Review televizor SUHD Curbat Smart 3D Samsung 55JS9000 4K Ultra HD

Segmentul de cumparatori romani care apreciaza televizoarele curbate este in curs de formare, principalul lucru care ii indeparteaza pe oameni de ideea achizitionarii unui model precum Samsung 55JS9000 fiind pretul exorbitant solicitat de producatori.
20160317_123752
Cu toate acestea, cele mai noi tehnologii cu care este „inzestrat” din punct de vedere hardware, design-ul premium cu care a fost prevazut si ecranul curbat de rezolutie Ultra HD 4K atrag atentia consumatorilor care pun mare accent pe calitate, incercand in acelasi timp sa aiba in propria sufragerie cele mai noi modele de televizoare aparute pe piata.
Acesti utilizatori au acum posibilitatea de a-si procura unul din televizoarele performante lansate de Samsung in cadrul seriei SUHD, usor de reperat pe rafturile magazinelor cu ajutorul urmatoarelor caracteristici: ecran curbat, rezolutie nativa Ultra HD 4K si sistemul audio performant (60 W) pentru o experienta multimedia completa!
Samsung 55JS9000 – Design
telecomanda-js9000
Ecranul curbat al televizorului este, de departe, caracteristica definitorie in ceea ce priveste modelul ce face subiectul acestui review. In comparatie cu alte modele concurente, ecranul este o idee mai putin curbat oferindu-i astfel televizorului un aspect foarte atractiv si prin prisma suportului (de tip „Y”) extrem de elegant cu care a fost prevazut, impreuna cu rama metalica de culoare argintie.
Putem spune, deci, ca modelul 55JS9000 impresioneaza prin simplitate si minimalism ca design, surprinzand in momentul cand isi arata „muschii” in materie de caracteristici si performante, dupa cum se poate vedea mai jos.

Caracteristici si functii ale televizorului Samsung 55JS9000

Cea mai interesanta (si revolutionara) caracteristica a modelului 55JS9000 este prezenta tehnologiei Nano Crystal Color, pe care o impartasesc si alte televizoare din seria SUHD. Producatorul sud-coreean a consumat multe resurse pentru a ajunge in situatia de a livra imagini nemaipomenite si rezultate pe masura asteptarilor celor mai pretentiosi consumatori de continut multimedia.
20160317_123110
Vorbim despre un panel de 10 biti ce se evidentiaza in fata majoritatii modelelor propuse de catre alte companii concurente (panel de 8 biti). Efectul final pe care il are tehnologia Nano Crystal Color asupra dispozitivului consta in largirea paletei de culori. Deci, o gama imbunatatita de culori, iar vibratia si saturatia acestora creeaza profunzimea spectaculoasa si realismul pe care le cauta orice impatimit de tehnologie.
Un alt lucru demn de remarcat in cadrul lui Samsung 55JS9000 ar fi raportul de contrast imbunatatit pe care il gasim, in general, pe televizoarele din seria SUHD. Claritatea imaginii urca modelul recenzat in topul celor mai bune televizoare pe care le putem cumpara in 2016. Tehnologia UHD Upscaling ne asigura de faptul ca imaginile oferite prin intermediul ecranului cu diagonala de 138 cm vor fi mereu la inaltime, indiferent de sursa (SD, HD sau Full HD). Televizorul Samsung 55JS9000 realizeaza in timpul utilizarii un upscaling la Ultra HD 4K si ne garanteaza ca nu se vor pierde detalii.

Despre UHD – One Connect Box

Inainte de toate, televizorul Samsung 55JS9000 este un model high-end, motiv pentru care e perfect justificata prezenta One Connect Box. Dispozitivul de conectivitate One Connect Box, prezent si pe modelul Samsung UE55HU8500, ne ajuta sa putem aseza televizorul foarte aproape de perete (in caz ca dorim sa economisim mai mult spatiu). Conexiunile sunt in acest mod separate de televizorul propriu-zis, iar atasarea One Connect Box se realizeaza cu ajutorul unui cablu special, inclus in pachet.

Cum functioneaza Picture-In-Picture pe Samsung 55JS9000

Caracteristica speciala Picture-In-Picture este extrem de apreciata in randul iubitorilor de sport, dar si a consumatorilor care, pe langa emisiunea preferata sau un serial, doresc sa poata naviga pe Internet in paralel. Sau, in cazul unei seri de Champions League, spre exemplu, sa imparta ecranul televizorului in doua pentru a urmari simultan jocurile care ii intereseaza.
20160317_122754

Platforma Tizen si functiile smart din dotare

Sistemul de operare Tizen a fost implementat in cadrul tuturor televizoarelor SUHD lansate in 2015. Fiecare utilizator se poate folosi, deci, de o platforma noua, mai bine organizata si, nu in cele din urma, mult mai rapida fata de versiunile anterioare. La fel, platforma despre care facem vorbire este in acelasi timp si mult mai intuitiva, in conditiile in care ne permite sa salvam emisiunile (sau filmele) preferate intr-un anumit punct si sa le reluam atunci cand dorim, fara a mai fi nevoie derularea lor.
De asemenea, televizorul Samsung 55JS9000 dispune de cautare vocala si S-Recommendation, care ne „citeste” pe parcurs gusturile si va tine cont de preferintele noastre atunci cand cautam diverse programe TV. Mai mult decat atat, sistemul de operare Tizen beneficiaza de Samsung Smart Hub, cu acces la mii de aplicatii web si functionalitatea de navigare pe Internet.
20160317_123319
Printre aplicatiile inglobate aici vom da si peste Netflix, platforma online care s-a lansat de curand in Romania si care ne permite accesul la o arhiva de mii de filme si seriale TV.
Toate operatiunile sustinute prin intermediul sistemului de operare Tizen au loc intr-un mod natural, fara intarzieri. Lucru datorat procesorului Samsung Octa Core, despre care producatorul afirma ca poate porni orice aplicatie foarte rapid si este capabil sa memoreze ce urmarim pentru a putea urmari in reluare momentele pe care, poate, le-am ratat in cadrul unei emisiuni TV. Sau pe care pur si simplu dorim sa le revedem foarte rapid.

Samsung Octa Core ajuta telespectatorii sa beneficieze de o experienta Smart TV completa, tinand cont ca puteti efectua in paralel diverse activitati. Cautarea programelor preferate, navigarea pe Internet, etc sunt operatiuni ce pot fi efectuate acum fara a iesi din emisiunea (sau filmul) pe care il urmareati.
20160317_123933

Ar trebui sa cumpar televizorul Samsung 55JS9000?

In final, televizorul Samsung 55JS9000 poate fi considerat o buna achizitie in masura in care va incadrati in categoria consumatorilor care prefera sa aiba la o singura apasare de buton cele mai noi tehnologii, o platforma smart TV extrem de performanta si, per total, experiente cinematografice mult peste ceea ce ne ofereau pana nu demult modelele 3D. Pretul constituie, e drept, un impediment important pentru multi dintre posibilii cumparatori, tocmai de aceea va recomandam sa luati in calcul si sistemul de rate propus de magazinele online.
Review realizat de Stefan Buldur de la InTeste.ro!
 

[products ids=125023780]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Thanks for this cool post,

  • […] Ecranul curbat al televizorului Samsung 55js9000 este, de departe, caracteristica definitorie in ceea ce priveste modelul ce face subiectul acestui review. In comparatie cu alte modele concurente, ecranul este o idee mai putin curbat oferindu-i astfel televizorului un aspect foarte atractiv si prin prisma suportului (de tip „Y”) extrem de elegant cu care a fost prevazut, impreuna cu rama metalica de culoare argintie. Cu toate acestea, cele mai noi tehnologii cu care este „inzestrat” din punct de vedere hardware, design-ul premium cu care a fost prevazut si ecranul curbat de rezolutie Ultra HD 4K atrag atentia consumatorilor care pun mare accent pe calitate, incercand in acelasi timp sa aiba in propria sufragerie cele mai noi modele de televizoare aparute pe piata… Citeste review complet pe F64.ro […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.