Sigma Art 105mm f1.4 – Obiectivul perfect pentru portrete și cadre de poveste, cu Adalia Fedur

După o bună perioadă de pauză în fotografie, în care am fost mai mult axată pe viața personală,familie, am revenit puțin pentru câteva proiecte personale!

Cu câteva luni în urmă am avut ocazia să testez (cu ajutorul celor de la f64 si sigma.ro) obiectivul Sigma Art 85 mm f1.4 (am scris si un articol/review despre el pe care vă invit cu drag să îl recitiți) iar acum am avut ocazia să testez obiectivul pe care l-am așteptat cel mai mult pentru testare și anume, Sigma Art 105 mm f1.4! Sunt mai mult decât fericită că am avut ocazia să îl am în teste chiar dacă nu în combinația dorită!

Ca body principal folosesc un Nikon D750 iar ca obiective oscilez între Sigma Art 50 mm f1.4 și Sigma Art 35 mm f1.4! Când am primit propunerea de a testa obiectivul mai sus amintit, am fost mai mult decât încântată pentru ca e obiectivul cel mai râvnit de trusa mea:)! La momentul respectiv nu era varianta de test pentru Nikon așa că am primit propunerea de a testa obiectivul cu montura pentru Canon, pe un Body Mirrorless Sony A9 cu adaptor! Nu a fost neaparat combinația visată pentru că rulând cu un Body Nikon nu aveam sa-mi dau seama de capacitatile maxime ale obiectivului pentru nevoile mele, însă curiozitatea a fost mare așa ca am acceptat!

Și acum trecând la partea practică (cu puțină “poveste” înainte, așa cum îmi place mie😋), să revenim la obiectiv! Personal, ador portretele feminine, în special portretele fine-art, puțin ieșite din uzualul portretelor de zi! Nu mă dau inapoi de la portrete clasice, de familie sau care redau naturalețea momentului însă acestea nu fac obiectul pasiunii mele! Ador portretele muncite, atat în timpul shootingului cât și după, prin editare! Revin asupra editării până cand sunt mulțumită de rezultatul final! Consider că pentru a avea un rezultat final de care să fiu mulțumită e nevoie de foarte multă muncă însă și aparatura își spune cuvântul! De această dată pot spune că rezultatul final a fost influentat în proporție de 50/50 de munca depusă de mine (machiaj, coafură, concept) și modelul ales, cât și de obiectiv!

Am fost mai mult decât încantată de obiectiv! Consider că e obiectivul care se pliază cel mai bine pe nevoile și stilul meu! E sharp, e cremos, oferă cel mai frumos bokeh, distanța focală e super ok pentru că ofera destul spațiu dar totuși apropie subiectul oferind în același timp un background difuz! Este cel mai luminos obiectiv oferit de Sigma iar cum eu fotografiez în cea mai mare parte cu diafragma maxim deschisă, nu pot decât să fiu super mulțumită pentru că îl pot folosi și în lumina mai puțin bună!

Puncte pro

  • focalizare precisă în lumina normală
  • construcție bine realizată
  • finisaje bine realizate
  • bokeh extrem de cremos
  • calitatea imaginii impecabilă
  • culori frumoase

Singura “nemulțumire” ar fi greutatea obiectivului dar nu este de netrecut acest aspect luand în considerare toate celelalte plusuri! Este un obiectiv mare, greoi dar dacă nu este folosit continuu mult timp este perfect!

Îl consider obiectivul perfect pentru portrete si cadre de poveste!

Articol și fotografii de Adalia Fedur

Pe Adalia Fedur o găsiți și pe contul ei de Instagram, aici.

Tu deții un obiectiv de la Sigma? Dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu.

Despre ce obiective Sigma ai dori să citești în viitor review-uri pe blogul F64?

Obiective folosite de Adalia Fedur

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *