Fotografia de cuplu: 10 sfaturi utile pentru imagini reușite

Postat de: F64 F64

Continuăm seria de articole despre fotografia comercială și ne oprim de această dată aspura unui gen de fotografie ce implică și o bună comunicare, creativitate din plin, dar și planificare.

Fotografia de cuplu permite surprinderea emoțiilor, stărilor, dar și a sentimentelor unei persoane pentru cealaltă și implică și a anticipa anumite gesturi, priviri sau momente unice, astfel că trebuie să fii mai mult decât un bun portretist.

#1 Încearcă să-i cunoști!

fotografia de cuplu

Majoritatea celor pe care îi fotografiezi vor fi străini, iar acest gen fotografic, destul de intim până la urmă, presupune ca ei, cei fotografiați, să se simtă confortabil și încrezători. Nu sugerăm să le afli cazierul, însă o întâlnire la un suc sau o bere este binevenită înainte de a avea efectiv ședința foto.

Încearcă să îți dai seama dacă sunt deschiși sau mai conservatori, dacă au simțul umorului și ar gusta și cadre în care să le ceri să se poarte copilărește sau „să se prostească”, dacă le place ideea de nou și sunt dispuși să intre în jocul props-urilor sau al fundalurilor colorate șamd.

În funcție de ei, vei știi și tu cum e mai indicat să abordezi această ședință foto, iar ăsta e primul pas spre rezultate reușite.

De asemenea, află dacă îi deranjează să fie fotografiați din anumite unghiuri sau în anumite ipostaze.

#2 Cine începe cu o conversație bună și în modul continuous shooting, departe ajunge!

Dacă nu fotografiezi niște VIP-uri obișnuite cu ședințele foto, este foarte posibil ca cei doi să fie destul de emoționați la început, fapt pentru care, chiar dacă ați stabilit în primă fază cum va decurge totul, cu siguranță va fi nevoie să-i ajuți să se destindă.

Nu uita că în timp ce spui glume să te asiguri că aparatul e setat pe continuous shooting, astfel ca tu să capturezi cu brio momentele de relaxare.

#3 Arată-le cadrele care știi că sunt reușite

fotografia de cuplu

Din când în când, nu strică să le arăți celor doi câteva dintre fotografiile pe care le consideri reușite. Le va da mai multă încredere și veți putea apoi să experimentați mai mult.

#4 Joacă-te cu perspectiva, unghiurile și încadrările