Cum te salvează o lampă UV de bacterii și virusuri?

De când proprietățile germicide ale luminii solare au fost descoperite în urmă cu peste 100 de ani, tehnologia luminii ultraviolete a fost adaptată pentru curățare și igienizare. Iată cum o lampă UV îți protejează locuința împotriva invadatorilor invizibili.

 

Ce este lumina UV?

Lumina UV este invizibilă pentru ochiul uman. Unul dintre modurile în care lumina UV este diferită de lumina pe care o putem vedea este modul în care frecvența sa înaltă bacteriile și mucegaiul. Lumina UV le poate perturba la nivel celular. Acest lucru face ca lumina UV să fie utilă pentru decontaminare.

Există trei lungimi de undă diferite ale luminii UV: UV-A, UV-B și UV-C. Numai lumina UV-C, care are cea mai mare frecvență, poate fi utilizată pentru a elimina bacteriile și mucegaiul.

De unde vine lumina UV?

Soarele produce toate cele trei tipuri de lumină în mod natural. Pe măsură ce razele soarelui ajung pe Pământ, luminile UV-A și UV-B trec prin atmosferă, dar lumina UV-C de cea mai înaltă frecvență este filtrată. 

Ce este o lampă UV?

O lampă UV creează în mod artificial lumina UV, astfel încât poate fi utilizată în diverse scopuri precum sterilizarea și purificarea. O lampă UV este diferită de o lampă obișnuită, deoarece de obicei este făcută din cuarț în loc de sticlă. În interior, există un gaz inert amestecat cu mercur. Când lampa este conectată, electricitatea reacționează cu mercurul, iar lampa produce UV. Tipul luminii UV emise depinde de presiunea din interiorul lămpii.

Cum poate îmbunătăți o lampă UV calitatea aerului din interior?

Bobinele echipamentelor HVAC din casa ta – precum un aparat de aer condiționat sau un purificator de aer – sunt predispuse la acumularea de bacterii dăunătoare și mucegai. Când aceste bobine nu sunt curățate în mod corespunzător, contaminanții aerieni circulă în casa ta. Utilizarea unei lămpi UV pentru sterilizarea bobinelor de pe echipamentul HVAC s-a dovedit că îmbunătățește calitatea aerului din interior.

Ce poți dezinfecta cu lampa UV?

Lampa UV-C este ideală pentru sterilizarea incintelor cu o suprafață de aproximativ 40mp – precum cabinete medicale, birouri, zone de producție și prelucrare alimente, dar si reședințe private. Poate fi utilizată însă în mod regulat și pentru dezinfectarea suprafețelor de mici dimensiuni, precum hainele, mobilierul, lenjeriile de pat, covoarele, încălțămintea, etc.

Delta Lampa UV-C – aliatul tău pentru o locuință sigură

Îți prezentăm Delta Lampa UV-C, cu putere de 38 de wati, pentru sterilizarea aerului din încăperi.

Lampa dezinfectantă cu tehnologie UV-C și Ozon asigură dezinfectarea completă a unui spațiu de până la 40 de metri pătrați, în doar 30 de minute, eliminând până la 99.9% dintre virusuri și bacterii. Razele UV omoară instantaneu agenții patogeni (inclusiv salmonella si stafilococ), în timp ce tehnologia cu ozon purifică spațiul, eliminând inclusiv compuși nocivi precum formaldehida (HCHO).

  • Putere: 38W
  • Voltaj intrare: 220V / 110V
  • Raza de acțiune: 40 metri pătrați
  • Tehnologie: UV-C + Ozon

Cele mai frecvente întrebări despre acest produs

Ce certificări are produsul?

Certificare CE și EMC.

În timpul funcționării lămpii poți sta în cameră?

 În timpul funcționării lămpii nu vor fi în încăpere oameni, animale sau plante. Datorită ozonului, se va pătrunde în cameră doar după aerisirea încăperii.

Este o lampă cu led?

Nu este o lampă cu LED ci o lampă cu Hg.

Ce funcții are telecomanda?

 Telecomanda este singurul mod de pornire și are și 3 timpi de funcționare presetați. 15min, 30min, 60min.

Când este cel mai indicat să folosești lampa?

 Lampa funcționează foarte bine în zone cu puține obstacole iar ca să aibă un efect semnificativ și ozonul, va trebui să mențineți încăperea neventilată încă 30 min și apoi să o ventilați încă 30 min pentru a putea relua activitatea în cameră.

Dacă lumina UV-C este invizibilă de ce lampa are o lumină albăstruie in functionare?

Tubul produce mai multe frecvențe în reacția mercurului nu doar cea de 253.7nm. De exemplu frecvența de 185nm produce ca efect secundar și ozonul din cameră.

Descoperă pe F64 și alte produse pentru casă. De la electrocasnice la produse pentru hobby-urile tale creative, ne-am gândit la toate elementele care transformă o casă într-un cămin.

Produse recomandate:

Alți fotografi au mai citit și:

13 Comments

  • In situatia in care am uitat niste alimente intr-o camera care a fost dezinfectata cu lampa UV, acestea mai pot fi consumate ulterior?

  • In situatia in care am uitat niste alimente intr-o camera care a fost dezinfectata cu lampa UV, acestea mai pot fi consumate ulterior?

  • Buna ziua, in ce mod lampa afecteaza plantele, e posibil ca plantele care au ramas in camera pe perioada actiunii lampii sa elimine radiatie ulterior.

    • Bună ziua, în timpul funcționării lămpii în încăpere nu trebuie să se afle oameni, plante sau animale. După aerisirea camerei, puteți să aduceți plantele înapoi în camera unde a funcționat lampa.

  • Sunt foarte utile si sunt si purificatoare de apa/aer tot cu acelasi principiu.

  • Poate avea efecte secundare? Ma refer la piele.

    • Buna ziua.

      Eficienta actiunii bactericide a lampilor UV-C depinde de realizarea conditiilor optime de lucru. De aceea, pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa citim in primul rand specificatiile tehnice cu atentie si trebuie sa respectam instructiunile de utilizare din manualul tehnic: distanta fata de suprafata de dezinfectat, timpii de expunere, etc.

      Lampa UVC poate provoca leziuni ochilor atunci cand este folosita in apropirea oamenilor sau animalelor. Este recomandat ca persoanele sau animalele de companie sa nu fie in camera atunci cand lampa este aprinsa, sau cel putin sa nu priveasca direct in lumina. Lucruri precum tablouri, panze, fotografii etc., care pot fi deteriorate de lumina soarelui, nu sunt, de asemenea, recomandate sa fie expuse la lumina directa a lampii.

      Este interzisa utilizarea lampii bacteridice cu lumina ultavioleta UV-C in prezenta oamenilor. Atata timp cat respectati acest lucru, nu vor fi efecte secundare.

  • Cat de des se foloseste lampa uvc in casa?

    • Buna ziua. Pentru rezultate cat mai bune, este indicat ca lampa sa se foloseasca de doua ori pe saptamana.

  • AERISIREA SE FACE IMEDIAT DUPA STERILIZARE SAU NU ESTE OBLIGATORIU SI SE POATE FACE CATEVA ORE MAI TARZIU ?

    • Bună ziua, aerisirea se face imediat după sterilizare.

  • Sunt foarte utile in casa deoarece omoara bacteriile si microbii, dar cat de bune sunt si pentru sanatatea noastra? Razele UV sunt daunatoare pielii..

    • Bună ziua. Atâta timp cât pe durata utilizării lămpii UV, în spațiul respectiv nu se află oameni, animale sau plante, această lampă nu reprezintă un pericol pentru sănătatea dumneavoastră.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.