Canon EOS R5 şi EOS R6: performanţă fără egal, creativitate infinită

Canon Inc. anunţă astăzi lansarea modelelor EOS R5 şi EOS R6, două aparate foto full frame mirrorless avansate, ce folosesc revoluţionarul sistem EOS R, realizat având la bază Montura RF.

Modelul EOS R5, dedicat fotografilor profesionişti, realizează fotografii de 45 megapixeli cu până la 20cps 1 şi este primul aparat foto full frame mirrorless din lume care poate înregistra intern în format 8K RAW până la 29.97cps şi 4K la 120p.

EOS R6 este ideal pentru fotografii amatori şi profesionişti care trec la utilizarea aparatelor foto mirrorless care oferă mai multe oportunităţi. Acesta realizează fotografii de 20,1 megapixeli la 20cps1, înregistrări video 4K până la 60p şi Full HD până la 120p. Nici un alt aparat nu se apropie de viteza şi rezoluţia modelelor EOS R5 şi EOS R6.

UPDATE 20 iulie 2020

Noile modele Canon EOS R5 şi EOS R6, aparate foto mirrorless full frame, oferă o combinaţie de viteză şi rezoluţie ce va stabili standarde noi şi vor face din aceste modele alegerea ideală pentru oricine, de la fotografii de nunţi, la fotografii de animale sălbatice. EOS R5 şi EOS R6 realizează fotografii inegalabile şi oferă funcţii de filmare uimitoare în body-uri compacte, permiţând fotografilor şi cineaştilor să îşi depăşească limitele creative şi să surprindă acţiunea mai bine ca niciodată. Când sunt folosite la rezoluţie maximă şi la valorile maxime cps, este generată căldură din cauza rezoluţiei, a numărului de cadre şi a funcţiilor de autofocalizare performante, lucru ce poate limita timpul de înregistrare continuă.

Au fost luate câteva măsuri pentru a gestiona căldura excesivă: pentru body s-a folosit aliaj de magneziu ce disperseaza căldura din componentele interne şi a fost adăugată o funcţie de „control supraîncălzire“, pentru a reduce generarea căldurii când aparatele se află în stand-by. Pentru a păstra nivelul de protecţie împotriva intemperiilor, dar şi design-ul compact al aparatelor foto, nu a fost instalat un ventilator intern.

Înainte de pornirea înregistrării, EOS R5 şi EOS R6 afişează un timp de înregistrare estimativ, bazat pe temperatura curentă a aparatelor foto şi pe modul de înregistrare setat. 

Redefinim aparatele mirrorless profesionale

Tehnologia cu senzor CMOS de generaţie viitoare, combinată cu obiectivele RF de înaltă performanţă, le permit utilizatorilor să surprindă noi detalii la cele mai mari viteze întâlnite în industrie. EOS R5 şi EOS R6 pot fotografia cu până la 20cps 1 cu declanşatorul electronic complet silenţios, cu expunere automată completă (AE) şi cu urmărirea focalizării automate (AF). Utilizatorii vor folosi cu încredere aceste două modele atât la fotografiere, cât şi la filmare şi vor obţine rezultate de excepţie
în orice locaţie, fără a deranja subiecţii. Declanşatorul mecanic oferă fotografiere continuă la mare viteză cu până la 12cps.

Diametrul extins al Monturii RF permite luminii să pătrundă pe întreaga suprafaţă a senzorului, chiar dacă mişcarea senzorului a fost inclusă în stabilizatorul de imagine in-body. Diametrul de 54mm le permite obiectivelor RF să fie dotate cu cercuri mari de imagine ce facilitează deplasarea sistemului IS central. 

Utilizatorii de obiective EF se vor bucura de o stabilizare a imaginii îmbunătăţită, întrucât stabilizatorul de imagine inclus lucrează concomitent cu obiectivele EF dotate cu stabilizator de imagine, pentru a asigura corectarea mișcărilor de rotație şi a axei X-Y. Mai mult, şi obiectivele non-IS EF vor beneficia de corectarea pe 5 axe asigurată de stabilizatorul de imagine inclus la modelele EOS R5 şi EOS R6.

Mențineți claritatea

Tehnologia procesorului DIGIC X, care stă la baza modelelor EOS R5 şi EOS R6 – aceeaşi tehnologie folosită şi la apreciatul model EOS-1D X Mark III – este compatibilă cu senzorul Dual Pixel CMOS AF II de generaţie viitoare, oferind o viteză şi un mod de funcţionare fără precedent. Cea mai rapidă focalizare automată din lume are loc în doar 0,05 secunde 3 . EOS R5 poate focaliza chiar dacă nivelul de lumină e -6EV 5 , în timp ce EOS R6 este primul aparat foto EOS care oferă EV minim pentru focalizare automată de -6.5EV 4,5 . Focalizarea automată extrem de precisă este eficientă chiar și dacă lumina este foarte slabă sau contrastul este foarte mic.

Conexiune inteligentă

Cu Bluetooth şi Wi-Fi incluse, modelele EOS R5 (5Ghz Wi-Fi 8 ) şi EOS R6 (2.4Ghz Wi-Fi 8 ) pot fi conectate foarte uşor la un telefon inteligent, la reţele care permit partajarea fişierelor la viteză mare şi transferul FTP/FTPS. De asemenea, această funcţie permite controlarea la distanţă a modelelor cu ajutorul aplicaţiilor Camera Connect şi EOS Utility, conectate la un PC sau Mac, prin Wi-Fi sau USB. Livrarea de conţinut a ajuns la fel de importantă ca realizarea de fotografii şi capturi video, aşadar EOS R5 şi EOS R6 vor putea transfera automat fişiere cu imagini în platforma cloud image.canon. Acestea vor putea fi partajate, imprimate uşor sau pot fi integrate în fluxuri de lucru precum Google Photos 9 ori Adobe Creative Cloud 9.

