Anul 2020 a trecut. Pentru unii este un moment festiv, în care ne uităm înainte cu mai multă speranță și visuri. Cu toate acestea, anul ce a trecut ne-a adus momente de răgaz în care am putut să descoperim mai multe despre noi, să învățăm și să ne reinventăm.

Pentru noi, 2020 a fost un an deosebit în care am avut oportunitatea de a ne conecta cu cei ca noi, cei dedicați pasiunilor. A fost un an de inspirație în care am strâns articole despre teme la care nici nu ne-am fi gândit în 2019.

În cazul în care ai ratat cele mai interesante articole ale anului 2020, te invităm acum să le descoperi, fiindcă te asigurăm că abordează subiecte care rămân actuale și astăzi. Spor la citit…și la creat!

Fotografii de azi nu se mai multumesc doar cu realizarea unor cadre uimitoare, în cadrul shooting-ului pe care îl realizează, ci acordă o atenție deosebită și procesului de editare foto, pentru a retușa în detaliu fiecare pixel suprins în cadrele pe care le-au realizat. Așadar, pentru fotografii pasionați de alternative, le oferim mai jos 10 alternative gratuite  pentru editarea imaginilor pe care le-ai realizat în prealabil.

Cel mai important factor este persoana. Înnodarea unei relații reprezintă cheia pentru un portret extraordinar. Un lucru pe care îl puteți face pentru a realiza portrete mai bune este să manifestați un interes activ față de persoana pe care o fotografiați. Nu o întrebați pur și simplu cum a petrecut sfârșitul de săptămână, fără să vă pese cu adevărat de răspuns.

În acest articol ne-am îndreptat atenţia spre Rusia şi fotografii ei din vremuri trecute dar şi contemporani, care ne oferă o imagine a vieţii în vastele sale ţinuturi, din marile oraşe până mult după Cercul Polar. Cu greu am ales doar zece dintre ei, pentru că sunt mult mai mulţi care merită cunoscuţi, dar sperăm să vă facă plăcere să îi descoperiţi pe aceştia şi fotografiile lor să vă inspire.

Gândește-te foarte bine la topicul pe care vrei să îl abordezi în episoadele propriului podcast. Poți aborda orice temă vrei, pentru că formatul unui astfel de show îți permite să explorezi o paletă mai mult decât extinsă de subiecte: sport, nutriție, muzică și filme, jocuri etc. Chiar dacă pare o idee mult mai ofertantă (topicuri generale vs topicuri de nișă), varianta “de toate pentru toți” nu are aceeași esență ca cea a unui blog specializat pe o anumită ramură de discuții.

Dacă ai un telefon cu Android și vrei să aduci un binemeritat upgrade listei proprii de aplicații, atunci rămâi cu noi până la final pentru că poți descoperi o multime de tool-uri utile pentru acest an. În funcție de utilizarea acestora, am ordonat aplicațiile pe categorii, astfel încât să îți fie simplu de găsit un anumit produs. Toate aplicațiile din lista de mai jos sunt sunt free, iar funcțiile pe care le oferă îți pot îmbunătăți substanțial stilul de viață.

Este important să știm cum să ajungem la publicul nostru prin transmisiunile live. Chiar dacă suntem novici în tehnologie asta nu ar trebui să ne oprească din a încerca să creăm conținut video live. Poate tocmai de asta articolul acesta este ceea ce ai nevoie să citești chiar acum. Află ce aplicații ar trebui să ai în telefon pentru a face transmisiuni live de succes.

Noile modele Canon EOS R5 şi EOS R6, aparate foto mirrorless full frame, oferă o combinaţie de viteză şi rezoluţie ce va stabili standarde noi şi vor face din aceste modele alegerea ideală pentru oricine, de la fotografii de nunţi, la fotografii de animale sălbatice. EOS R5 şi EOS R6 realizează fotografii inegalabile şi oferă funcţii de filmare uimitoare în body-uri compacte, permiţând fotografilor şi cineaştilor să îşi depăşească limitele creative şi să surprindă acţiunea mai bine ca niciodată.

„Imaging Edge Webcam” le permite utilizatorilor să realizeze transmisiuni live și videoconferințe printr-un singur pas simplu, bucurându-se la maximum de avantajele oferite de tehnologiile avansate Sony, precum sistemul de autofocalizare de top, calitatea de înaltă rezoluție a imaginii și alte funcții adiționale inovatoare, specifice fiecăruia dintre modelele compatibile.

Lampa UV-C este ideală pentru sterilizarea incintelor cu o suprafață de aproximativ 40mp – precum cabinete medicale, birouri, zone de producție și prelucrare alimente, dar si reședințe private. Poate fi utilizată însă în mod regulat și pentru dezinfectarea suprafețelor de mici dimensiuni, precum hainele, mobilierul, lenjeriile de pat, covoarele, încălțămintea, etc.

Ce alte articole interesante ați citit și doriți să le împărtășiți cu comunitatea?

Lasă-ne recomandările tale în comentarii!

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.