16 sfaturi scurte pentru fotografia de nunta aproape perfecta

Postat de: F64 F64

Fotografia de nunta este un tip aparte de fotografie. In fotografiile de nunta sunt suprinse momentele ce preced petrecerea de nunta, cununia religioasa si civila, poze de la intalnirea mirelui cu mireasa, acasa la mireasa, dar si cele din timpul receptiei si cununiilor. Ca si tehnologia din spatele fotografiei, acest tip de poze facute la ceremonii speciale a evoluat de la inventarea artei fotografice de catre Joseph Nicephore Niepce si pana astazi.

La inceputurile fotografiei de nunta, aceasta nu era facuta de un fotograf profesionist, ci de cei ce participau la nunti, iar pana la finele secolului 19 nici macar nu se punea problema ca oamenii sa pozeze pentru fotografii formale de nunta in timpul ceremoniei. Dupa secolul 20, cand a aparut si posibilitatea fotografierii in culori, oamenii au inceput sa prinda gustul acestor fotografii care surprind bucuria de pe chipul nuntasilor si a mirilor, astfel ca azi nu exista nunta fara un fotograf profesionist si sute de fotografii de nunta.

In privinta tipurilor de fotografii de nunta pe care le poate pune la dispozitie un fotograf profesionist trebuie sa spunem ca ele ar putea fi impartite in cinci categorii.

Fotografia de nunta traditionala permite un control mai mare asupra intregii ceremonii, din perspectiva fotografului, imaginile surprinse avand un stil clasic puternic evidentiat de toate elementele sale.

Fotografia de nunta in stil fotojurnalistic isi concentreaza atentia mai mult pe frumusetea imaginilor surprinse, pe naturalete, fara interactiune prea mare din partea fotografului, imaginile sunt fotografiate rapid, cu lumina blitului sau cea naturala pe fundal.

Fotografia de nunta in stil „fashion” imbina imaginile naturale, surprinse instantaneu, momentele surprinse exact asa cum sunt ele, cu cele care apar in revistele de moda, un pic mai inovative si mai iesite din tipare. Aici intervine si post-procesarea intr-un stil dramatic, oarecum asemanatoare cu o punere in scena dupa niste reguli foarte clare.

Fotografia de nunta de studio, foarte populara in Asia, mai ales in China, implica programarea cuplurilor la un studio profesionist, machiaj, apelarea la un hair stylist, schimbarea hainelor si decorurilor de foarte multe ori.

In fine, ultimul tip de fotografie de nunta este cel contemporan, total opusul stilului traditional. Ideea este sa poti spune o poveste, sa vezi povestea din spatele fotografiilor facute, sa evidentiezi atmosfera zilei respective, astfel incat cel care le priveste pentru prima data sa stie si sa simta ce au simtit si nuntasii.