Sony și lucrul cu lumina în fotografia de nuntă

Data a fost stabilită, locul este pregătit, iar subiecții arată superb, dar, după cum explică fotograful de portret și de nuntă Kate Hopewell-Smith, modul de iluminare al imaginii este totul.

sony
(c) Kate Hopewell-Smith

Găsește surse de inspirație

Având în vedere experiența ei în artele plastice, este firesc că de aici își extrage inspirația Kate.

„Pictura în ulei a fost întotdeauna preferata mea, iar munca mea s-a bazat în mare parte pe figuri, așa că mereu mă îndreptam spre picturile cu oameni. Sună groaznic, dar întotdeauna am considerat interesant faptul că fotografia este pur și simplu rapidă, instantanee. Obții imediat rezultatele pe care dorești, ceea ce transformă lucrul într-o activitate foarte plăcută.”

sony
(c) Kate Hopewell-Smith

Învață să folosești lumina și expunerea

Pentru Kate, lumina este esențială.

„Cred că importanța luminii trebuie arătată. Nu cred că este ceva ce poți deprinde dintr-o carte. Îmi amintesc prima dată când mi s-a arătat cum să văd lumina; acel moment a schimbat totul, pentru că atunci când înțelegi lumina, poți înțelege expunerea și poți prelua controlul asupra camerei. Acest control te ajută să devii mai încrezător, iar apoi poți începe să fotografiezi într-un anumit fel. Atunci începi să dezvolți un stil propriu.”

sony
(c) Kate Hopewell-Smith

Găsește cea mai potrivită lumină

Modul în care Kate folosește lumina este o constantă în toate imaginile sale în care apar oameni. Indiferent dacă este vorba despre un portret individual, o fotografie de familie, o imagine de boudoir sau o nuntă, toate imaginile ei au un stil particular; poți vedea cum folosește lumina atât pentru a evidenția subiectul, cât și pentru a dezvălui detaliile unei scene sau unei locații.

Kate lucrează împreună cu soțul ei când realizează fotografii la nunți și explică faptul că rolul lor este să spună o poveste, însă filosofia lor este foarte diferită de fotografiile documentare.

„Noi credem că este la fel de important să compui fotografiile pe cât este de important să le realizezi”, spune ea. „Sunt obișnuită să mut și să îndrum subiecții pentru a-i așeza în cea mai frumoasă lumină pe care o găsesc. Creăm aceste momente, nu doar fotografiem evenimentele care se petrec.”

sony
(c) Kate Hopewell-Smith

Fii întotdeauna pregătit

Deși Kate adoră să lucreze cu iluminarea ambientală, pentru a obține cea mai bună calitate a imaginii, ea explică că: „sensibilitatea camerei trebuie menținută la un nivel cât mai redus”, motiv pentru care ocazional suplimentează lumina. „Folosim blițul și lumina continuă”, spune ea, „și avem o mulțime de adaptoare și modificatoare de lumină. Cred cu tărie în importanța pregătirii, așa că iau cu mine foarte multe echipamente, dar întotdeauna sper că nu va trebui să le folosesc pe toate. Există suficient stres pe umerii fotografului, mai ales la o nuntă, așa că nu trebuie să-mi fac griji cu privire la echipamente.”

Sony
(c) Kate Hopewell-Smith

Transformă-ți viziunea în realitate

Kate a făcut recent trecerea de la o cameră DSLR la aparatul Sony A9 și în scurt timp modul în care lucrează a început să se schimbe. În special, posibilitatea de a vedea cum va arăta imaginea înainte chiar de a acționa obturatorul a simplificat și mai mult lucrul cu lumina. De fapt, acum nu mai există cale de întoarcere la o cameră DSLR.

„Cred sincer că ar fi atât de ciudat să nu pot vedea expunerea, mi se pare ceva atât de firesc. Cred că ar fi o experiență foarte dureroasă.”

Kate este un ambasador prin imagini al Sony Europe, iar tu poți vedea mai multe dintre lucrările sale pe site-ul Sony Alpha Universe.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.