mai bune rezultate. Îi poți contacta oricând pe colegi la printing@f64studio.ro!

Așa că data viitoare când mai vrei să printezi ceva sau să scanezi și developezi, poate treci pe la noi, te așteptăm!

S-ar putea să îți mai placă și:

Save
Save

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

 • Buna Alexandra,
  Linkul nu functioneaza momentan, cred ca e o problema.
  Developarea si scanarea se face in-house? Sau la un partener extern si care este acesta? Incerc sa evit neplaceri, iremediabile in acest caz.
  Multumesc de raspuns.

  • Buna, tocmai ce am reverificat link-urile (toate). La noi merg. Posibil sa fie o problema cu browser-ul tau? Recomand sa verifici daca ai actualizat ultimul flash player sau ultima versiune de browser. Developarea si scanarea se fac printr-un partener extern, respectiv cei de le Allkimik. De asemenea, printurile de mari dimensiuni se fac in parteneriat cu cei de la Azero/MyPoster. Multumim si noi!

   • Alexandra, multumesc.
    Doar o intrebare: am cateva DIA mai vechi si nedevelopate, nu ma pricep foarte tare,dar cred ca se mai pot salva, nu?
    Sper ca da.
    Eu am intrebat la Allkimic si ce mi-ai confirmat de acolo este ca ei developeaza doar albnegru iar cele color le subcontracteaza pentru developare catre MIVA FOTO de la Romana. Fiind o situatie mai delicata, nu vreau sa stric filmele dar nici sa le plimb dintr-o parte in alta. Se poate o confirmare ca Allkimik poate developa DIA expirate la ei in laborator si nu la altii?
    Multumesc din nou de ajutor.

    • Cu multa placere, insa pot spune ca aici m-ai pus putin in dilema. Personal nu fac si nu ma pricep la fotografia pe film, asa ca iti recomand, ca sa nu te incurc, sa trimiti un mail la printing@f64studio.ro colegii te vor ajuta cu placere si cu siguranta vor putea sa-ti dea niste informatii mai pertinente pe partea asta de fotografie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *