Top 6 obiective foto de interes la final de 2016

Daca in articolul precedent povesteam de aparate foto de interes la final de 2016, fie ca e vorba de compacte, camere foto mirrorless sau DSLR, astazi trecem in revista o serie de obiective foto pe care iti recomandam sa le ai in vedere si despre care poti afla mai multe din review-urile de pe blogul F64.

Nikon 55-300mm

Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR este un teleobiectiv cu zoom dedicat aparatelor foto cu senzor crop DX. Lungimea focala si caracteristicile pe care le ofera imbina perfect performanta cu calitatea imaginii.

Foarte bun pentru uz general, de la portret, la fotografie de sport, wildlife, evenimente etc. Este dotat cu un stabilizator optic de la Nikon (VR II), lucru care il face adaptabil si la iluminarea slaba, putand fi folositi timpi de expunere de pana la 4 ori mai lungi.

Afla mai multe din review-ul dedicat.

Canon 85mm f/1.8

Canon EF 85mm f/1.8 USM dispune de o distanta focala de 85cm, combinata cu diafragma maxima f/1.8 si o viteza ridicata de focalizare automata, dar si manuala, prin motorul de focalizare USM, fapt care il face foarte popular in randul fotografilor de portrete.

Separa foarte bine subiectul de fundal si permite timpi scurti de expunere inclusiv in lumina slaba, iar tratamentele Super Spectra reduc efectele de flare si reflexiile.

Descopera avantaje si dezavantaje ale acestui obiectiv ideal pentru portrete, in articolul de aici.

Canon 10-18mm

Usor si compact, Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM este un obiectiv grandangular (wide) ideal pentru calatorii si dedicat aparatelor foto Canon cu senzor APS-C.

La o greutate de numai 240g, este solutia perfecta pentru fotografia de peisaj sau de arhitectura, precum si pentru filmari cu AF continuu, gratie implementarii STM (stepping motor). Dispune de un stabilizator de imagine IS in 4 trepte.

Afla bile albe si bile negre despre acest obiectiv, cui ii este adresat si cum s-a comportat in cadrul testului realizat de Calin Stan, AICI.

Tamron 18-200mm II (montura Nikon si Canon)

Perfect pentru fotografii care nu-si doresc o colectie intreaga de obiective, Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC acopera o plajă focala extinsa 28-300mm (echiv. 35mm), adica de la grandangular la tele.

Constructia compacta si greutatea de doar 400g vine la pachet cu o diafragma cu 7 lamele rotunjite, care produce un bokeh placut, o distanta minima de focalizare de 49cm si stabilizare optica VC. Obiectivul este izolat impotriva prafului si umezelii, putand fi utilizat chiar si in conditii de burnita sau ninsoare usoara, numai bun pentru vremea care se apropie :).

Nu dezamageste in ceea ce priveste calitatea imaginii, avand o constructie optica cu 16 elemente dispuse in 14 grupuri, inclusiv elemente Low Dispersion.

Citeste mai multe despre acest obiectiv aici.

Sony 50mm f/1.8 OSS

Daca esti posesor de mirrorless Sony si pasionat de portrete, Sony 50mm f/1.8 OSS va fi alegerea ideala. Luminos, avand o diafragma maxima de 1.8, se descurca foarte bine si in conditii de iluminare slaba.

Avand o calitate optica de exceptie (datorita tehnologiei SteadyShot), obiectivul confera imagini clare realizate direct cu camera din mana. De asemenea, dispune de o focalizare automata, lina si silentioasa.

Sa aflam insa mai multe din acest review.

Sigma  17-50mm (montura Nikon si Canon)

Destinat aparatelor foto cu senzor APS-C, Sigma 17-50mm f/2.8 DC EX HSM OS este foarte practic si versatil. Fiind un zoom cu o luminozitate foarte buna (f/2.8 pe toata plaja focala), se transforma in  partenerul ideal pentru orice gen de fotografie, de la arhitectura pana la evenimente, fotojurnalism si fine-art.

Lista ramane deschisa si chiar asteptam cu interes alte opinii. Tu pe ce obiective foto ai pus ochii la final de 2016? Ce ai vrea sa vezi la promotie?

*S-ar putea sa te intereseze si articolul: Cum “traduce” informatia de pe obiectivele foto?

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Samyang 8mm si 16mm cumnse vad si in poza de pe tableta. Clickbait?
    Alte monturi decat Canikon… Vrem Pentax

    • Buna Razvan, ne straduim sa aducem si obiective pe alte monturi. Pentru Samyang avem un articol dedicat, in 3 parti, in care prezentam mare parte din obiectivele produse de ei. Primul este deja pe blogul F64: https://blog.f64.ro/2016/11/02/seria-de-obiective-… Urmeaza si celelalte doua. Multumim pentru feedback!

      • Problema e ca Samy are multe obiective in portofoliu dar pentru Pentax aveti doar 1 buc in stoc si la un pret umflat de 3 luni(le urmaresc de 2 ani, fara povesti ca "a fost la promotie" 2 ani ca nu merge) + speranta ca in viitor veti mai aduce 3 modele conform site: http://www.f64.ro/obiective-foto-dslr.html?Montur
        Oferiti macar optiunea sa cumparam la comanda TOATE modelele altfel vom continua sa comandam din afara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.