Despre serviciul de Printing

Ei bine, află că Printing-ul de la F64 este foarte versatil. Poți printa fotografii mici, mari, foarte mari și fotomagneți, toate la o calitate excelentă. Cel puțin eu am fost mereu bucuroasă când mi-au ajuns printurile (repede) pentru că arătau minunat.

Cum funcționează serviciul de printing? Foarte simplu:

Tot ce ține de serviciile de printing se desfășoară acum pe platforma: https://print.f64.ro/ro/. Comenzile se trimit prin intermediul platforme sau direct în magazin.
Singurul lucru la care trebuie să fii deosebit de atent este rezoluția fotografiilor
Dacă nu ești sigur/ă ce tip de hârtie avem disponibil șamd, poți întotdeauna citi detaliile explicate pe pagina principală a serviciului de printing.
Pentru mai multe informații poți accesa Termenii și condițiile programului de Printing F64 aici.

Și pentru că nu uităm că fotografia a început mai întâi cu filmul, serviciul de Printing vine la pachet și cu posibilitatea de a developa și scana filme.

printing

Deși pare simplu să printezi o fotografie, uneori, ca să iasă exact cum îți dorești lucrurile devin mai complexe. Așadar, ca ele să nu devină complicate, colegii noștri de la Printing au răspuns și la cele mai frecvente întrebări puse de clienți:

1. Când se face livrarea pentru produsele de Printing?

Pentru fotografiile printate până la dimensiunea A3 (30×40 cm) inclusiv, livrarea atât în București, cât și in restul țării se face în termen de 24 – 48 de ore.

2. Cum plătesc?

Plata se poate face:

 • plata cu cardul online: Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro). Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii tale.
 • ordin de plată: Recomandăm ca înainte de a face plata prin virament bancar (ordin de plată) să aștepți confirmarea că toate produsele din comandă sunt pe stoc și pot fi livrate.
 • sau direct în magazin, în magazin, dacă vii direct acolo și soliciți printarea unor fotografii.

3. Ce este fotografia încadrată?

Fotografia încadrată este cea căreia i se adaugă margini albe atunci când formatul fotografiei nu corespunde cu una dintre dimensiunile standard ale imprimantei. Astfel, nu vor fi necesare tăieri sau eventuale reîncadrări ale fotografiei.

Imprimanta nu va deforma niciodată fotografiile, indiferent de modul de printare, proporțiile păstrându-se întotdeauna.

4. Ce este fotografia tăiată?

În cazul fotografiei tăiate, imprimanta va face automat câteva decupări, astfel încât formatul rezultat să corespundă cu cel standard al printer-ului.

Imprimanta nu va deforma niciodată fotografiile, indiferent de modul de printare, proporțiile păstrându-se întotdeauna.

5. Se pot returna fotografiile printate sau analog?

Dacă ai primit produsul incomplet sau este neconform (zgâriate, avariate din cauza transportului, pătate, etc.), este necesar să ne semnalezi problema în maximum 48 de ore de la primirea comenzii. Pentru mai multe informații poți accesa Termenii și condițiile programului de Printing F64 aici.

Fotografiile se vor returna fie personal, fie prin curier, la showroom-ul F64 din Bulevardul Unirii nr. 64, sector 3, București.

6. Care sunt dimensiunile disponibile pentru print?

 • Fotografiile tip 10×15 corespund dimensiunii de 102x152mm;
 • Fotografiile tip 13×18 corespund dimensiunii de 127x178mm;
 • Fotografiile tip 15×21 corespund dimensiunii de 152x210mm;
 • Fotografiile tip A4 corespunde dimensiunii de 210x305mm;
 • Fotografiile tip A3 corespunde dimensiunii de 305x400mm.

Fotografiile tip Ultra Smooth Fine Art și Premium Luster

 • Format A3 corespund dimensiunii de 300x420mm;
 • Format A2 corespund dimensiunii de 420x600mm;
 • Format A1 corespund dimensiunii de 600x850mm.

printing

7. Ce imprimante folosiți?

Imprimantele utilizate sunt cele Epson, având o calitate foarte mare a printului:

 • Pentru printuri mici până la formatul A4 utilizăm Epson SL-D700 și Epson SL-D3000, capabile să realizeze și printuri A3 sau în format panoramic. Ambele imprimante funcționează cu 6 culori individuale, pe baza de apă
 • Pentru printuri de tip Fine Art, folosim Epson SC-P6000 cu 8 culori individuale pe bază de pigment
 • Pentru fotocărți, canvas, printuri caserate sau printuri Large format, utilizăm imprimante Epson și Canon prin intermediul colaboratorilor noștri.  

