Învață mai multe despre lumină cu Elinchrom și Alan Winslow

Perioada aceasta a permis multor fotografi să se ocupe de site-urile și portofoliile lor și să învețe mai multe despre editare, tehnici de iluminare, diverse genuri fotografice etc. Posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a rămâne conectat cu comunitatea s-a putut realiza în mediul online unde au fost lansate tot felul de proiecte, tutoriale și provocări pentru fotografi și videografi de a își menține curiozitatea vie.

Printre aceste proiecte, se numără și mini-seria numită Level up with Elinchrom și Alan Winslow, lansată pe canalul de Youtube Elinchrom

Level up with Elinchrom featuring Alan Winslow

Această mini-serie realizată de Elinchrom în colaborare cu Alan Winslow tratează subiectul luminii: cum să creezi lumină dramatică, cum să te folosești de lumină pentru a realiza efecte uimitoare etc.

Atât în fotografia de interior ( fie că vorbim despre portrete, fotografia culinară, fotografia de produs, macro) cât și în videografie, iluminarea este extrem de importantă. Prin tehnici de iluminare diferite poți crea povești și scene diferite.

Până în prezent au apărut patru episoade în cadrul acestei mini-serii, după cum urmează:

Produse recomandate

Îți recomandăm următoarele produse:

Blituri

Elinchrom D-Lite RX ONE - Blit Studio 100W
Elinchrom ELC Pro HD 1000
Elinchrom ELC 125 Blit Studio TTL 131W
Elinchrom ELC 500 Blit Studio TTL 522W

Lampă Led

Elinchrom ELM8 Lampa LED cu Lumina Continuă Portabilă

Mică, puternică și fără fir, ELM8 este cea mai versatilă lumină LED continuă de pe piață. Având la bază sistemul unic Elinchrom și fiind perfect compatibil cu modelatorii de lumină existenți ELM8 este  completarea perfecta pentru kit-ul de lumini deja existent.

  • Temperatura culoare – 5600 K
  • LUX – 16320 (la 1m w/Fresnel)
  • Putere iesire – 8000 Lumeni
  • Unghi fascicul – 120°
  • Rezistenta la apa – IP54
  • Rezistenta la impact – 1 m

Reflectoare

Elinchrom #26171 Reflector 21cm 50 grade - Foarte util atunci când doriți sa pozitionati sursa de lumina la mare distanță față de subiect.
Elinchrom #26310 DEFLECTOR Set - Elimină și atenuează umbrele dure. Deține un sistem de blituri cu suport central de umbrelă.
Elinchrom #26170 Reflector 16cm 90 grade - Ideal pentru fotografia obiectelor mari folosind o singură sursă de lumină
Elinchrom #26165 - reflector oval pentru fundal - Util pentru crearea unui halou luminos cu intensitate uniformă pe un fundal.
Elinchrom #26166 - reflector argintiu soft 44cm - Permite montarea concomitentă a unui deflector central.
Elinchrom #26169 - reflector alb SoftLite 70cm - Este cunoscut și ca Beauty Dish, fiind folosit în special în portretistică.

Softboxuri și umbrele

Elinchrom #26062 Umbrella Set Silver-Translucent 83cm
Elinchrom #26353 Deep Silver - Umbrela de reflexie, argintiu, 125 cm
Elinchrom #28101 Rotalux HD Softbox Strip 50x150cm LE
Elinchrom #28100 Rotalux HD Softbox 120cm
Elinchrom #26650 Rotalux Deep Octabox 70cm

Urmărește-ne în continuare, vom reveni cu noi clipuri din această mini-serie fascinantă precum și cu recomandări de produse Elinchrom de top!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.