Seria de obiective SAMYANG (I)

Povestim intr-un articol in trei parti despre seria de obiective Samyang, de la fisheye la obiective fixe standard, teleobiective, cine lens sau chiar tilt & shift. Haide sa le descoperim impreuna!

Samyang Optics Company Limited a devenit cunoscuta pentru productia de: echipamente optice, echipamente de supraveghere CCTV, lentile monofocale si varifocale pe diferite monturi si sisteme. Compania s-a fondat in 1972 in Korea, iar in ultimii ani Samyang s-a axat pe productia de obiective PRIME (focala fixa) atat FOTO cat si CINE, pe diverse monturi de o buna calitate optica. Compania a accesat in acest fel piata de videografi si fotografi cu buget mediu ce-si doresc echipament de calitate. Incepand cu 2014, Samyang lucreaza in parteneriat cu Seikou, compania Japoneza de echipament CCTV.

Samyang se vinde global ca si: ROKINON, BOWER, WALIMEX, OPTEKA,PRO, OPTIC, POLAR si BELL AND HOWELL, iar printre obiectivele fixe grandangulare (wide angle) se numara:

samyang obiective fixe grandangulare

Obiective fixe Standard

samyang obiective fixe standard

Teleobiective

samyang teleobiective

Obiective foto speciale

  • Obiective focala fixa ( prime T-MOUNT ): 500mm F 5.6 si 500mm F 8
  • Catadioptru ( T-MOUNT)
  • 300mm F6.3 (reflex )
  • 330mm F5.6
  • 440mm F5.6
  • 500mm F 6.3
  • 500mm F 8
  • 800mm F 8

Cine V-DSLR series

cine lens samyang

Datorita calitatii optice si a costului scazut, obiectivele foto Samyang au fost adaptate de videografi pentru a filma, acestia modificand inelul de diafragma intr-unul fara clicuri dar si pe cel de focus pentru a fi adaptat pe un follow-focus.

Samyang a raspuns la aceasta cerinta a clientilor lasand gama de obiective Cine cu 24mm, 35mm, 85mm in noua configuratie video, urmand ca ulterior sa lanseze 8mm,14mm dar si mult asteptatul 50mm T 1.5.

In afara de diafragma fara clicuri si de inelul zimtat de focus, obiectivele isi masoara stopul de diafragma in T (transmisie directa a luminii) fata de F in cazul obiectivelor foto.

Samyang a mers in continuare pe ideea de a oferi calitate la pret mic tuturor utilizatorilor, lansand gama cine pe toate monturile: Canon, Nikon-F, MFT,Sony E, Fuji X, Pentax K, Sony A.

Cine DS series

Samyang a continuat sa isi imbunatateasca seria de obiective CINE, facand tranzitia la lentilele Cine DS. DS vine de la Dual-Scale, sistem ce presupune existenta a doua scale de focus pe ambele parti ale obiectivului pentru folosirea camerei din ambele parti. O alta imbunatatire adusa seriei a fost modificarea radicala a sasiului pentru a alinia inelul zimtat de focus cu cel de diafragma, obtinand astfel consecventa pe intreaga linie de obiective.

samyang cine ds

Aceasta consecventa in aliniere a insemnat ca obiectivele pot fi folosite in sisteme de follow-focus fara a li se mai aduce modificari atunci cand se schimba obiectivul. Calitatea optica a fost si ea modificata putin in sensul in care obiectivele au fost calibrate pentru o randare uniforma a culorii pe toata linia.

Samyang a schimbat in 2015 toata seria de obiective CINE, la noul sistem DS.

Ramai alaturi de noi, pentru partile II si III ale articolului despre seria de obiective Samyang. Urmatoarele materiale de pe blog vin si cu teste, povesti despre tilt&shift si multe alte lucruri interesante!

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Este ciudat pentru ca s-a montat foarte usor, corect si chiar nu a fost fortat. Oricum, multumesc foarte mult F64 pentru raspuns!

  • salutare!
    detin un obiectiv samyang 8mm fisheye. dupa montarea parasolarului am constatat ca acesta nu mai poate fi demontat, ramanand fixat pe obiectiv.
    aveti idee daca la acest tip de obiectiv asa este normal , parasolarul este facut sa nu mai fie date jos , sau pur si simplu e un defect la sistemul de imbinare parasolar-obiectiv ?

    • Buna, Mada! Despre care obiectiv Samyang de 8mm este vorba? Ni-l poti indica de pe site? http://www.f64.ro/search.html?q=samyang+8mm&x

    • Acest obiectiv are parasolar detasabil, cel mai probabil s-a blocat cand a fost montat. Nu trebuie fortat, insa ar trebui sa iasa. Daca esti din Bucuresti sau imprejurimi, te asteptam la noi in magazin, te vor ajuta acolo sa il detasezi. Daca esti dintr-o zona mai indepartata, iti recomandam sa le trimiti un email colegilor de la service@f64studio.ro, te vor sfatui ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.