Review card Sony SF-G SDXC 64 GB PROFESSIONAL, cu Doru Iacovescu

Review card Sony SF-G SDXC 64 GB PROFESSIONAL, cel mai rapid card SD.

Am primit acest card pentru a testa o cameră video capabilă să scrie în mod constant cu 150 MB/S. Este cel mai rapid card SD din lume la ora actuală, dar asta nu este tot; pe lângă viteza de scriere este foarte important să te poți baza pe el, să scrie fără erori și să păstreze viteza de scriere constantă.

sony

Cardurile SD au o dimensiune foarte mică, asta le face vulnerabile în cazul unor șocuri mecanice. Sony surprinde incă o dată și în această privință, reușind să facă acest card rezistent la apă și la șoc.

Am testat acest card în cititorul USB 3.0 tot de la Sony și am obținut viteze de scriere de 253MB/S, ceea ce poate acoperi înregistrările video 4k 50P 4:2:0, dar și fotografierea în mod rafală un timp îndelungat.

Prețul nu este nici el de neglijat, dar având vedere faptul că acest card poate scrie la viteze foarte mari, el este o investiție pe termen lung. Când pui in balanță siguranța datelor, faptul că este rezistent la apă și șoc, iți dai seama că prețul este foarte bun. Alternativa acestui card sunt doar SSD urile, dar ele necesită un alt workflow ce implică alte costuri.

Aplicația File Rescue de la Sony este disponibilă gratuit pentru posesorii acestor carduri.

Cititorul de card Sony MRW-S1

Înregistrările importante nu le-aș transfera decât printr-un cititor de calitate. Se elimină în acest fel riscul deteriorării cardului, în cazul unei defecțiuni a cititorului de card.

Acest cititor este perechea perfectă pentru cardul Sony SF-G, permițând descărcarea fișierelor mari într-un timp foarte scurt. Cea mai importantă caracteristică este compatiblitatea cu standardul UHS-II.

Am testat acest cititor de carduri și am obținut viteze mai mari de citire decât prin cititorul încorporat al laptopului meu (apple mac pro retina), lucru deosebit de util atunci când facem și back-up al fișierelor.

Mi-a placut dimensiunea și finisajul lui. Se simte și funcționează ca un produs de calitate.

Un articol de Doru Iacovescu.
[products ids=125033795]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Mda, un review atat de complex… de apreciat ca macar nu ati tradus ceva de pe afara.
    In afara lipsei datelor tehnice din articol si alea prezente sunt eronate.
    Cardul de fata are standardul UHS-II. 2. ii. Nu I. E o mare diferenta intre UHS-I si UHS-II.
    Cat despre alt standard, SDXC – rezistenta la apa, socuri si x-rays, nu Sony surprinde cu asta, nu mai e surprinzator acest standard in 2017. E 'around' de niste ani si nu e doar meritul Sony in dezvoltarea si marketingul acestui standard.
    Alternativa nu e doar un SSD (tot Sony veti spune, bineinteles), exista si alti producatori, vezi SanDisk, care ofera roughly acelasi produs. Dar fara atatea vrajeli, cu viteze declarate care chiar se ating on a daily basis.
    Articolul de fata putea la fel de bine scris de o secretara corporate. No offense, dar e jalnic.
    Sper sa bagati ceva la cap, desi nu trec de moderare.

    • @blckrdr: Arr fi interesant de vazut un review side by side cu Sandisk Extreme Pro echivalent 🙂 Asta cu vitezele declarate care se ating on a daily basis e cam in aceeasi linie cu entuziasmul autorului articolului de mai sus, dar pe invers. Te provoc sa pui o captura de ecran cu un benchmark sintetic la Extreme Pro care sa arate 300 Read si 260 write, cat declara ei. Mai ales ca viteza masurata in benchmark variaza cu mai multi factori (viteza sistemului de test, viteza card readerului- si in general card readerul producatorului scoate viteze superioare la cardurile proprii fata de card readerele altor producatori). Acelasi card, masurat pe mai multe cititoare, chiar de la acelasi producator poate avea diferente de viteza de 20-50MBps.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.