EOS R5 – Fără compromisuri

EOS R5 reprezintă un salt fără precedent în tehnologia mirrorless şi este modelul EOS 6 cu cea mai mare rezoluţie întâlnită vreodată. Procesorul DIGIC X, senzorul CMOS şi obiectivele RF funcţionează împreună pentru a obţine o calitate avansată a imaginii şi o rezoluţie ce depăşeşte 45 de megapixeli. Focalizarea automată cu acoperire 7 de până la 100%, cu 5.940 de puncte de focalizare care pot fi selectate şi intervalul ISO de 100-51.200 menţin focalizarea clară pe subiect chiar şi în condiţii de luminozitate extrem de scăzută. Sloturile duale pentru card sunt compatibile cu cardurile CFexpress de mare viteză şi cu cardurile SD UHS II amplasate într-o carcasă de magneziu rezistentă la condiţiile nefavorabile.

Profesionişti pot realiza filmări interne incredibile 8K 12-bit RAW folosind întreaga lăţime a senzorului, pentru un rezultat cu aspect cinematografic, cu urmărire continuă a ochilor şi a feţei oamenilor şi animalelor. De asemenea, EOS R5 stabileşte noi standarde pentru videografii care filmează în 4K. Filmare 4K DCI (full frame) şi 4K UHD la rate de cadru de până la 120p (119,88cps) şi calitate 4:2:2 10-bit, asigurând o rezoluţie mare şi filmare slow-motion fină cu focalizare automată completă. Utilizatorii care vor calitate 4K la cel mai înalt nivel, pot folosi modul 4K HQ pentru a reproduce detalii incredibile la rate de cadru de până la 30p, prin suprascriere internă a filmării 8K.

La cererea utilizatorilor, am adăugat modelului EOS R5 un multicontroler, pe lângă focalizarea automată cu touch&drag folosind ecranul tactil rabatabil de 3,2 inchi cu rezoluţie de 2,1 milioane de puncte. Datorită funcţiei Dual Pixel RAW, corectarea focalizării şi a contrastului în fundal şi modificarea luminii în portrete sunt posibile după realizarea capturii, astfel încât veţi avea nenumărate posibilităţi creative. Vizorul electronic de 0,5 inchi (EVF) are refresh la 120cps cu o rezoluţie de 5,76 milioane de puncte, oferind o imagine mult mai fidelă decât cea obţinută printr-un vizor optic.

  • Înregistrare video internă 8K RAW de până la 29,97cps (nedecupată)
  •  Captură video internă 8K până la 29,97cps (nedecupată) în 4:2:2 10-bit cu Canon Log
    (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
  •  Captură video internă 4K până la 119,88cps (nedecupată) în 4:2:2 10-bit cu Canon Log
    (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
  •  4:2:2 10-bit cu Canon Log sau 4:2:2 10-bit cu ieşire HDR PQ via HDMI la 4K 59,94cps

EOS R6: Excelență completă

Ca şi EOS R5, EOS R6 beneficiază de funcţiile excelente specifice Sistemului EOS R, oferind fotografilor amatori ocazia să facă fotografii extrem de clare şi filme din mână. Având cea mai bună viteză din clasa sa şi calitate full frame, EOS R6 este un aparat foto puternic şi versatil, care depăşeşte aşteptările fotografilor amatori şi ale celor semi-profesionişti din toate domeniile. Fotografii amatori de sporturi şi animale sălbatice vor putea surprinde fără probleme acţiunile cu deplasare
rapidă, folosind o viteză de fotografiere de 20cps 1 şi având o flexibilitate de până la 6.072 de puncte AF selectabile, precum şi moduri de urmărire cu focalizare automată, bazată pe învăţare aprofundată, a feţei şi a ochilor şi animalelor. Acest model, cu senzor CMOS de 20,1 megapixeli, este dotat cu numeroase tehnologii şi capacităţi pe care le regăsim şi la modelul EOS-1D X Mark III, oferind un interval ISO auto de 100-102.400. Acesta le permite utilizatorilor să obţină imagini clare în condiţii de luminozitate extrem de scăzută, de exemplu la nunţi, şi oferă mai multă flexibilitate şi opţiuni.

Venind în ajutorul creatorilor de conţinut cărora li se cere tot mai des să producă atât fotografii perfecte, cât şi filmări excelente, inovatorul model EOS R6 poate filma la rezoluţie 4K UHD cu până la 59,94cps obţinute prin suprascriere din 5.1K. Realizarea de filmări slow-motion incredibile cu suport AF folosind Full HD de până la 119,88cps. În timpul filmărilor, afişajul zebra poate fi folosit ca ghid pentru a regla expunerea, fiind deosebit de util în zonele supraexpuse. Având opţiunea de înregistrare internă în 8-bit H.264 sau 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265 şi Canon Log, utilizatorii se pot bucura de o flexibilitate incredibilă la post-producţie.

Aparatele vor fi disponibile începând cu luna august-septembrie 2020.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.