8. Care este diferența dintre procesul manual și procesul automat în cazul filmelor negativ color?

Ambele procese folosesc chimicale originale și se realizează la cele mai înalte standarde. În cazul procesului C41, developarea manuală este preferată pentru rolele de 120 sau plan-film.

9. Am un film vechi, se mai poate developa?

Oricât de vechi ar fi un film, încă se poate developa. Dacă filmul nu este încă expus se va compensa o treaptă de expunere pentru fiecare 5 ani vechime. Dacă rola a stat expusă și nedevelopată, de cele mai multe ori imaginile sunt acolo, calitatea lor fiind influențată de felul în care a fost păstrat filmul. Dacă filmul a stat la întuneric și nu a fost supus la temperaturi mari, imaginea nu va fi afectată de trecerea timpului.

10. Ce fac dacă nu sunt mulțumit de filmul developat? Dar de fotografiile scanate?

În cazul în care, pentru orice motive, filmul sau imaginea este distrusă, F64 va suporta integral returnarea contravalorii peliculei afectate. Pentru fișierele scanate și primite deja de client, F64 se angajează sa rescaneze intregul filmul sau doar cadrele pentru care se reclamă o neconformitate

11. Ce este și cui se adresează proof scan-ul?

Proof scan-ul se adresează celor care vor să aibă o imagine clară a ceea ce a înregistrat pelicula. Este practic înlocuitorul contact-printului care se folosea înainte de apariția posibilității de digitalizare. Scanările se realizează la o rezoluție de 2000dpi în format JPEG. Imaginea rezultată conține suficientă informație pentru orice uz în format electronic. Proof scan-ul nu este potrivit pentru print, iar pentru această variantă nu este disponibilă funcția digital ICE.

Ce este scanarea Pro?

Toate scanările pro se realizează în format TIFF și cu digital ICE activat pe opțiunea Quality. Scanările PRO beneficiază de corectarea curbelor pe fiecare cadru în parte.

 • Pro scan5000dpi este ideal pentru printuri de până la 100x120cm și este destinat cadrelor de pe filmele în format 135 sau 120.

12. Nu pot ajunge la magazin, ce variante am?

În cazul în care nu poți ajunge la magazin platforma de print are un editor ce poate fi accesat pentru fiecare imagine în parte și în acest fel, clientul își poate edita ușor imaginea direct în platformă înainte de a o printa.

Toate proiectele se salvează în contul clientului pentru o perioadă de 30 de zile.

printing

La F64 ai posibilitatea de a printa la un preț accesibil, cum vrei, ceea ce vrei, personalizat după bunul plac, iar colegii noștri sunt deschiși și livrează mereu cele mai bune rezultate. 

Așa că data viitoare când mai vrei să printezi ceva sau să scanezi și developezi, poate treci pe la noi, te așteptăm!

S-ar putea să îți mai placă și:

Save
Save

Primăvara aceasta vine cu reduceri la serviicile de printing!

Profită de această ofertă pentru a printa cele mai frumoase imagini, pe care le poți oferi cadou persoanelor dragi!

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

 • Buna Alexandra,
  Linkul nu functioneaza momentan, cred ca e o problema.
  Developarea si scanarea se face in-house? Sau la un partener extern si care este acesta? Incerc sa evit neplaceri, iremediabile in acest caz.
  Multumesc de raspuns.

  • Buna, tocmai ce am reverificat link-urile (toate). La noi merg. Posibil sa fie o problema cu browser-ul tau? Recomand sa verifici daca ai actualizat ultimul flash player sau ultima versiune de browser. Developarea si scanarea se fac printr-un partener extern, respectiv cei de le Allkimik. De asemenea, printurile de mari dimensiuni se fac in parteneriat cu cei de la Azero/MyPoster. Multumim si noi!

   • Alexandra, multumesc.
    Doar o intrebare: am cateva DIA mai vechi si nedevelopate, nu ma pricep foarte tare,dar cred ca se mai pot salva, nu?
    Sper ca da.
    Eu am intrebat la Allkimic si ce mi-ai confirmat de acolo este ca ei developeaza doar albnegru iar cele color le subcontracteaza pentru developare catre MIVA FOTO de la Romana. Fiind o situatie mai delicata, nu vreau sa stric filmele dar nici sa le plimb dintr-o parte in alta. Se poate o confirmare ca Allkimik poate developa DIA expirate la ei in laborator si nu la altii?
    Multumesc din nou de ajutor.

    • Cu multa placere, insa pot spune ca aici m-ai pus putin in dilema. Personal nu fac si nu ma pricep la fotografia pe film, asa ca iti recomand, ca sa nu te incurc, sa trimiti un mail la printing@f64studio.ro colegii te vor ajuta cu placere si cu siguranta vor putea sa-ti dea niste informatii mai pertinente pe partea asta de fotografie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.