Back to school – 7 idei de fotografii amuzante și creative

Mai este puțin până începe noul an școlar, ceea ce înseamnă că vei dori să captezi acest moment în fotografii creative, cât mai autentice, care să surprindă emoțiile de pe chipurile copiilor. Îți prezentăm în acest articol câteva idei și recomandări pentru fotografii de genul ‘back to school’ amuzante. Urmează sfaturile de mai jos și cu siguranță vei fi plăcut surprins de rezultatul final. 

#1 Fotografiază cumpărăturile pentru începutul școlii

Poți documenta acest început de an școlar fotografiind, pentru început, toate rechizitele pe care le-ai cumpărat. Poți aranja pixurile, caietele și dosarele pe culori, pentru a realiza fotografii armonioase din punct de vedere cromatic.

#2 Fotografiază copilul în ținuta de școală

Înainte de a începe școala, poți fotografia copilul îmbrăcat în hainele noi, cumpărate pentru începerea anului școlar. În acest fel, timpul este de partea voastră: poți fotografia relaxat, fără să te gândești că în scurt timp trebuie să plecați de acasă, pentru a ajunge la timp la școală. Iar copiii nu vor mai avea atâtea emoții.

#3 Folosește-te de elemente de recuzită pentru a realiza fotografii creative

Fotografiile pentru începutul anului școlar nu trebuie să fie doar acele portrete standard, puțin rigide. Pot fi dinamice și pline de amuzament, iar pentru asta te poți folosi ca elemente de recuzită lucruri pe care le ai în casă. Teancuri de cărți, diferite fructe și legume. În cazul adolescenților, care nu mai sunt atât de entuziasmați de aceste fotografii de început de an școlar, poți printa pe coli de hârtie diferite hastaguri care îi caracterizează, pentru a le menține interesul pentru acest gen de fotografii.

#4 Surprinde instantanee

Pentru fotografii de început de an creative, instantaneele sunt de preferat acelor imagini standard. Prin astfel de instantanee, poți surprinde emoții și toate acele momente unice. 

Cum să organizezi fotografiile de la începutul școlii realizate de-a lungul timpului?

Cu siguranță ai adunat de-a lungul timpului, de la fiecare început și sfârșit de an școlar, de la fiecare festivitate, o mulțime de imagini care devin din ce în ce mai valoroase cu trecerea anilor. Ce se întâmplă cu acestea însă după primele zile, în care te uiți cu membrii familiei peste ele? Rămân uitate într-un folder în calculator? Sau poate într-un album foto, în cazul în care ai avut inspirația să le printezi pe cele mai reușite dintre ele. 

Ei, bine, nu ar trebui să te oprești aici! Îți vom prezenta câteva metode creative de a le valorifica ca să te poți bucura de aceste fotografii mai des. Sunt genul de amintiri care îți vor aduce o stare de bine și, bineînțeles, zâmbetul pe buze.

#5 Combină mai multe fotografii într-un colaj

Poți alege cele mai reușite fotografii pe care să le organizezi într-un colaj. La F64, poți printa aceste imagini la o calitate superioară, pe o hârtie specială, cu aspect mat, semi mat sau lucios, în funcție de preferințele tale. 

O posibilă tematică a colajului ar putea fi portrete la început și la sfârșit de an școlar.

#6 Fotografii înrămate pe perete

Pe lângă colaje care pot fi printate sau pot fi păstrate în format digital, poți opta pentru un colț sau zonă ‘deco’, afișând cele mai reușite fotografii pe un perete sau pe o porțiune dintr-un perete al camerei de zi, dormitor șamd. Printul pe canvas (pânză, hartie cu bază textilă etc.) este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a-ți etala imaginile. Tablourile canvas/fine art sunt au aspectul unei picturi pe pânză, iar calitate printului este superioară fiind realizată pe imprimante sau plottere profesionale.

Dacă te pasionează printatul fotografiilor și faci asta frecvent, îți recomandăm câteva modele de imprimantă care vor aduce imaginile tale la viață. Mai mult, o poți folosi oricând ai chef sau imagini noi, când vrei să faci cadou prietenilor, părinților sau musafirilor câte o fotografie ca amintire.

Poți crea propria expoziție de printuri înrămate, chiar în confortul casei tale. La F64, toate ramele se execută manual, pentru a ne asigura că opera ta de artă va fi apreciată.

#7 Imagine în imagine

Dacă nu vrei să optezi pentru printuri înrămate, poți crea o Imagine în imagine:

  • Fă o fotografie copilului în prima zi de școală
  • Înrămează acea fotografie
  • Anul următor, pune-l să țină fotografia de anul trecut
  • Și tot așa, în fiecare an, fă o fotografie copilului care ține fotografia înrămată a anului precedent.

Sperăm că aceste idei te vor ajuta să realizezi fotografii creative la începutul anului școlar și să creezi amintiri frumoase. 

Tu ce idei de fotografii back to school ai? Lasă-ne un comentariu!

Bonus: E-book Idei pentru fotografii back to school reușite

În acest ghid foto urmează să afli:

Sfaturi utile pentru pasionații care-și doresc să realizeze fotografii școlare cât mai bune, plus o serie de echipamente recomandate și necesare pentru ca rezultatul final să fie unul pe cât se poate de memorabil.

Stai fără griji! Nu am uitat nici de părinți. Ți-am pregătit câteva sugestii ușor de aplicat atunci când îi fotografiezi pe cei mici și câteva idei care menite să le transforme începutul de an școlar într-o experiență de care să se bucure.

BONUS! La finalul ghidului te așteaptă și informații despre accesorii ce nu ar trebui să lipsească din trusa Back to Photo School.

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.