Idei și impresii de la workshopul dedicat portretelor creative și sesiunea touch & try, cu Luiza Marinaș și Sony

Pe 21 august, de la ora 15:00 a avut loc Workshop-ul dedicat dedicat portretelor creative și sesiunea touch & try, alături de Luiza Marinaș Sony România.

Participanții au luat parte la un workshop dedicat portretelor creative, susținut de Luiza Marinaș care ne-a împărtășit noțiuni valoroase despre  fotografia artistică, despre procesul de învățare, despre cum vedem și cum citim o imagine. Totodată, participanții au putut testa echipamente Sony (aparate mirrorless APS-C sau full frame și obiective) în cadrul unei sesiuni touch & try, într-o locație îndrăgită de Luiza Marinaș.

Ce echipamente au fost testate în cadrul workshop-ului?

Impresii de la workshopul dedicat portretelor creative

În cadrul workshopului participanții au aprofundat partea creativă a fotografiei și au aflat care sunt instrumentele necesare prin care îți poți dezvolta abilitatea de exprimare vizuală.

Seminarul dedicat portretelor creative a avut în vedere următoarele elemente:

  • cum creăm si cum spunem o poveste
  • despre subiect: despre tipuri și importanța alegerii subiectului potrivit pentru conceptul tău
  • locația
  • lumina
  • posingul
  • simbolistica elementelor din imagine
  • alegerea vestimentației
  • comunicare cu subiectul și cu privitorul
  • etica
Dacă nu ai putut ajunge la eveniment, îți prezentăm câteva sfaturi pe care Luiza Marinaș le-a împărtășit participanților doritori să intre în minunata lume a portretului artistic:

Fotografia este un limbaj pictural, un mijloc de exprimare și comunicare vizuala, drept urmare fiecare element introdus în imagine reprezintă un cuvânt, o propoziție sau chiar un capitol din cartea pe care decizi să o scrii în fotografia ce urmează să o realizezi.

Luiza Marinaș

Mare parte a unei fotografii reușite constă în capacitatea fotografului de a comunica atât cu subiectul, cât și cu privitorul. Dacă reuțești să depășești cele 3 bariere – a timidității, lingvistică și culturală, atunci ești mai aproape decât crezi de acele fotografii la care visezi.

Luiza Marinaș

Învață să vezi lumea fotografic. Cum? Pentru a reuși să decupezi dintr-o scenă exact acea parte care redă mesajul dorit, de a include doar acele elemente necesare, nimic în plus, este necesar mult exercițiu și studiu. Studiu fotografic a tot ce reprezintă arta vizuală, fotografii, pictura, filme, mai multe filme, sculptura…

Luiza Marinaș

Jumătate dintr-o fotografie reușita constă în documentare. Înainte să declanșezi iți poți pune întrebarea dacă te interesează îndeajuns subiectul pentru a-i acorda atât de mult timp. Documentarea este asul din mâneca fotografului. Ce documentam: subiectul, locația, lumina, compoziția, cultura, eventuale bariere și cum le putem depăși, simbolism, posing și lista poate continua.

Luiza Marinaș

Impresii de la sesiunea touch & try

Pentru partea de practică au fost abordate 3 concepte diferite, portretul atât din punct de vedere minimalist cât și complex, ținând cont de lumină, compoziție, simbol și de micile detalii care fac diferențe în fotografie.

Participanții au fost foarte încântați de testarea echipamentelor Sony:

Sony Alpha A6400
Sony Alpha A6600
Sony A7R III
Sony A7R II
Sony 16-55mm f/2.8
Sony 24-70mm f/2.8
Sony 50mm f/1.8
Sony 85mm f/1.8

Sesiunea touch & try a avut loc într-o locație îndrăgită de Luiza Marinaș din Parcul Carol. Modelul s-a contopit perfect cu întreaga locație, iar participanții și-au dat frâu liber imaginației, iată care a fost atmosfera: 

Pe lângă locație, model și echipamente, editarea joacă un rol foarte important în realizarea unei fotografii cu adevărat excepționale. Nu mai trebuie menționat faptul că diferența dintre before & after este pur și simplu…wow!

Toți participanții s-au descurcat admirabil, iar rezultatul final este impresionant. Iată câteva dintre fotografiile făcute de participanți în cadrul workshopului:

Participanții au fost foarte încântați, prin urmare ne-au lăsat și feedback constructiv:

A fost foarte bine, Luiza este un profesionist foarte răbdător cu cei din jur. Mulțumesc Luizei, Simonei (modelul) și organizatorilor!

Costin Simion

Experiența mea în cadrul workshopului fotografia de portret cu Luiza a fost foarte buna, am apreciat că Luiza și-a prezentat fotografiile ei și ne-a explicat clar și foarte bine povestea din spatele fotografiilor ei. De asemenea, că am fotografiat afară în parcul Carol. În timpul ședințelor foto cu Luiza și modelul adus în parcul Carol am văzut implicarea ei și cum comunică cu fiecare dintre noi, ne-a încurajat să arătam ce am fotografiat la portrete (model) ca să ne corecteze pe moment. În final Luiza a rugat fiecare participant să stea 1 minut cu modelul să-l fotografieze cum dorește, eu neavând experiența sa comunic cu modelul, sau să îl poziționez într-o anumită poziție, am solicitat ajutor din partea Luizei, și astfel am reușit să fac o fotografie frumoasă de portret, lucrul acesta m-a încântat și m-am bucurat foarte mult de rezultat. Vă mulțumesc că ați făcut acest eveniment de workshop gratuit și pentru noi oamenii care nu ne permitem financiar să ajungem să învățăm de la fotografii profesioniști.

Maria Olteanu

A fost o sesiune antrenantă, interactivă, cu aplicații practice utile și multă comunicare. Pentru mine a fost binevenita. Mulțumesc!

Borza Elena

Pe Luiza Marinaș o găsiți pe site-ul personal și în echipa Photo Insights.

Ție de ce îți place fotografia de portret creativ? Și ce te face să declanșezi? Lasă-ne un comentariu mai jos!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.