Webinar gratuit: Obiective de portret și compoziție, cu Luiza Marinaș

Vrei să știi mai multe despre fotografia de portret? Joi, 11 noiembrie, ora 19 te așteptăm LIVE la un webinar gratuit dedicat portretului și compoziției. Povestim despre obiective de portret și elemente de compoziție, despre cum pot influența obiectivele compoziția, greșeli de evitat, idei și sfaturi pentru compoziții creative, plus multe alte lucruri interesante.

E greu de crezut, dar fiecare fotograf pe care îl admiri a fost exact pe drumul pe care încerci să pășești acum. Fiecare dintre noi ne-am găsit în momentul în care aveam foarte mult de învățat (nu te lăsa păcălit, tot timpul vom avea foarte mult de învățat) și nu știam de unde să începem. Este chiar simplu, începi prin a citi manualul aparatului de fotografiat, a-ți cunoaște bine echipamentul și ce poți face cu el, și apoi înveți compoziție. Tocmai despre asta vorbim joi, 11 noiembrie, alături de Luiza Marinaș și Sony.

Ce trebuie să ai în vedere?

Ora începerii

19:00

Data

11 Noiembrie 2021

Locație

Online

Subiect

Portret - Compoziție

Speaker

Luiza Marinaș

Eveniment

Gratuit

Ce vei învăța alături de Luiza Marinaș?

 

 

  • Cum să compui perfect un subiect în cadru fotografic
  • Ce includem și ce excludem din fotografiile noastre la nivel de compoziție
  • Rolul obiectivelor în compoziție
  • Avantaje și dezavantaje ale diverselor focale în portret
  • Puterea de a atrage atenția cu ajutorul compoziției. Liniile și rolul acestora în direcționarea privirii
  • Care sunt trucurile pe care le poți folosi în compoziție pentru a crea imagini cu impact
  • Greșeli comune în fotografia de portret și cum pot fi evitate

Chiar dacă nu poți participa, înscrie-te și primești înregistrarea după! Înregistrarea va fi disponibilă doar pentru cei care înscriu.

Speaker

Luiza Marinaș

Fotograf profesionist

Luizei îi place să colecționeze amintiri. Locurile pe care le-a vizitat și oamenii cu care a făcut cunoștință de-alungul timpului au format-o ca om și i-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul. Luiza este atrasă de fotografia fine art, conceptuală , portretistică, fotografia documentară și de călătorie. A început să fotografieze în 2007, când a decis să surprindă în imagini locurile în care călătorea în acel moment. Dar fotografia de călătorie nu a fost suficientă, așa că a început să se provoace cu diferite proiecte. Așa a început o frumoasă călătorie în lumea fotografiei fine art și conceptuală. A călătorit și a fotografiat oameni și locuri din România, Mongolia, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și multe altele.

Fotografiile ei au fost publicate în numeroase publicații precum Geographic, Foto4all, www.nikonisti.ro, MyPortraitHub.com, Professional Photography UK, Bored Panda, Fine art Photography, Blur Magazine, Dodho și Vogue Italia. Luiza spune ca fotografia a ajutat-o să cunoască numeroase locuri, oameni, culturi, obiceiuri să se cunoască pe ea. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală au dus-o într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar ea simt să rămână un explorator fidel incurabil al acestui târam.

Lucrările sale

Compoziția este una din cele mai importante abilități pe care fiecare fotograf ar trebui să o aibă. Oricine poate apăsa pe buton și surprinde o scenă la un moment dat. Dar pentru a face o fotografie uimitoare este nevoie de puțin mai mult decât un aparat performant și voință. Unii oamenii ți-ar spune că e nevoie de talent sau un “ochi” bun pentru a realiza o imagine extraordinară, eu îți spun că de fapt ai nevoie de răbdare, perseverență, chiar încăpățânare și multă, multă practică.

Luiza Marinaș
Sony 50mm F1.8 Obiectiv Sony FE
Sony 50mm F1.8 OSS Obiectiv Sony E
Sony 50mm Obiectiv Foto DSRL f/1.4 Carl Zeiss Planar T* ZA SSM
Sony 50mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.2 GM FE E-mount
Sony 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 pentru Sony FE
Sony 85mm F1.4 GM Obiectiv Sony FE
Sony FE 135mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 GM
Sony 70-200mm F2.8 OSS GM Obiectiv Sony FE

Te așteptăm cu drag la eveniment, să povestim despre obiective de portret și elemente de compoziție, despre cum pot influența obiectivele compoziția, greșeli de evitat, idei și sfaturi pentru compoziții creative, plus multe alte lucruri interesante !

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

Noua cameră Sony Alpha 7 IV redefinește standardele
Cum a fost la Photo Story 2021 (ediție aniversară) – evenimente Sony
Sony 14mm F/1.8 GM – obiectivul ideal pentru fotografierea aurorelor?

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.