Sony lansează noul obiectiv: FE 16-25mm F2.8

Noul FE 16-25mm echilibrează capabilitățile extinse de exprimare creativă oferite de un obiectiv cu o deschidere mare a diafragmei F2.8 cu un design compact și ușor, pentru portabilitate excelentă

Sony anunță cea mai recentă adiție în seria de obiective full-frame cu montură E pentru gama α™ (Alpha™). Noul FE 16-25mm F2.8 G este un obiectiv superangular cu zoom,
luminos, care menține o deschidere maximă a diafragmei F2.8 pe întreaga plajă focală – de la 16mm la 25 mm -, combinând calitatea supremă a imaginii cu o portabilitate excelentă datorită designului său compact și ușor.

Acest nou obiectiv oferă performanțe de înaltă rezoluție, efect bokeh frumos și autofocalizare AF de mare viteză, de înaltă precizie, silențioasă și cu urmărire rapidă. Având o greutate foarte redusă, de doar de 409 grame, obiectivul este extrem de portabil, astfel încât vă puteți bucura cu ușurință de fotografierea vieții de zi cu zi, care demonstrează importanța perspectivei ce poate fi obținută numai cu un obiectiv superangular. 

Noul obiectiv beneficiază de același diametru al filtrului, de operabilitate și de aproximativ aceleași dimensiuni și greutate precum modelul FE 24-50mm F2.8 G anunțat în februarie 2024, fiind ușor de folosit la fotografierea sau filmarea din mână sau atunci când camera este montată pe un gimbal. Obiectivul FE 16-25mm F2.8 G extinde posibilitățile de exprimare fotografică și video pentru creatorii de conținut într-o varietate de scenarii, cum ar fi astrofotografia, peisajele, arhitectura, portretele, instantaneele generale și selfie-urile.

Sony FE 16-25mm F2.8 G Obiectiv Foto Mirrorless Full Frame

Cele mai importante funcționalități

 • Structură compactă și ușoară, cu cel mai recent design optic și mecanic.
 • Un diametru al filtrului de φ67 mm, diametru maxim 74,8 mm, lungimea 91,4 mm, greutate de aproximativ 409 grame.
 • Prin poziționarea eficientă a trei elemente din sticlă ED (cu dispersie foarte scăzută) și a celor patru lentile asferice, inclusiv o lentilă asferică ED, aberații precum cele cromatice sunt reduse, iar obiectivul oferă o performanță de înaltă rezoluție din centrul până în marginile cadrului.
 • Diafragma circulară cu 11 lamele și optimizarea aberațiilor sferice oferă un efect bokeh frumos, caracteristic obiectivelor Sony din seria G.
 • Capacitate ridicată de fotografiere la gros-plan, la o distanță minimă de 0,18 m și un factor de mărire maxim de 0.20x 1 .
 • Obiectivul integrează două motoare liniare care îi permit să ofere focalizare de mare viteză, de mare precizie, cu urmărire precisă și silențioasă chiar și pentru subiecții care se mișcă rapid. De asemenea, obiectivul permite fotografierea de mare viteză în rafală cu urmărire AF/AE de până la aproximativ 120 de cadre pe secundă (FPS) la utilizarea cu body-ul mirrorless full-frame α9 III 2 . Procesul de urmărire este foarte fluid, chiar și la înregistrarea de clipuri video 4K120p/FHD240p 3 cu o rată mare de cadre care necesită o focalizare precisă.
 • Pentru acest obiectiv a fost adoptat și motorul de răspuns linear MF în timpul focalizării manuale, care permite o exprimare creativă fluidă și de înaltă calitate.
 • Reducerea efectului de focus breathing permite o exprimare video de înaltă calitate.
 • Compatibilitatea cu Active Mode 4 , modul de stabilizare a imaginii pe camerele din seria α, oferă efecte foarte bune de stabilizare a imaginii.
 • Operabilitate crescută, inclusiv datorită butonului de focus hold, inelului pentru diafragmă, comutatorului ON/OFF și modului de schimbare a focalizării.
 • Realizat pentru a fi rezistent la praf și umezeală 5 , cu o acoperire de fluorină care previne ca murdăria să se lipească de suprafața lentilei frontale.

Disponibilitate

Noul obiectiv FE 16-25mm F2.8 G va fi disponibil începând cu luna Mai, și va fi vândut de F64 STUDIO. Hub-ul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

Alți fotografi au mai citit și: