Patru români pe lista scurtă a premiilor Sony World Photography Awards

Patru fotografi români, Bogdan IvanVlad Eftenie, Roibu Grigore, Iringo Simion se află pe lista scurtă a câştigătorilor ediţiei 2014 a Premiilor Sony World Photography, una dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume, la secţiunile “Open” şi “Youth”.

Fotografi din 166 de ţări au trimis aproape 140.000 de imagini, cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o lista reprezentativă a celor mai bune lucrări fotografice contemporante din întreagă lume.

Toate imaginile listei finale for fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 şi 18 mai, că parte a Expoziţiei Premiilor Mondiale Sony World Photography. Fotografiile câştigătoare vor fi printate deMetro Imaging, sponsorul principal al concursului. Biletele pot fi cumpărate pe www.worldphoto.org/2014exhibition. Imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia 2014 a cărţii Premiile Sony World Photography.

Câştigătorii competiţiilor Open şi Youth vor fi anunţaţi pe 18 Martie.

Fotografiile incluse pe lista scurtă a Premiilor Sony World Photography

Bogdan Ivan, din categoria Open/ People 

BogdanIvan_Romania_Shortlist_Open_People_2014-600x400

 

Vlad EftenieFirst snow, din categoria Open/Low Light

Vlad Eftenie prima zapada

 

Roibu Grigore, din categoria Open/ Panoramic 

RoibuGrigore_Romania_Shortlist_Open_Panoramic_2014-600x229

Iringo Simon, din categoria Youth/ Culture 

Iringo-Simon_Romania_Shortlist_Youth_Culture_2014_2-600x397

 

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

 • are un doctorat in domeniul fotografiei. zice chiar el pe Gandul

 • ce nu s-a observat e ca Vlad Eftenie trebuia sa fie la pro
  . A cam trisat. ceea ce ma face pe mine trist.
  Ca e ditai profesorul. ma uit la reguli..
  “fotograf amator sau entuziat al fotografiei”
  http://www.worldphoto.org/competitions/sony-world-photog...

  • Din cate stim noi, Vlad este asistent in cadrul catedrei de proiectare a UAUIM Bucuresti, prin urmare in domeniul arhitecturii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.