Fotografia de portret, cu Cristian Vasile

Pe data de 8 aprilie 2021 a avut loc evenimentul LIVE Fotografia de portret, cu Cristian Vasile, în cadrul Canon Gear UP. Fotografia de portret este unul dintre cele mai populare și abordate genuri fotografice, la pol opus, însă cot la cot cu fotografia de peisaj. Portretul este o pictură, un desen, o sculptură, o fotografie sau o altă formă de reprezentare a unei persoane în care expresia și fața acesteia sunt predominante. Scopul acestuia este să ne transmită starea și detalii despre personalitatea subiectului.

Cristian Vasile ( Igu) abordează mai multe teme și stiluri fotografice, dar preferă cam tot ce înseamnă natură și acțiune. Creator al mai multor proiecte foto printre care București Optimist și Bucureștiul Sălbatic, îi place să experimenteze și să învețe tot timpul tehnici noi.

Este renumit pentru portretele realizate în studio și pentru fotografia de acțiune. Pentru Cristian, fotografia echivalează cu explorarea, așa că în expedițiile sale îi este util autofocusul extrem de exact, stabilizarea senzorului și cele două sloturi de card. Plus ecranul LCD rabatabil și rotativ. În ceea ce privește fotografia de portret, este încântat de cele 20 de cadre pe secundă care îi permit să surprinda microexpresiile personajelor.

Produse recomandate de Cristian Vasile

Canon EOS R
Canon EOS R5
Canon RF 15-35 mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 L IS
Canon RF 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.2
Canon RF 50mm F1.2 L USM
Canon RF 70-200mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8

Evenimentul LIVE a avut loc în studio-ul lui Cristian Vasile. Discuția s-a axat pe fotografia de studio și pe luminile artificiale. Ședința foto a constat în șase cadre total diferite, cu recuzită inedită. Pentru portrete, Cristian Vasile lucrează în studio de obicei cu blituri, dar apelează și la lumină continuă

Puteți urmări întreaga prezentare mai jos:

Tu ce elemente consideri că sunt esențiale atunci când vorbim de fotografia de portret? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!