(c) Elena Răceală

Constanța – De 4 ori fotografie

Patru fotografi se reunesc la Muzeul de Artă din Constanța joi, 5 martie 2020, de la orele 17:00. Patru expoziții personale într-una singură – un fel de cvartet fotografic.

Este întâlnirea a patru fotografi ce abordează zone comune, dacă ne referim la fotografia alb-negru sau fotografia de stradă. Elena Răceală, Magda Fulger, Emilian Avrămescu și Bogdan Boușcă sunt deopotrivă compatibili și diferiți, pentru că dincolo de elementele ce conțin subiecte, fotocompoziții sau tehnici similare, fiecare se detașează în planuri paralele prin configurări stilistice proprii.

ELENA RĂCEALĂ propune o Fracție de lumină, metaforă pe care o transpune în lucrările ei cu prisosință.

MAGDA FULGER prezintă o colecție de Geometrii fantastice și fanteziste pe planșetele spațiilor ei imaginare, ca și cum ar trasa fiecare linie cu precizia unui inginer.

Sub titlul PozEme, EMILIAN AVRĂMESCU expune o serie eclectică și retrospectivă a fotografiilor sale: o poetică vizuală a vieții cotidiene, dar și compoziții grafice, minimaliste,  geometrice.

Constrângeri/evadare este tema lui BOGDAN BOUȘCĂ. O selecție spectaculoasă de Fine Art Nude, generatoare de întrebări, controverse și  multiple semnificații.

Constănțenii Elena Răceală, Magda Fulger, Emilian Avrămescu și Bogdan Boușcă sunt prezenți în mediul fotografic național și internațional, iar lucrările lor pot fi regăsite în diverse expoziții, colecții și galerii online, cum ar fi: 1x.com; Oneeyeland; Artfreelife; Photoimaginart; Art Limited; On Spot Gallery etc.

Expoziția va fi deschisă de dr. Doina Păuleanu – critic de artă, directorul Muzeului de Artă Constanța, drd. Iulia Pană – scriitor, artist vizual și Dorin Popescu  – scriitor, eseist, doctor în filologie.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.