Un altfel de review – Panasonic Lumix S5 și obiectivele Sigma Art

Panasonic Lumix S5  este o cameră foto hibridă, Full-frame mirrorless, ce oferă o calitate excepțională a imaginii pentru fotografii și videoclipuri. În cele ce urmează, vom afla cum s-au descurcat Lumix S5 și obiectivele Sigma Art în practică, prin intermediul unui altfel de review! Horia Stan a pus la încercare echipamentele și a realizat o piesă rap dedicată fotografilor.

Știind că noi suntem utilizatori de Panasonic GH5 pentru majoritatea proiectelor noastre pe partea de video, cei de la F64 ne-au lăsat propunerea să facem un scurt review al camerei Panasonic S5.

Horia Stan

Panasonic Lumix S5

Obiective Sigma Art

Sigma 14-24mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8
Sigma 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4
Sigma 35mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4

Ce ne-a plăcut foarte mult? Body-ul și meniul. Sunt asemănătoare cu Panasonic GH5 și nu au stat în calea noastră atunci când am vrut să filmăm. Ne-am putut descurca foarte ușor. Am filmat întreg clipul în V log, pentru că am vrut să putem să colorizăm după și să vedem puțin cum funcționează acest mod pe Panasonic S5. Iată că a funcționat foarte bine și am reușit să facem o colorizare care nouă ne-a plăcut foarte mult. V log-ul ne-a permis foarte mult să ne jucăm în post producție cu contrastele și culorile.

Un alt lucru interesant este Dual Native ISO, asta înseamnă că poți să filmezi la ISO 640 sau la ISO 4000 și să ai un nivel de noise foarte mic. Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult este ecranul rabatabil. Acesta ne-a permis să putem să filmăm din mână în anumite unghiuri care erau puțin dificile. Pe lângă asta, un ecran rabatabil este foarte bun atunci când vrei să filmezi un vlog.

Am optat pentru obiectivele de la Sigma, 14-24mm/2.8, Sigma 35mm/1.4 și 85mm/1.4. Obiectivele de la Sigma sunt extraordinare, iar în majoritatea cadrelor de playback vei vedea că noi am folosit obiectivul 14-24mm/2.8. Acesta ne-a permis să ne jucăm puțin cu perspectiva și să accentuăm mișcările pe care le făceam atunci când cântam. Pentru un câmp de profunzime mic am optat pentru 35mm/1.4 și 85mm/1.4. Acest lucru ne-a permis să obținem un boken frumos în spate și ne-a permis nouă să ieșim în evidență.

Poți urmări întregul review și piesa rap dedicată fotografilor în acest videoclip:

Tu deții un aparat de la Panasonic sau obiective Sigma? Dacă da, care este experiența ta cu acestea? Lasă-ne un comentariu.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.