Sony lansează noul obiectiv FE 16-35mm F/2.8 GM II

Sony lansează cel mai mic și ușor 1 obiectiv superangular cu zoom 16-35mm F2.8 din lume care aduce calitatea imaginii specifică gamei G Master și autofocalizare avansată de mare viteză.

Obiectivul superangular cu zoom FE 16-35mm F2.8 GM II completează generația a doua de obiective cu deschidere a diafragmei de F2.8, alăturându-se obiectivelor standard și telefoto, extinzând sistemul Sony Alpha

Calitatea imaginii dusă la un alt nivel

Obiectivul Sony FE 16-35mm F2.8 GM II 16-35mm F2.8 satisface nevoile fotografilor și videografilor care caută obiective de înaltă performanță, iar cu puterea descriptivă și AF (autofocalizare) de mare viteză, regăsite doar la gama G Master, pune în valoare pe deplin performanțele body-urilor avansate ale camerelor foto de la Sony. În plus, fiind cel mai compact și mai ușor 1 din lume, noul obiectiv este ideal pentru fotografierea în medii dinamice.

Odată cu lansarea acestui obiectiv superangular cu zoom, devine disponibil un obiectiv cu zoom de a doua generație 2 cu deschidere maximă a diafragmei de F2.8, alături de obiectivele standard (24-70 mm) și cele telefoto (70-200mm). 

Aceste obiective, fiecare fiind cel mai ușor 3 din categoria sa, au performanțe excelente în materie de rezoluție, consolidând și mai mult sistemul Alpha și creând oportunități pentru medii de fotografiere bogate și variate.

Cel mai mic și mai ușor 4 obiectiv superangular de înaltă rezoluție cu zoom și deschidere a diafragmei F2.8 din lume

Datorită noului design optic ce integrează eficient lentila XA (cu asfericitate extremă) cu o precizie extrem de mare a suprafeței, obiectivul 16-35 F 2.8 atinge o rezoluție ridicată chiar și cu o deschidere maximă a diafragmei de F2.8 pe întregul interval de zoom. Acest lucru este posibil prin crearea unei forme asferice cu un grad de libertate mai mare decât era posibil înainte. 

Pe lângă efectul bokeh uimitor oferit de obiectivul superangular din gama G Master, acesta demonstrează și o performanță remarcabilă de detaliu pe întregul interval de zoom, cu o distanță minimă de fotografiere de 0,22 m și un efect maxim de mărire de 0,32x. În plus, stratul original Nano AR Coating II de la Sony suprimă efectele de ghosting și flare pentru a capta imagini clare chiar și atunci când o sursă puternică de lumină intră în cadru.

Acesta este cel mai mic și mai ușor 5 obiectiv superangular cu zoom din lume, cu o lungime totală de 111,5 mm și o greutate de aproximativ 547 g, ceea ce înseamnă că este cu aproximativ 20% mai ușor 6 decât modelul anterior.

Autofocalizare extraordinar de rapidă și precisă, care evidențiază performanțele body-urilor avansate

Obiectivul 16-35mm F2.8 dispune de cele mai recente motoare liniare XD (cu dinamică extremă), care funcționează în mod eficient la acționarea de mare viteză. Acesta realizează o autofocalizare silențioasă, potrivită atât pentru imaginile statice, cât și pentru conținutul video, fiind de până la două ori mai rapidă decât în cazul modelelor 4 convenționale. 

Chiar și în cazul clipurilor video cu rată mare de cadre, unde schimbările de focalizare sunt vizibile, subiectul este urmărit cu o precizie ridicată. Atunci când este utilizat cu body-ul camerei α1 este posibilă fotografierea 7 în rafală cu până la 30 fps (cadre pe secundă), cu focalizare de mare viteză și precizie, dar și silențioasă.

Operabilitate și fiabilitate pentru captarea fără efort a imaginilor statice și pentru înregistrarea video

Obiectivul 16-35mm F2.8 oferă o operabilitate confortabilă și performanțe excelente de captare a imaginilor statice și a filmelor, care satisfac atât nevoile utilizatorilor profesioniști, cât și pe cele alor amatorilor avansați. Prin reducerea efectului de focus breathing în timpul înregistrării video, comparativ cu modelele anterioare, este posibilă obținerea unei imagini de înaltă calitate, fără fluctuații ale unghiului de vizualizare. 

În plus, obiectivul suprimă mișcarea centrului de greutate în timpul procesului de zoom și permite o fotografiere stabilă, astfel încât utilizatorii să poată filma confortabil cu un gimbal. 

Operabilitatea a fost și ea îmbunătățită cu noi caracteristici precum un inel de deschidere a diafragmei, cucare poate fi activat/dezactivat comutator on/off pentru click printr-un
comutator și cu și două butoane de focus hold cărora li se poate atribui o funcție dorită din body-ul camerei.

Pe lentila frontală a fost aplicat un strat de fluorină, astfel încât murdăria care ajunge la suprafața lentilei să poată fi îndepărtată cu ușurință. Designul rezistent la praf și la stropire le permite utilizatorilor să folosească obiectivul în siguranță chiar și în aer liber 8 , oferindu-le astfel o mai mare libertate de fotografiere.

Obiectivul va fi disponibil la finalul lunii septembrie

Sony 16-35mm F2.8 GM II Obiectiv Foto Mirrorless Montura FE

Tu ce părere ai despre noul obiectiv lansat de Sony? Scrie-ne în comentarii 👇🏼

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.