Pe platou cu Elinchrom FIVE

Noul Elinchrom FIVE cu încărcare activă îți permite să lucrezi în studio în timp ce îți încarci bateria, astfel încât să fii mereu pregătit în proiectele tale. Elinchrom FIVE îți permite să fotografiezi mai mult timp.

Caracteristici

  • Incărcare activă. Conectați-vă la o sursă de alimentare si fotografiați în timpul încărcării.
  • Baterie Li-Ion detasabilă de mare capacitate. Până la 450 de flash-uri la putere maximă la o singură încărcare.
  • Port de încărcare USB C. Încărcați de la orice sursa USB C.
  • Rezistent si fiabil Cu un timp de reciclare de 1,6 secunde până la putere maximă si răcire optimizată.
  • Suport pentru modificator Elinchrom. Compatibilitate nativă cu accesoriile Elinchrom.
  • TTL cu blocare manualăPermite o trecere rapidă de la TTL la Manual fără a pierde setările de expunere.
  • Răcire inteligentă pro activăElinchrom FIVE învață stilul de fotografiere al utilizatorului si îsi adaptează ciclul de răcire.

Descoperim de la Renee Robyn cum Elinchrom FIVE și câțiva modificatori luminează frumusețea dansului și modelează mișcarea.

Iată ce ne povesteste Renee Robyn despre acest proiect!

Unul dintre subiectele pe care ador să le fotografiez este dansul. Pentru prima mea sesiune, m-am gândit că va fi distractiv să amesteci gelurile colorate cu hainele vibrante ale unei dansatoare powwow. Noi vorbisem despre câteva idei diferite, dar utilizarea gelurilor colorate și a fumului ne-a atras cel mai mult. 

Hailey face rochii, șaluri și mărgele; alegerile ei materiale sunt intenţionate. Eu am vrut să aleg nuanțe și iluminare care să scoată în evidență nu numai mișcarea țesăturilor dar si detaliile și orele pe care le pune în fiecare ținută.

Cum am experimentat cu Elinchrom FIVE

Am experimentat cu o configurație cu trei și patru lumini, folosind Elinchrom FIVE și geluri colorate diferite lipite peste luminile din jurul lui Hailey. Am folosit două reflectoare mici de ambele părți. În cele din urmă, am plasat un Rotalux Go Octa Softbox de 60 cm (24’’) pe un braț deasupra capului ei (eu iubesc acel mic modificator de lumină!)

Unul dintre motivele pentru care am ales să iluminez cu simple conuri reflectoare este că am vrut să creez o configurație de iluminare pe care o poate realiza oricine cu patru lumini. Din punct de vedere tehnic, nu aveți nevoie de un stand boom pentru configurația pe care am creat-o, dar este plăcut să nu fii nevoit să-ți faci griji cu privire la o eroare de lumină.

Am folosit o viteză a obturatorului de 1/1000s pentru a mă asigura că este drăguță și clară, dar acolo a rămas o mică mișcare în panglicile de pe șalul de la capete. O parte din frumusețea acestui stil de dans este modul în care materialul se învârte și curge în jurul interpretului, iar eu nu am vrut să îngheț totul. Frumusețea acestor lumini este că au o durată scurtă a blițului, care face o treabă excelentă de a captura lucruri în mișcare în timp ce limitează cantitatea de estompare a mișcării.

În post-producție, m-am jucat cu temperatura culorii pentru a vedea cum va arăta puțin mai rece vs. mai cald pe două imagini. Din fericire, cu acest set, le-am putut păstra pe amândouă.

Ceea ce sper pentru oricine este interesat în iluminat este să îți menții curiozitatea. Este ușor să fii implicat în formulele a ceea ce știi că funcționează, dar ieși puțin din zona ta de confort și vezi unde te duce asta.

Trusa preferată a lui Renee

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.