Noutăți în lumea foto-video pe care nu trebuie să le ratezi

Te invităm să descoperi cele mai importante noutăți din lumea fotografiei, pe care nu trebuie să le ratezi. În cadrul acestui articol vei afla despre lansarea camerei Sony ZV-E1 și apariția zine-ului Celula Foto numărul 9, dar și despre workshop-uri și expoziții de top, precum: Newborn and Portrait Summit, Expoziția de fotografie din Grădina Reginei, Conferința Națională de Fotografie și Share, Tag or Dye Again.

Noua cameră Sony ZV-E1 - cea mai mică și ușoară cameră full-frame pentru creatorii de conținut

Sony ZV-E1 este o nouă cameră de vlogging revoluționară, anunțată recent de Sony, ce oferă o serie de funcții impresionante pentru pasionații de vlogging și creatori de conținut. Aceasta se remarcă prin faptul că este cea mai mică și mai ușoară cameră de vlogging full-frame cu obiective interschimbabile din lume, oferind imagini cinematografice de înaltă calitate.

Cu un senzor CMOS Exmor R™ de 35mm cu iluminare din spate și aproximativ 12,1 megapixeli efectivi, camera ZV-E1 oferă sensibilitate crescută, zgomot redus în imagine și efect bokeh superb. Una dintre caracteristicile cheie ale acestei camere este funcția Real-time Tracking bazată pe AI, care permite urmărirea automată a subiectului, eliberând utilizatorul să se concentreze asupra încadrării și a compoziției.

Camera dispune, de asemenea, de funcții avansate precum controlul creativ pentru zoom, focalizare în timpul zoom-ului, funcție de time-lapse și un microfon de înaltă performanță. Cu designul său compact și versatil, Sony ZV-E1 este alegerea perfectă pentru vloggerii și creatorii de conținut care doresc să obțină imagini de înaltă calitate și să exploreze o gamă variată de funcții avansate în cadrul activităților lor de creație.

Accesează articolul complet pentru a descoperi mai multe detalii despre noua cameră de vlogging Sony ZV-E1.

Zine-ul Celula Foto - numărul 9

DOBROGEA

Celula Foto, numărul 9

Zine-ul Celula Foto a ajuns deja la numărul 9, pe care il găsiți aici. Fotografii din Dobrogea de Silviu Pavel.

Celula Foto este primul proiect de acest gen de la noi, un zine independent care publică fotografi români. Fotografii prezenți până acum în paginile Celula Foto au fost: Adrian Căpușan, Mihai Ciama, Alex Cruceru, Mioara Chipăruș, Dinu Lazar, Oliver Merce, Sorin Vidis, Vasile Dorolți și Silviu Pavel.

Workshop-ul Newborn and Portrait Summit din București, 20 aprilie 2023

Conferința Newborn and Portrait Summit va avea loc pe data de 20 Aprilie 2023 în București și va fi susținută de 6 fotografi de renume din diverse țări ce vor împărtăși participanților cunoștințele și experiențele lor în fotografia de portret și nou-născuți.

Conferința va avea loc la Hotelul Novotel din București și va cuprinde prezentări, discuții interactive, sesiuni de întrebări și răspunsuri, dar și oportunități de networking cu alți fotografi. Tematicile abordate vor include tehnici de iluminare, poziționare, compoziție, editing, branding personal și marketing, iar totodată participanții vor avea oportunitatea de a testa obiectivele de la Sony și Sigma.

Accesează articolul complet pentru a descoperi mai multe detalii despre workshop-ul Newborn and Portrait Summit din București.

Obiectivele pe care le vei putea testa în cadrul workshop-ului Newborn and Portrait Summit

Sony FE 20-70mm F4

Sony FE 50mm F1.4

Sony FE 85mm f/1.4

Sigma 105mm F2.8 macro Sony E

Sigma 24-70mm F2.8 Sony E

Sigma 35mm F1.4 Sony FE

Sigma 50mm F1.4 Sony FE

Sigma 135mm F1.8 Sony E 

Conferința Națională de Fotografie din Sibiu, 25-27 aprilie 2023

În perioada 25-27 aprilie 2023, orașul Sibiu va găzdui o nouă ediție a Conferinței Naționale de Fotografie. Evenimentul va fi susținut de 12 fotografi români din diverse domenii ale artei fotografice, iar participanții vor asista la prezentări tematice organizate în Sala Versailles din complexul Buonavista din Dumbrava Sibiului. 

De asemenea, participanții vor avea oportunitatea de învăța și de a se inspira din experiențele fotografilor invitați, specializați în: fotojuralism, fotografie documentară, de peisaj, acțiune, portret, wildlife, eveniment și de familie. 

Evenimentul va oferi și oportunități de networking, ateliere și sesiuni one-to-one, precum și posibilitatea de a testa și de a se familiariza cu cele mai noi tehnologii din domeniu expuse de către parteneri, taxa de participare fiind de 390 RON.

Accesează articolul complet pentru a descoperi mai multe detalii despre workshop-ul Newborn and Portrait Summit din București.

Expoziția de fotografie "DIN GRĂDINA REGINEI", 8-29 aprilie 2023 - Iași

Expoziția de fotografie intitulată “Din Grădina Reginei” are loc în Galeria de Artă “La Gard” din Parcul Copou, Iași. Aceasta este organizată de Casa de Cultură Mihai Ursachi în colaborare cu Clubul Fotografilor Iași.

Expoziția este realizată de fotograful Gheorghiță Nemțanu și este expusă în perioada 8 aprilie – 29 aprilie 2023. Vernisajul expoziției a avut loc pe data de 11 aprilie 2023 în sala Diotima a Casei de Cultură Mihai Ursachi și a fost precedat de o introducere în lumea animalelor prezentată de fotograful Emil Ionescu.

Expoziția cuprinde 65 de fotografii care prezintă o parte din fauna regiunii Marii Britanii, iar aceasta evidențiază importanța animalelor în lumea noastră și necesitatea de a le respecta în ciuda intruziunii noastre ca oameni în habitatul lor.

Accesează clubulfotografilor.ro pentru mai multe informații legate despre expoziția de fotografie „DIN GRĂDINA REGINEI”.

“Share, Tag or Dye Again” - corelația dintre realitate și arta în mediul online - Cluj

“Share, Tag or Dye Again” este un proiect inovator organizat de Asociația Fotografică Allkimik și Asociația Culturală Marginal. Expoziția va evidenția lucrări realizate de 300 de artiști din 34 de țări ce vor oferi o experiență inedită și captivantă pentru participanți.

Instalația din Cluj explorează legătura dintre mediul online și cel offline, reflectând influența platformelor de socializare în ceea ce privește promovarea și distribuirea artei. Galeria de artă este deschisă până pe data de 20 mai 2023. Pentru mai multe detalii, te poți alătura evenimentului organizat pagina de Faceboook a asociației. 

Scrie-ne în comentarii ce noutate ți se pare cea mai interesantă și la ce eveniment vei participa.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Aceasta camera e perfecta pentru vlogul nostru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.