Sony anunță lansarea noului obiectiv 24-50mm F2.8

Sony extinde gama sa de obiective și lansează modelul 24-50mm (SEL2450G), un obiectiv compact, cu o deschidere mare a diafragmei de F2.8, ce oferă o performanță optică de top

Sony lansează noul său obiectiv, echivalentul a 35mm full-frame pentru gama de camere α™ (Alpha™) cu montură E, obiectivul 24-50mm (SEL2450G) cu zoom standard și deschidere maximă a diafragmei F2.8 pe întregul interval de zoom. Cu un design ușor, de dimensiuni reduse, acesta atinge performanțele de înaltă rezoluție și efectul bokeh frumos, caracteristice unui obiectiv din gama G cu deschidere mare a diafragmei F2.8. 

Acesta acoperă o distanță focală de la 24mm la 50 mm, permițându-le utilizatorilor să surprindă orice moment – de la instantanee zilnice și portrete, la clipuri video, toate la o calitate înaltă, dar cu un design ce se va potrivi perfect în orice geantă mică pentru echipament.  

Sony 24-50mm F2.8 G Obiectiv Foto Mirrorless Montura E

Principalele caracteristici ale noului obiectiv 24-50mm F2.8 G

Datorită celui mai recent design optic și mecanic, dimensiunile au rămas compacte, cu un diametru al filtrului de φ67 mm, diametrul maxim fiind de 74.8 mm, lungimea de 92.3 mm, iar greutatea de aproximativ 440 de grame. 

Obiectivul captează imagini clare și detaliate la toate distanțele focale, datorită dispunerii celor patru elemente asferice și celor două bucăți de sticlă ED (cu dispersie foarte scăzută), astfel încât aberațiile din imagine – cum ar fi cea cromatică – sunt reduse, obținându-se o performanță de înaltă rezoluție din centrul imaginii și până în marginile cadrului. 

Obiectivul 24-50mm F2.8 G integrează o diafragmă circulară cu 11 lamele care, împreună cu optimizarea aberației sferice, oferă un efect bokeh frumos și fluid, caracteristic gamei de obiective G. Noul obiectiv are o distanță minimă de fotografiere de 0.19 m (autofocalizare) la capătul superangular al zoom-ului și un raport maxim al factorului de mărire de 0.30 x (autofocalizare), asigurând o fotografiere la prim-plan de înaltă calitate.    

Calitatea este evidențiată și de funcția de autofocalizare (AF), iar asta pentru că obiectivul echipat cu două motoare liniare oferă o focalizare de înaltă viteză și precizie, care permite urmărirea clară a subiectului aflat în imagine, totul într-un mod extrem de silențios. De asemenea, noul obiectiv suportă fotografierea în rafală de mare viteză cu urmărire AF/AE de până la 120 de cadre pe secundă pentru camera mirrorless full-frame Alpha 9 IIIi. 

Pentru cei care doresc o performanță video solidă, funcția de urmărire AF (autofocalizare) este disponibilă pentru înregistrareaii 4K 120p sau FHD 240p la un număr mare de cadre, unde este necesar un control strict al focalizării și, în plus, suportă stabilizareaiii imaginii in-body în Active Mode pentru imagine stabilă în timpul mersului. 

Obiectivul este compatibil, de asemenea, cu funcția de breathing compensation de pe camere, permițând astfel o exprimareiv video de înaltă calitate. Focalizarea manuală este intuitivă, mulțumită implementării răspunsului liniar la focalizare manuală, permițând realizarea de imagini fluide, de înaltă calitate.  

Noul obiectiv beneficiază de funcții ușor de utilizat, cum ar fi un buton personalizabil de focus hold, inel pentru reglarea deschiderii diafragmei, comutator ON/OFF pentru clickul diafragmei și comutator pentru modul de focalizare, oferind o operabilitate ridicată și un control complet asupra procesului de fotografiere sau înregistrare video. În plus, pentru o și mai mare ușurință în utilizare, obiectivul este proiectat pentru a fi rezistentv la praf și umiditate, cu un strat de fluorină care împiedică reziduurile să se lipească de suprafața sa frontală 

Află mai multe despre obiectiv

Noul obiectiv 24-50mm F2.8 G va fi disponibil la un preț de aproximativ 6500 lei. Acesta va fi comercializat la o serie de distribuitori autorizați Sony din Europa.  Povești exclusive, videoclipuri, conținut nou și captivant realizat cu cele mai noi camere foto, dar și cu alte produse Sony sunt disponibile aici. Hub-ul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.  

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: https://www.sony.ro/electronics/obiective-cu-montura-e/sel2450g 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.