Zilele Sony 2024: Din februarie în București și Timișoara

Zilele Sony revin în 2024 în orașele București și Timișoara cu o nouă serie de evenimente GRATUITE dedicate pasionaților de fotografie. Te așteptăm să participi în perioada 17-27 februarie la workshop-urile susținute de F64 și Sony Romania.

Ordinea evenimentelor din cadrul Zilelor Sony

17 februarie: Fotografia wildlife, alături de Doru Panaitescu
Locație: Parcul Comana, între 09:00 - 14:30

Te așteptăm să explorezi alături de Doru Panaitescu, Parcul  Comana, un spațiu extins de plimbare și agrement unde vei avea șansa de a fotografia fauna și flora acestuia. Vei avea parte de o sesiune teoretică și practică, susținută de sfaturi esențiale în fotografia de wildlife pentru ca tu să ajungi să realizezi pozele pe care le dorești. 

Echipa F64 va asigura transport participanților, urmând ca aceștia să primeasca detalii odată cu validarea înscrierii. 

Despre Doru Panaitescu

Doru Panaitescu se remarcă și prin pasiunile sale diverse, incluzând speologie, carstologie, rafting, scufundări, offroad, canyoning, ornitologie, escaladă și bushcrafting. Este, de asemenea, broker și organizator de evenimente outdoor, cu proiecte în domeniul conservării biodiversității, sub brandul Wildescapes.

Pe lângă activitățile outdoor, el este implicat în mediul online și în social media, participând la conferințe despre marketing, internet, new media și digital. Este cunoscut și ca autor al mai multor cărți și albume foto despre activitățile sale outdoor, cu teme precum speologia, pasările, offroad-ul și reptilele.


WEBSITE

23 februarie: Beauty & Fashion, alături de Hanna Anches
Locație: Zambac Studio, Bulevardul Iuliu Maniu 23 A, Timișoara, între 18:00 - 21:00

Vom experimenta la Zambac Studio, 3 tehnici de iluminare în studio (2 pentru fotografia fashion și 1 pentru beauty) pentru a obține un rezultat cât mai creativ în fotografia fashion și beauty cu echipamentul foto Sony Alpha. Vom folosi atât geluri colorate, cât și diferite modificatoare de lumină, dar și alte accesorii interesante pentru a crea niște fotografii uimitoare.

Despre Hanna Anches

Mă numesc Hanna Ancheș (Hanna F. Photography) și sunt un fotograf de portret / fashion / beauty din Timișoara. Fotografia a intrat în viața mea în anul 2012 când am primit cadou prima mea cameră foto, însă abia din 2016, dorind să scap de monotonia jobului meu normal, am decis să iau acest “hobby” mai în serios și să lucrez intens, astfel încât să pot deveni un fotograf profesionist full-time. 

Am simțit nevoia unei profesii care să-mi aducă satisfacție interioară și să-mi permită să-mi exprim creativitatea: aveam o sete puternică de a-mi exprima creativitatea prin artă. 

În prezent, lucrez atât cu modele, cât și cu femei obișnuite, pe care reușesc să le fac să se simtă frumoase, puternice, senzuale, iar scopul este ca atunci când ele pleacă din studioul meu să poată afirma că împreună am creat niște fotografii care par scoase dintr-o revistă.

INSTAGRAM

27 februarie: Redefinește eficiența în fotografia de eveniment, alături de Mihai Roman
Locație: Atelier 44, București, între 19:00 - 20:30

Workshop-ul ”Redefinește eficiența în fotografia de eveniment”, susținut de Mihai Roman, va accentua performanța fotografică în locul orelor în șir petrecute pe partea de post-procesare. Vei învăța cum trebuie să te pregătești pentru a surprinde cele mai unice momente, dar și ce trebuie să faci pentru a le reda imaginilor un aspect unic, fără a te focusa prea mult pe editare. 

Despre Mihai Roman

Mihai Roman este un adevărat profesionist în domeniul fotografiei de nuntă, botez și cununie civilă, fiind “cu acte” și având studii specializate în acest domeniu, alături de atestatul DSLR PRO. Acest aspect subliniază seriozitatea și dedicarea sa față de arta fotografică, în contrast cu cei care abordează această activitate doar ca pe o pasiune secundară.

Cu o abordare orientată către cei pretențioși și care pun accent pe calitate și profesionalism, Mihai Roman înțelege importanța evenimentelor precum nunțile, botezurile și cununiile civile, considerându-le adevărate povești. El nu caută sau vânează astfel de povești, dar pare să atragă mereu evenimente cu povestiri frumoase, iar aceasta reprezintă o parte esențială a experienței sale profesionale.

Perfecționist în munca sa, Mihai nu lasă nimic la voia întâmplării și acordă o atenție deosebită detaliilor. Scopul său este să vă prezinte în cea mai bună lumină, capturând și traducând în imagini minunate toate emoțiile și sentimentele din momentele importante ale evenimentelor. El se descrie ca fiind deschis să afle și să înțeleagă preferințele clienților săi, dorind ca aceștia să fie cu adevărat mulțumiți de rezultatele finale.

Echipamente pe care le vei putea testa în cadrul zilelor Sony

Sony A7R V Aparat Foto Mirrorless Full Frame 61MP AF in Timp Real 10cps 8K

Sony A7 IV Camera Foto Mirrorless Full-Frame 33 MP AF in Timp Real 10cps

Sony A7R III Body Aparat Foto Mirrorless 42MP Full Frame 4K

Sony A7 III Body Aparat Foto Mirrorless 24MP Full Frame 4K

Sony Alpha A6600 Aparat Foto Mirrorless 24.2 MP 4K Body Negru

Sony Alpha A6400 Aparat Foto Mirrorless 24.2 MP 4K Body Negru

Sony FE 90mm F2.8 Macro OSS G Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony 16-35mm F2.8 GM II Obiectiv Foto Mirrorless Montura FE

Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 OSS GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 70-200mm F4.0 OSS G Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony 55-210mm F4.5-6.3 OSS Obiectiv Sony E Negru

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 85mm F1.4 GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 85mm F1.8 Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 55mm F1.8 Sonnar T* Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 50mm F1.4 Planar T* Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.