Un altfel de review – Panasonic Lumix S5 și obiectivele Sigma Art

Panasonic Lumix S5  este o cameră foto hibridă, Full-frame mirrorless, ce oferă o calitate excepțională a imaginii pentru fotografii și videoclipuri. În cele ce urmează, vom afla cum s-au descurcat Lumix S5 și obiectivele Sigma Art în practică, prin intermediul unui altfel de review! Horia Stan a pus la încercare echipamentele și a realizat o piesă rap dedicată fotografilor.

Știind că noi suntem utilizatori de Panasonic GH5 pentru majoritatea proiectelor noastre pe partea de video, cei de la F64 ne-au lăsat propunerea să facem un scurt review al camerei Panasonic S5.

Horia Stan

Panasonic Lumix S5

Obiective Sigma Art

Sigma 14-24mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8
Sigma 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4
Sigma 35mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4

Ce ne-a plăcut foarte mult? Body-ul și meniul. Sunt asemănătoare cu Panasonic GH5 și nu au stat în calea noastră atunci când am vrut să filmăm. Ne-am putut descurca foarte ușor. Am filmat întreg clipul în V log, pentru că am vrut să putem să colorizăm după și să vedem puțin cum funcționează acest mod pe Panasonic S5. Iată că a funcționat foarte bine și am reușit să facem o colorizare care nouă ne-a plăcut foarte mult. V log-ul ne-a permis foarte mult să ne jucăm în post producție cu contrastele și culorile.

Un alt lucru interesant este Dual Native ISO, asta înseamnă că poți să filmezi la ISO 640 sau la ISO 4000 și să ai un nivel de noise foarte mic. Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult este ecranul rabatabil. Acesta ne-a permis să putem să filmăm din mână în anumite unghiuri care erau puțin dificile. Pe lângă asta, un ecran rabatabil este foarte bun atunci când vrei să filmezi un vlog.

Am optat pentru obiectivele de la Sigma, 14-24mm/2.8, Sigma 35mm/1.4 și 85mm/1.4. Obiectivele de la Sigma sunt extraordinare, iar în majoritatea cadrelor de playback vei vedea că noi am folosit obiectivul 14-24mm/2.8. Acesta ne-a permis să ne jucăm puțin cu perspectiva și să accentuăm mișcările pe care le făceam atunci când cântam. Pentru un câmp de profunzime mic am optat pentru 35mm/1.4 și 85mm/1.4. Acest lucru ne-a permis să obținem un boken frumos în spate și ne-a permis nouă să ieșim în evidență.

Poți urmări întregul review și piesa rap dedicată fotografilor în acest videoclip:

Tu deții un aparat de la Panasonic sau obiective Sigma? Dacă da, care este experiența ta cu acestea? Lasă-ne un comentariu.

 

Alți fotografi au mai citit și: