(c) Dragoș Costăchescu

Apariție editorială: GUTEN MORGEN BETZINGEN

Astăzi vă semnalizăm o apariție editorială interesantă, semnată de Dragoș Costăchescu: “GUTEN MORGEN BETZINGEN.”

 

“Totul este liniștit, cu excepția câtorva păsări insomniace care străpung liniștea cimitirului cu trilurile și ciripiturile lor melodioase. Noaptea se stinge, alungată încet de primele raze de lumină care și-au terminat în sfârșit călătoria până la noi. Dar sosirea lor este uluitoare.

Aceasta este ora la care majoritatea oamenilor nu sunt încă treji pentru a contempla spectacolul liniștit, dar spectaculos de lumini. Iar cei care sunt treji, se grăbesc să ajungă la locul de muncă, neputând să observe pe deplin această reverie colorată.

Aceste fotografii au fost realizate în Betzingen, satul în care locuiesc, dimineața, când străzile sunt încă goale, înainte de a începe viața de zi cu zi. Le-am făcut de la fereastra sufrageriei mele sau de pe balcon, în timp ce așteptam să se trezească copiii sau în drum spre serviciu.

Ele reprezintă momente intime pe care le-am colecționat pentru a-mi aminti de luciditatea și liniștea pe care numai diminețile ni le pot oferi.”, ne-a povestit autorul.

Despre Dragoș Costăchescu


Dragoș Costăchescu s-a născut în Târgoviște, anul 1984. A absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din Iași și lucrează ca inginer în domeniul semiconductorilor.

În timpul liber este și fotograf amator, o pasiune pe care și-a descoperit-o acum mulți ani de zile. Îi place să fotografieze lucrurile care îi captează atenția, fie că este ceva ciudat, intrigant sau frumos; în același timp fotografia este și o modalitate de a se conecta cu lumea din jur.

Este autorul cărții foto “GUTEN MORGEN BETZINGEN”, apărută în  2021. Mai multe fotografii de-ale lui le puteți găsi pe Instagram @drdragosh ori pe website-ul său.

Cartea a apărut la Editura Ludica și poate fi comandată de pe website-ul fotografului.
Are 80 de pagini, sunt prezentate 36 de fotografii color, formatul cărții fiind 24×20 cm.


Fotografii, text: Dragos Costăchescu
Editor: Cristian Bassa
Design: Andreea Stănescu

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Abia astept sa o rasfoiesc ☺

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.