Test Elinchrom Quadra Ranger RX S

In ultima perioada am tot cautat un sistem de blit cu baterie care sa fie capabil sa sincronizeze la timpi foarte scurti ai camerei (HyperSync), cat mai compact, puternic si usor pentru a-l putea lua cu mine pe teren, flash-ul fiind necesar de multe ori in fotografia de action.
M-am oprit la Elinchrom Quadra Ranger RX cu Capetele A citind despre ele ca sunt dedicate fotografiei de action inghetand imaginea cu ajutorul timpului foarte scurt de descarcare a lampii. Am ajuns la F64 unde am facut cateva teste. Spre surprinderea mea Elinchrom Quadra Ranger cu Capul A nu stia HyperSync.
Am incercat prima data sincronizarea cu declansatorul EL-Skyport Speed care reuseste pana la timpul de 1/250 (acest declansator radio este extrem de folositor putand controla puterea flashului cu ajutorul lui ne mai fiind necesar sa te deplasezi la baterie pentru a modifica puterea).


Nici cu PocketWizard Plus III Transceiver nu a vrut, incercand mai apoi cu declansatoarele TTL: PocketWizard TT1 in combinatie cu TT5 si Pixel King I TTL obtinand acelasi rezultat, sincronizare pana la timpul de 1/250.
ElinchromQuadra Ranger RX – Cap A este extrem de folositor atunci cand lumina principala este doar cea a flashului, lumina ambientala neinfluentand expunerea. Ex: in studio fotografiati fructe aruncate in apa sau stropi de apa… datorita timpului scurt de declansare a lampii acestea vor fi perfect inghetate.
Am decis sa incercam si Elinchrom Quadra Ranger RX dar cu Capul S urmand toti pasii de mai sus… spre bucuria mea Capul S impreuna cu declansatoarele TTL: PocketWizard TT1 in combinatie cu TT5 si Pixel King I TTL au sincronizat camera cu blitul pana la timpul de 1/8000 reusind cu adevarat HyperSync JJJ si asta datorita timpului mai lung lung de descarcare a lampii.

A urmat testul in teren, unde s-au comportat extraordinar.
Atentie daca doriti sa sincronizati bliturile Elinchrom Quadra Ranger RX – Cap S cu Camera foto in mod HyperSync veti reusi doar cu declansatoare radio TTL.
Testele au fost facute de mine cu Nikon D4 si Nikon D800.
Multumesc F64 ca ati avut rabdare cu mine 3 ore sa facem testele.
Un articol de Mihai Stetcu
Echipament utilizat:
[products ids=125003567,1047268,1046344,1046760,1043537]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Multumesc pentru review. O intrebare: este absolut necesar sa se foloseasca un PocketWizard sau Pixel King pentru a putea sincroniza peste 1/250? Pentru mine nu este chiar clara exprimarea din finalul articolului, nu se poate folosind EL-Skyport Speed? (nu reusesc sa imi dau seama daca EL-Skyport Speed este sau nu declansatoar radio TTL).
    Sper ca nu deranjez cu asa intrebarea.

    • Salutare,
      Imi permit eu sa raspund in locul prietenului nostru Mihai.
      Pentru a sincroniza la o viteza mai mare de 1/250s, da, este imperios necesara utilizarea de PocketWizard sau Pixel King.
      Declansatorul Skyport Speed poate sincroniza in modul standard la 1/160s – 1/200s, iar in modul speed la 1/250s.
      Daca mai ai si alte intrebari sau nelamuriri, nu ezita sa ne intrebi.
      Cristi Uba

  • As dori o lamurire: sa inteleg ca daca folosesti blit Elinchrom Quadra Ranger RX – Cap S nu poti sincroniza folosind EL-Skyport Speed peste viteza de 1/250? M-ar interesa in fotografii outdor sa adaug lumina de blitz, dar sa mearga pana macar la 1/1000 (sau mai mult chiar).

  • 2 cuvinte vreau sa spun vizavi de subiectul de mai sus: NIkon Cls 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.