Sony National Awards 2022 – Câștigătorul competiției din România

World Photography Organisation și Sony România anunță că românul Teodor Toma este câștigătorul competiției National Awards, din cadrul Sony World Photography Awards 2022.

Programul National Awards este o inițiativă a World Photography Organisation și Sony, având ca scop susținerea comunităților locale de fotografi din întreaga lume, competiție la care anul acesta au participat 61 de țări.

Peste 340.000 de imagini din 211 teritorii au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2022 și peste 170.000 au fost selectate pentru competiția Open (din care au fost aleși câștigătorii National Awards).

Teodor Toma a fost selectat în mod anonim de către jurați pentru fotografia sa numită A Potter, încadrată în categoria Portret din cadrul competiției Open. Imaginea înfățișează un bărbat înconjurat de vase de lut din a căror confecționare își câștigă existența.

© Teodor Toma, România, Câștigător, National Awards, 2022 Sony World Photography Awards

Teodor Toma este un tânăr fotograf de 24 de ani care locuiește în București, România. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu 10 ani. În 2012 a și primit, de altfel, primul său aparat foto DSLR și de atunci învață și se documentează despre acest domeniu, dorindu-și să evolueze cât mai mult.  În prezent, câștigătorul National Awards 2022 fotografiază portrete, peisaje, dar și mașini și multe altele.

Eram acasă, abia ajunsesem de la facultate când am primit mail-ul. Prima dată când l-am deschis și citit am crezut că nu este adevărat. Nu pot descrie în cuvinte bucuria pe care am trăit-o în acel moment. Este o onoare pentru mine să mă aflu pe aceeași listă lângă atâți fotografi talentați din lume. Acest premiu mă motivează să continui ceea ce fac, să fotografiez frumosul din jurul meu.

Teodor Toma

În calitate de câștigător al National Award în România, Teodor Toma va primi echipament foto profesionist din partea Sony, pentru dezvoltarea viitoarelor proiecte și, de asemenea, lucrarea sa va fi inclusă atât în expoziția, cât și în cartea Sony World Photography Awards.

Câștigătorii globali ai categoriilor Student, Youth, Open și Professional din cadrul competiției Sony World Photography Awards 2022 vor fi anunțați pe 12 aprilie 2022 și vor fi prezenți în cadrul expoziției de la Somerset House, Londra (13 aprilie – 2 mai 2022). Pentru mai multe informații despre câștigători și listele scurte, vă rugăm accesați acest link.

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

National Award 2021 – Câștigătorul competiției din România
Mihaela Coman, câștigătoare la Sony World Photography – National Award 2020
Trei fotografi români sunt pe lista de finaliști a Sony World Photography Awards 2019

Tu ce fotografi români urmărești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu