Expoziția Sony World Photography Awards 2022

Expoziția Sony World Photography Awards se întoarce la Somerset House, iar ediția din 2022 va fi cu siguranță una dintre cele mai bune de până acum, oferind o experiență unică pentru vizitatori.

Mai multe informații despre expoziție

Expoziția va fi deschisă de joi, 13 aprilie, până luni, 2 mai. Vizitatorii pot admira o gamă impresionantă de fotografii uluitoare și se pot cufunda în unele din cele mai convingătoare povești de astăzi. Celebrând diversitatea fotografiei, Sony World Photography Awards 2022 prezintă cele mai bune imagini la toate competițiile din cadrul Premiilor. Reunind fotografi contemporani din peste 200 de țări și teritorii, expoziția va călători apoi la Open Eye Galllery din Liverpool înainte de a începe un turneu internațional.

Informații despre câștigătorii la anumite categorii SWPA 2022

Ca în fiecare an, pe blogul F64 am publicat articole despre câștigătorii la anumite categorii ale acestei competiții.

Iată care au fost câștigătorii acestei ediții!

Edward Burtynsky – Premiul pentru o contribuție extraordinară în domeniul fotografiei 2022

 premiul pentru o Contribuție Remarcabilă în Domeniul Fotografiei, din cadrul Sony World Photography Awards 2022, îi este acordat anul acesta renumitului fotograf canadian Edward Burtynsky. Considerat pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai de succes fotografi contemporani din lume, Burtynsky este cunoscut pentru peisajele industriale realizate și pentru imaginile care ilustrează criza generalizată a mediului înconjurător.

Sony National Awards 2022 – Câștigătorul competiției din România

Teodor Toma a fost selectat în mod anonim de către jurați pentru fotografia sa numită A Potter, încadrată în categoria Portret din cadrul competiției Open. Imaginea înfățișează un bărbat înconjurat de vase de lut din a căror confecționare își câștigă existența.

Teodor Toma este un tânăr fotograf de 24 de ani care locuiește în București, România. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu 10 ani. În 2012 a și primit, de altfel, primul său aparat foto DSLR și de atunci învață și se documentează despre acest domeniu, dorindu-și să evolueze cât mai mult.  În prezent, câștigătorul National Awards 2022 fotografiază portrete, peisaje, dar și mașini și multe altele.

SWPA 2022 – Finaliștii de pe lista scurtă, competiția Professional

Lucrările fotografilor finaliști și selecționați în categoria Professional au fost evaluate de: Rahaab Allana, Curator și Editor, Fundația Alkazi pentru Arte New Delhi; Ângela Ferreira, artist, curator independent de fotografie și cercetător post-doctoral la Escola de Belas Artes Universidade Federal din Rio de Janeiro Brazilia; Deborah Klochko, Director Executiv și Curator Șef al Muzeului de Arte Fotografice, San Diego, Statele Unite; Richmond Orlando Mensah, Fondator și Director Creativ, Manju Journal, Ghana; și Mike Trow, Curator independent și Foto Editor, Președinte al Juriului.

Realizat de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fotografiei, la nivel global. Acest eveniment împlinește 15 ani alături de partenerul său principal Sony și include patru competiții în total: Professional (pentru o serie de lucrări), Open (pentru o singură fotografie), Student (pentru instituții academice) și Youth (12-19 ani). 

Tu ce fotografi urmărești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *