Un câştigător român la premiile Sony World Photography Awards 2014 – Vlad Eftenie

Fotograful român Vlad Eftenie este câștigătorul categoriei Open Low Light în cadrul competiţiei Sony World Photography Awards, una dintre cele mai cunoscute competiții de fotografie din întreaga lume, cu fotografia “First Snow”.

Fotografia lui Vlad Eftenie a fost selectată dintre 70.000 de înscrieri. Aceasta a fost realizată  în stația tramvaiului 41, pe bulevardul bucureștean Turda, și surprinde doi pietoni în mijlocul ninsorii. 

Low Light
First Snow, de Vlad Eftenie

În calitate de câștigător, Eftenie primește o cameră foto Sony a6000 și dreptul de a intra, alături de restul premianților în cadrul celorlalte nouă categorii Open, în competiția pentru marele premiu de 5.000 de dolari și distincția Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year.

Imaginea câștigătoare realizată de Vlad Eftenie va fi expusă la Somerset House, din Londra, în perioada 1-18 mai și va fi publicată în anuarul Sony World Photography Awards 2014.

Vlad Eftenie locuiește în București și este lector în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Secțiunea Open se adresează fotografilor pasionați, indiferent de nivelul tehnic al acestora, iar jurizarea se face luând în calcul o singură imagine. Câștigătorii tuturor celor 10 categorii ale secțiunii Open, dar și cei ai secțiunilor Youth și National Awards, pot fi aflați consultând site-ul www.worldphoto.org.

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Fotografia as fi catalogat-o ca mediocra spre execrabila, asta in conditiile in care exista multe fotografii pe site-ul lui Vlad Eftimie, pe care le-as incadra la foarte bune/excelent …

  • Superb cadrul! Felicitari domnule Eftenie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.