Cum ne sortăm mai eficient fotografiile

Una dintre cele mai mari provocări pentru fotografi este sortarea fotografiilor, mai ales atunci când vorbim de sute de imagini. Indiferent că vorbim de fotografii printate sau în format digital, sortarea acestora necesită timp și răbdare. În primul rând, aveți nevoie de un plan. Cu excepția cazului în care ați ales anterior un sistem de sortare și știți cum să vă clasificați fotografiile și fișierele, acest proces va dura mult.

Am pregătit o listă cu 3 sisteme de sortare a fotografiilor menite să ajute orice fotograf în munca de organizare a imaginilor.

1. Sortarea cronologică

Sortarea cronologică se realizează în funcție de o anumită dată sau oră. Majoritatea oamenilor presupun că așa trebuie să își sorteze fotografiile iar apoi se străduiesc să își amintească exact datele și în cele din urmă renunță. Acest lucru nu este o tragedie, întrucât există mai multe variante de a îți sorta fotografiile.

Un mare avantaj al sortării cronologice este că, în cazul fotografiilor digitale, puteți lăsa calculatorul să facă treaba grea. Dacă aparatul de fotografiat este setat la data și ora corecte, fotografiile vor avea deja informațiile despre data și ora la care au fost făcute. Acest lucru vă poate face să economisiți timpul dacă utilizați un program de organizare a fotografiilor

2. Sortarea tematică

Acesta este de departe cel mai simplu mod de a sorta fotografiile, deoarece permite să vă setați propriile categorii. Puteți sorta în funcție de persoane, de locații, de evenimente etc. 

Sortarea tematică este un sistem foarte flexibil, dar deoarece în acest fel creați mai multe categorii subiective, poate fi dificil pentru alți oameni să înțeleagă ce sistem ați ales. Altcineva s-ar putea să nu înțeleagă imediat unde să caute o fotografie.

3. Sortarea combinată

Acest mod de sortare combină două moduri într-unul singur, cel mai frecvent cel cronologic și tematic, ca de exemplu sortarea după decenii/perioade diferite ale vieții. De exemplu, perioada copilăriei, a adolescenței, anii petrecuți în facultate etc. În interiorul acestei perioade se pot adăuga foldere pe ani, cronologic.

Sortarea combinată te provoacă să îți pui imaginația la contribuție. Este o modalitate flexibilă  și organizată, care permite să faci modificări în orice moment.

sony

După ce ați sortat pozele, va fi mult mai ușor să selectați anumite imagini pe care doriți să le printați. Vă așteptăm la serviciul de printing F64 cu o mulțime de variante.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *